Itt a megfázós, náthás időszak, egyre többen tüsszögünk vagy köhögünk. A reklámok pedig ezt kihasználva másról sem szólnak, mint a nátha ellenes szintetikus italporokról. De miért igyuk azokat, amikor sokkal hatékonyabb és finomabb természetes megoldások is léteznek - ráadásul mellékhatás mentesen:
Hozzávalók:
-1 púpozott mokkáskanál kurkuma por
-50 ml méz (hárs vagy kakukkfű méz a legjobb)
-1/2 mokkáskanál frissen őrölt vegyes bors (lehet kevesebb is, aki nem szereti a csípős ízt)
-1/2 mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék (akinek nincs, annak ánizs, édeskömény, fahéj, szegfűszeg, kardamom, koriander)
-egy hüvelykujjnyi gyömbér
-egy fél citrom leve
-300 ml tisztított víz
Elkészítése:
1.A vízben a vékony szeletekre vágott gyömbért forralom 5 percig, majd hagyom kb. 60°C-osra hűlni
2.Míg forr a gyömbér, addig a mézet jól kikeverem a kurkumával és a fűszerekkel-
3.Ha a gyömbérfőzet 60°C-osra hűlt, ráöntöm a fűszeres mézre, jól elkeverem, és hozzáadom a citromlevet.
4.Melegen kell kortyolgatni!
Kiváló náthaűző, immunerősítő és lázellenes hatású, támogatja a tüdő és a hörgők működését.
Mai névnap