
Itt az ősz és közeleg a tél. Az idő egyre hidegebb és támadnak a vírusok is.
A következő csodakeverékből nálunk mindig található a hűtőben egy bekevert adag és nemcsak akkor fogyasztjuk, ha már betegnek érezzük magunkat, hanem minden nap.
Acélozd meg immunrendszered és vértezd fel magad az őszi és a téli időszakra a méz és a gyömbér csodálatos kombinációjával:
Hozzávalók:
1 nagy gyömbér
5 evőkanál méz
Reszeld le a gyömbért, keverd össze a mézzel és már fogyaszthatod is!
Megelőzésre: napi 2 kiskanál fogyasztása javasolt.
Betegség esetén (megfázás, torokfájás): minél nagyobb adag elfogyasztása javasolt.
Gyömbér:
Kínában és Indiában évszázadok óta használják a megfázás kezelésére. A növény hatása gyökerének illóolajában rejlik, mely csökkenti a nyálkahártyák irritációját és gyulladáscsökkentő hatású. Köztudottan jó emésztési zavarok enyhítésére (enyhe gyomorrontás, puffadás), de émelygésnél, hányingernél is segítségünkre lehet a gyömbér.
Méz:
Az élet nektárja. Gyógyhatásait az ősi Egyiptomban és a Görögöknél is használták. Fertőtlenítő és baktériumölő hatásáról híres. Tisztítja a vért, jó hatással van a szívizomzatra. Az idegrendszert megnyugtatja, a fáradt szervezetet felfrissíti.
Mai névnap