Napi pozitív

A szerelem a világ leghatalmasabb ereje, amely a leginkább emberi.
Mahatma Gandhi

A szeretet, mint a legmagasabb frekvenciájú energia

A szeretet az emberek számára elérhető legmagasabb frekvenciájú energia a Föld bolygón.

A Teremtő a szeretet isteni energiájának sugaraiban alkotta meg ezt a világot, amely Isten energiainformációs mátrixa, az erő, amely az életet teremti, Univerzumunk alapját.

A szeretet a Teremtés energiája. Teremtő potenciálja óriási, mint a Teremtőnek.

A "régi" ciklusban (sötét korszakban) a bolygó az ereszkedő evolúciós ág mentén távolodott el -meglehetősen messze- a Világ Központjától, arra a sűrűségre (alacsony rezgésszintre), ahol a Fény energiái nem voltak elegendőek (ez volt a sötétség időszaka). Lelkünk is egy ideig a tudat sötétségébe merült, hogy tapasztalatokat szerezzen. Jelen időszakban a Teremtő visszahív minket, vissza a Fény zónájába, hogy visszatérjünk és elvigyük az "anyagba merülés" tapasztalatait. Utunk egyre gyorsabb a feledés homályától az igazságig, a szeretetig és a teremtés világosságáig.

A szeretet önmagad létrehozása és fejlesztése a Világ számára. Minden önfejlesztésre fordított pillanat más lelkek részvételével zajlik, így a közös órák (élmények, tapasztalások), a velük való kapcsolódások révén formáljuk és tanítjuk egymást.

Az előző ciklusban a Szeretetet érzésként fogtuk fel, valójában a Szeretet a teremtés energiája, ez a Lélek állapota. Ha az embernek sok ilyen -magas rezgésű- energiája van, akkor a Szeretet rezgésével rezonál és az energia állapotát érzésként érzékeli, s azt mondja, hogy "szeret".

A szeretet állapotában maximálisan megmutatkozik teremtő potenciálunk.

A "szeretem" valójában azt jelenti, hogy "készen állok a teremtésre." A legnagyobb teremtő potenciál azokban a kapcsolatokban rejlik, amelyek mindenekelőtt a feltétel nélküli igaz, abszolút szeretetre -mint a teremtés energiájára-épülnek.

Bizonyíték van arra, hogy az ötödik dimenzió -amelyre az átmenet a bolygón történik- a Szeretet Dimenziója.

A szeretet sebességével utazunk, hangolódunk (rezgünk) át.

Az átmenet során a Szeretet evolúciós szerepe és célja az isteni szelekció eszköze.

Mindenki átmegy a „Szeretet próbáján” az új korszak felé vezető úton. E próba azt jelenti, hogy a szeretetnek –mint energiának– nagyobb részt kell tartalmaznia a fénytestben, mint az összes többi energiának. A szeretet több mint tudás, több mint kötelesség, több mint büszkeség, több mint önérdek, több mint akarat, több mint helyesség stb.

A Szeretet parancsolatai:

Szeretet nélkül minden semmi.

Mindenből a legjobbat a szeretet teremti.

Amikor a szeretet elvész, az élet veszít.

Isten minden cselekedetünket a szeretet prizmáján keresztül ítéli meg.

Az abszolút szeretet az evolúció alapja.

Sokan most intuitívan érzik a Szeretet rezdüléseit, még a reklámszlogeneknél is egyre gyakrabban fordul elő e szó, még az államelnökök hivatalos beszédeiben is elhangzik. Erre a nagyfrekvenciájú teremtő energiára való hangolódás az egész bolygón megfigyelhető, mert az emberiség egy új Világ felépítésén munkálkodik. Ez csak az együtt-teremtés és a teremtés energiáiban, a Szeretet energiáiban lehetséges.

Hogyan lehet belépni a Szeretet energiájába?

Mindenki intuitív módon keresi a Szeretet Útját, és talán már meg is találta.

Elég, ha csak Szeretet vagy, elfogadod az egész teremtést.

Elég, ha csak szeretet vagy, hogy megértsd: mindenki a testvéred.
Elég, ha csak Szeretet vagy, ezer csillagként ragyogsz.
Elég, ha csak Szeretet vagy, hogy beteljesítsd az álmok vízióját.
Elég, ha csak Szeretet vagy, hogy minden megváltozzon körülötted (és benned).
Elég, ha csak Szeretet vagy, hogy Velem egységben légy.

Elég, ha csak Szeretet vagy, hogy meglásd az Univerzum szépségét.
Elég, ha csak Szeretet vagy, hogy Tudatosságod Isten felé terjeszd.

 

Önmagunk szeretete

Az ember nemcsak azért szenved, mert nem tudja, hogyan kell feltétel nélküli szeretettel szeretni másokat, és elfogadni őket olyannak, amilyenek, hanem mindenekelőtt azért, mert nem tudja, hogyan kell elfogadni és szeretni magát feltétel nélküli szeretettel.

A „jobbulásra” való törekvés nem önmagunk iránti szeretet, hanem az ego csapdája, hiszen már most is jók vagyunk, olyanok, amilyenek vagyunk. A paradoxon az, hogy miközben „jóvá”, méltóvá, valakivé akarunk válni, megkapjuk a „vágyakozás” élményét, és maszkokat felvéve kezdünk „látszani” (megmutatni magunkat), szerepet játszani, s megpróbálunk megfelelni az „ideális” képnek, ahelyett, hogy csak önmagunk lennénk, olyanok, amilyenek vagyunk.

Szeretteinkkel –mindaddig, amíg megjavítani, megváltoztatni akarjuk őket– nem tudunk feltétel nélküli szeretettel kapcsolódni. Nem kell valakinek lennünk, ha már önmagunk vagyunk. Mindannyian egyediek vagyunk a magunk módján, ez a legfőbb értékünk.

Képzeld el, mi lenne, ha az összes hang pontosan egyformán szólna? Hogyan játszhatnánk el egy dallamot? Vagy minden hangszernek ugyanolyan lenne a hangja?

Minden, ami a természetben van –különféle tájak, fák, virágok, állatok– táplálja a kreativitásunkat, szolgálja lelki fejlődésünket, mert lehetőséget adnak, hogy megtaláljuk a saját megközelítésünket az egyediségükhöz, és közben minden új megközelítésünk segít megismerni önmagunkat. A világ sokfélesége (típusok, karakterek, vallások, hagyományok, nyelvek, kultúrák) lehetővé teszi számunkra, hogy minden új megnyilvánulásban megismerjük önmagunkat.

Ez lehetővé teszi teremtő potenciálunk feltárását, és a kreativitás életünk minden szintjén (terén) való megjelenését.

Örülnünk kell, hogy körülöttünk mindenki egyedi, különleges. Amikor az egyik egyediség találkozik egy tőle eltérő különlegessel, akkor egymást szeretetben felfedezve képesek megismerni önmagukat, létrehozni valami újat a világ számára, és plasztikusan létrehozni olyan képeket (gondolati programokat), amelyeket a lélek ihletként –isteni sugallatként– mutat meg nekik.

Sikeres döntés csak akkor lehetséges, amikor önmagunk vagyunk, amikor teljes mértékben elfogadjuk önmagunkat. Lenni akkor leszünk valakik, ha nem csak tűnünk valaminek.

Ha nem érezzük magunkat méltónak, szeretettnek, tiszteltnek, értékesnek, jónak, az önmagunk elutasítását jelenti, akkor szemben állunk isteni lényegünkkel, megalázzuk magunkat (burkolt áldozati büszkeség). Bármilyen ezzel ellentétes érzelmi-gondolati program, belső ellenzékünk (démoni Ego) ellentétes az Igaz Istennel. Miután teljesen elfogadtuk magunkat, feloldjuk az Egót, s a büszkeségünk is azonnal eltűnik, odaadjuk magunkat Istennek, egyenlő feltételekkel kommunikálhatunk vele. Ekkor rajtunk keresztül árad isteni teremtőereje, s a Szeretet által létrehozunk egy csodálatos valóságot, ahol minden élő érdekében minden teremtményi potenciál kinyilatkoztatott, és minden teremtésnek helye van, mert a világban minden lehetséges és minden megfelelő, ami Istentől származik, s ami magában hordozza a Szeretetet.

Késmárki László:A létezés kulcsa A tudatos életvezetés nagy könyve Ankh kiadó 2022.

Forrás:

Ajánlott bejegyzések


Masszírozd ezt a pontot a lábadon, csodákat tesz az egészségeddel!

14 kérdés, amit minden vasárnap kérdezz meg magadtól!

Hálagyakorlat a sikeres és boldog életért

Mentális nagytakarítás! Hogyan jussunk el arra a szintre, hogy többé ne aggódjunk a holnap miatt?

Neked ajánljuk


Arkangyalok Gyógyító Ereje Kártyacsomag + Könyv

Megrendelés

Mai névnap

Jó szívvel ajánljuk