Napi pozitív

A remény fontos, mert lehet, hogy a jelenlegi pillanatot nehéz elviselni.Ha hisszük, hogy a holnap jobb lesz, a ma viszontagságait is el tudjuk viselni. 
Thich Nhat Hanh

Tapasztald meg a valódi megbocsátás erejét!

Ahhoz, hogy tényleges gyógyulás megtörténhessen teljesen ki kell üríteni az eltemetett fájdalmat, szégyent, utálatot, megbántottságot.

Nem kerülhetjük ki ezt - a gyakran felzaklató - fázisát az Utazásnak, meg kell történjen a "kiürítés" és az elengedés mielőtt a valódi, igazi feloldás megtörténhet. Ha ugyanis nem tesszük, akkor mint program bennünk marad, és folytatja saját életét, ami igencsak romboló lehet.

 

 

 


Nagyon gyakran az emberek azt gondolják, hogy kikerülhetik a szembesülést a régi fájdalommal, a régi történet minden kínjával - úgy hiszik megkerülhetik az igazság kimondását, illetve a vele való szembesülést - és egyből az elengedéshez ugranak. 
Belekergetik magukat abba a csapdába, hogy csak azáltal megtörténik a gyógyulás, ha kimondják a szavakat. Ráadásul felvesznek egy olyan hamis pózt, hogy íme ők az emelkedett lelkek, akik önzetlenül felajánlják a bocsánatukat.

Amikor felhívom a figyelmüket arra, hogy csak látszat módon foglalkoznak az ügyükkel, és a csoda, a gyógyulás akkor történik meg, ha a tényleges szembesülés a fájdalommal létrejön. Ekkor gyakran azzal "védekeznek", hogy "ők nem akarnak semmi bántót vagy csúnyát mondani. A tényleges ember pedig nincs is itt és csak úgy negatív dolgokat meg minek mondjon."

Az ügy és hozzákapcsolódott érzés már eleve itt van valahol a testben tárolva. Tehát érdemes rászánni azt 30-45 percet, hogy őszintén, teljesen és alázatosan elfogadjuk, szembenézzünk vele és kiadjunk magunkból minden eltemetett fájdalmat, elengedjük az elfojtott érzéseket, hogy tisztába kerüljünk az egész üggyel. Ezzel egy egész életre le lehet zárni, vagy pedig folyamatosan szivárogni fog belőlünk, és minket is másokat is csak bántani fog mindvégig.

Azok az utálattal és megbántottsággal teli szavak már itt vannak benned. Végre fogadd el a tényt, és engedd ki magadból most és mindörökre. Választhatod azt is, hogy pátyolgatod magadban, és hagyod, hogy folytassa romboló munkáját. Megígérem, hogy az az ember mindennap kapja tőled- bár nem hangosan- ugyanazokat a szavakat.


Döntsd el, hogy szerinted mi a hasznosabb, gyógyítóbb neked? Szembenézni az üggyel és kitakarítani, vagy ragaszkodni hozzá, és hurcolni magaddal?

Ahhoz, hogy a teljes, valódi és gyógyító elengedés megjelenhessen, neked szabaddá kell válnod és igazzá.

Hatalmas különbség van az elfogadás és megbocsátás között.

Én hosszú évekig az elfogadás szintjén voltam. Az elfogadással mindössze csak felvettem egy "nemes" pózt, hogy nézzétek én milyen "kegyes" vagyok, milyen könyörületes, milyen megértő, hogy felülemelkedtem és elfogadtam még a velem esett erőszakot is. 
Kedves, könyörületes (arrogáns) ÉN.


Ahhoz, hogy teljesen és feltétel nélkül megbocsáthassak, meg kellett nyitni a szívemet, ki kellett jönni hamis világomból és fel kellett adni 30 év hibáztató játékát, hogy tökéletesen, szívem mélyéből jelenjen meg a bocsánat.

Ez fájt, és szembe kellett néznem saját büszkeségemmel: olyan hamisan nemessé és szentté váltam saját magam előtt. Fel kellett számolnom az álszentségemet, és fel kellett adnom a hamis, magamban dédelgetett történetet. Ez a történet, amit magamról kialakítottam, hazugság volt. El kellett szakadnom attól a hazugságtól, hogy "az élet elbánt velem". Amikor eljutottam a tényleges, valódi megbocsátáshoz, akkor hullott le rólam a szégyen teljes mértékben, akkor lettem szabad.

Ebben a folyamatban vált számomra világossá, hogy a daganat sose ragaszkodott hozzám - én ragaszkodtam a daganathoz, és 30 év hazugsága a tiszta és igaz bocsánat pillanatában eltűnt.
A történet folytatása már történelem: 3 és fél héttel később a daganat nyom nélkül eltűnt műtét és gyógyszerek nélkül.

Az igazi feloldozás gyógyító ereje megdöbbentően erős. Meggyógyít testet. Meggyógyít életet. Meggyógyít kapcsolatokat. Egész nemzeteket meggyógyíthat. Egy olyan ajándék, amelyet saját magadnak adsz.


Sokszor azt hisszük, hogy a másik kedvéért bocsátunk meg. A valóság az, hogy a megbocsátás által Te válsz szabaddá.

A kulcs az alázatosság. A valódi megbocsátásban az alázatosság mindig jelen van, természetesen árad, a szabadság jelenik meg benne és általa.

Szerző: Brandon Bays


Forrás:

Ajánlott bejegyzések


Életleckék, amit az emberek túl későn tanulnak meg

8 figyelmeztető jel, hogy ideje kilépni a nem működő párkapcsolatunkból

Ezért ne hagyd ki a reggelit!

Növeszd a gyökereidet! - Minden tudás hasznos

Neked ajánljuk


Rafaela Arkangyal Misztikus kártyái + könyv

Egy Angyalkártya, ami csak nőknek készült

Megrendelés

Arkangyalok Gyógyító Ereje Kártyacsomag + Könyv

Megrendelés

Mai névnap

Jó szívvel ajánljuk