Napi pozitív

Bármihez, amit megtehetsz vagy megálmodsz... fogj hozzá! A merészségben zsenialitás, erő és varázslat rejlik.
J. W. von Goethe

7 tipp – Tanuljunk meg önfeledten nevetni!

A hangos, önfeledt kacagás a stressz legnagyobb ellensége. Biztosan mindenki többször nevette el magát élete során, és ilyenkor nem jutottak eszébe rossz, lehangoló gondolatok. Egyszóval a nevető ember boldog és ez a szervezetére is kihatással van.

A nevetés során több endorfin, azaz boldogsághormon szabadul fel a szervezetben, javul a sejtek oxigén- és vérellátása, csökken a fájdalomérzet. Csupa pozitív hatás.


1. Próbáljunk meg nevetni önmagunkon

Mindenkinek vannak kisebb hibái, hiányosságai, amelyeken adott esetben jókat lehet derülni. Na nem másoknak, hanem mi magunk kacagjunk kicsit esetlenségeinken.

2. Minden helyzetnek nézzük a vicces oldalát

Az emberek szeretnek kacagni, szeretik jól érezni magukat. Vásároljunk vicckönyvet, amelyet bármikor felüthetünk, és meg is tanulhatunk párat, hiszen lehet, hogy majd hasznát vehetjük egy kínos szituációban.


3. Keressünk egy karikaturistát

A humorérzék személyfüggő, lehet, hogy valakinek a poénján jót lehet nevetni, de megtörténhet, hogy valaki megsértődik. A karikaturisták ellenben mindenkiben megtalálják azokat a vicces elemeket, stílusjegyeket, amelyek a jóizlés határán belül maradnak.

4. Nézzünk vicces sorozatokat

Az interneten számtalan sorozat elérhető, vagy jelenetrészleteket is meg lehet tekinteni, amelyek a legrosszabb pillanatban is képesek felvidítani.


5. Üljünk be egy komédiára

A mozi még mindig azért népszerű, mert sikerült megtartania a filmnézés közösségi élményét, hiszen kinek ne tetszene az, mikor az egész terem együtt nevet egy jó poénon.

6. Játszunk a gyerkőcökkel

A gyerekekkel való játszás is jó móka lehet. A kicsiknek még természetes a jókedv, akkor nevetnek, ha igazán vicces dolog történik, nem játsszák meg magukat. Az is elég, ha csak figyeljük az apróságokat, sokszor olyanokat mondanak, hogy akár röhögő görcs is ránk jöhet.


7. Mindennek van vicces oldala

 

Sokszor mondjuk egymásnak: ne bánkódj, nézd meg, hogy eljön az idő, mikor mindezen már csak nevetni fogunk. Nem kell ezt megvárni, akkor, azon nyomban nézzük a humoros, pozitív oldalát a dolgoknak.


Forrás:

Ajánlott bejegyzések


Az eper jótékony hatása szervezetünkre

Tapasztald meg a valódi megbocsátás erejét!

Így készítsünk otthon vegyszermentes ruhaöblítőt

Ez az apa csinálja a világ legjobb uzsonnáját

Neked ajánljuk


Rafaela Arkangyal Misztikus kártyái + könyv

Egy Angyalkártya, ami csak nőknek készült

Megrendelés

Arkangyalok Gyógyító Ereje Kártyacsomag + Könyv

Megrendelés

Mai névnap

Jó szívvel ajánljuk