Napi pozitív

A hit a legfontosabb dolog. Nem remélni, hanem hinni. Nagy különbség.
Michael Conelly

10 ok, amiért nem éred el a céljaidat

Mindenkinek vannak céljai. Lehet az a célunk, hogy lefogyunk, több pénzünk lesz, rátalálunk az igaz szerelmünkre, vállalkozásunk lesz, egészségesebben fogunk élni stb. Az emberek egy részének nincs problémája a célok elérésével. A többieknél viszont úgy tűnik, hogy nem képesek semmilyen előrelépést sem tenni.

Itt van az a 10 tényező, ami meggátolja a céljaid elérését:

1. Halogatsz

Mindig csak beszélsz a dolgokról. Elmondod, hogyan tennél meg valamit, de nem csinálsz semmit. Ez azért van, mert a helyzet még nem elég fájdalmas ahhoz, hogy változtass valamin. Mikor ki akarsz lépni, általában már késő bármit is tenni. Rajtad áll, hogy döntesz!

2. Alábecsülöd a célodat

A lényeg, hogy A pontból B pontba eljuss. Ezért, létre kell hoznod egy cselekvési tervet, hogy elérd a kitűzött célt. A terv nem garantál 100%-os sikert. De a legtöbben nem a terv miatt nem jutnak el a B pontba, hanem azért, mert alábecsülik a célt és a hozzá vezető utat. 

3.  Több időt töltesz a problémákkal, mint a cselekvéssel

Amikor az emberek próbálnak neked tanácsot adni, akkor több időt töltesz a javaslataik vizsgálatával, mintsem, hogy ötletelnél velük és együtt jönnétek rá a megoldásra. Tölts kevesebb időt a problémákon való töprengésen és használd az idődet a megoldáson való gondolkodásra!

4. Bezárkózol a saját világodba

Nem merészkedsz ki a megszokott rutinodból. Ugyanazokat a dolgokat teszed, ugyanazokkal a régi barátokkal beszélgetsz, ugyanazok a kérdések foglalkoztatnak. Ezért nem is csoda, hogy stagnálsz. Legyél nyitott és tegyél aktív lépéseket a növekedésed felé. Ismerkedj új emberekkel, lehetőleg olyanokkal, akik motiválnak.

5. Menekülsz, félsz

Azért nem csinálsz néhány dolgot, mert valami megfélemlít. Inkább késlelteted a folyamatot, amennyire lehetséges. Azonban így az eredmények is késni fognak. Úgy érsz el eredményeket, ha teszel is érte. A félelem nem múlik el a várakozással. Nézz szembe vele és cselekedj!

6. Könnyen elterelődik a figyelmed

Néha zavaró tényezők kerülnek az utadba, amik elvonják a figyelmedet a célról. Koncentrálj! Legyen világos előtted, hogy mit akarsz és ragaszkodj hozzá! Ne hagyd, hogy bárki vagy bármi megzavarjon. Ezeket az akadályokat az univerzum küldi neked, hogy megbizonyosodjon arról, hogy mennyire gondolod komolyan a cél elérését.

7. Túlkomplikálod a helyzeteket

Gyakori, hogy a tökéletességre törekszel. De a dolgok általában egyszerűbbek, mint gondolnád, és feleslegesen bonyolítod csak túl a helyzetet. 

8. Könnyen feladod

Feladod, mielőtt sikerülhetett volna. Minden nagy cél elérése közben jön egy olyan pont, amikor úgy tűnik, akárhogy próbálkozol, semmi nem sikerül. Ez normális. Ez az a pont, ami megkülönbözteti azokat, akik megérdemlik, hogy elérjék a céljukat, és azokat, akik nem is gondolják komolyan. Nincs könnyű út. Minden célhoz vezető úton vannak akadályok. Legyél kitartó és csak idő kérdése lesz, hogy a munkád meghozza gyümölcsét. 

9. Szem elől téveszted a céljaidat 

Megfeledkezel a céljaidról és beéred kevesebbel. Ez rossz, mert elfojtod magadban a tettre készséget. Keresd meg belső vágyaidat és soha ne veszítsd szem elől. 

10. Túlzottan ragaszkodsz 

A dolgokhoz úgy ragaszkodsz, ahogy már megszoktad. Nem vagy nyitott az új ötletekre. Így sajnos megragadsz egy helyzetben. Nyiss az új módszerek felé! Csak akkor változhatsz, ha hajlandó vagy új dolgokat kipróbálni.

Fordította: Lehotszky Liliána – Jóportál

Forrás: lifehack.org

Forrás:

Ajánlott bejegyzések


Kezelési útmutató erős emberekhez, akik folyton le akarnak nyomni másokat

Az örök fiatalsághoz vezető 10 lépés, egy shaolin szerzetes tollából

Angyali segítség Telihold napjára - Elengedés Mihály Arkangyallal

Válassz egy Angyaltollat és ismerd meg Őrangyalod személyes üzenetét!

Neked ajánljuk


Rafaela Arkangyal Misztikus kártyái + könyv

Egy Angyalkártya, ami csak nőknek készült

Megrendelés

Arkangyalok Gyógyító Ereje Kártyacsomag + Könyv

Megrendelés

Mai névnap

Jó szívvel ajánljuk