Ugye mindenkinél van otthon méz és fahéj? Ha nincs, épp itt az ideje beszerezni. Nem csak a karácsonyi sütés-főzés tartozékai, hanem ebben a zimankós időben megvédnek a vírusoktól is. Ezenkívül számos egészségügyi hatása van a két ízletes összetevőnek.
A méz és a fahéj megelőzi a szívinfarktust, csökkenti a koleszterinszintet, könnyíti a légzést és erősíti a szívizom munkáját. A méz az egyetlen élelmiszer a világon, ami soha nem romlik meg és csak akkor kristályosodik ki ha hideg helyen tároljuk.
1. Húgyhólyag gyulladás: adjunk hozzá egy csésze langyos vízhez egy evőkanál mézet és két teáskanál fahéjat. Keverjük jól el – elpusztítja a húgyhólyagban jelenlevő baktériumokat.
2. Szívproblémákra: fél teáskanál mézet és egy teáskanál fahajat keverjünk el tejszínnel. Minden reggel fogyasszunk a keverékből, megakadályozza a szívroham kialakulását, csökkenti a koleszterin szintet, és erősíti a szívet.
3. Megfázásra: keverjünk össze egy csipet fahéjat, és egy evőkanál felmelegített mézet. Fogyasszuk három napon keresztül ezt az édes gyógyírt, és elmúlik a megfázás, kitisztulnak a melléküregek.
4. Köszvény: egy csésze meleg vízben oldjunk fel két teáskanál mézet és egy teáskanál fahéjat. Naponta kétszer fogyasszuk reggel és este.
5. Magas koleszterin csökkentésére: ez az ital kiváló azoknak, aki koleszterin problémákkal küzdenek. Keverjünk el 3 teáskanál fahéjat és 2 evőkanál mézet egy fél liter vízben. Naponta fogyasszuk.
Mai névnap