Napi pozitív

A rossz hír, hogy repül az idő. A jó hír, hogy Te vagy a pilóta.
Michael Altshule

Lépj előre egyet, és a híd megjelenik!

Képzeld el, hogy most elérted azt a pillanatot az életedben, amikor meg kell tenned a következő lépést! Hogyan néz ki ez a lépés?

Az Örökkévalóságba menő szakadék szélén állva a mélység (a sors) néha elválaszt bennünket az Úr valamennyi adományától. Lehetetlennek tűnik áthidalni ezt a rést. Az időnk fogy. Ki kell jelölnünk a következő lépést. Néha a „levegőben kell átsétálni” a szakadék felett, csak a hit fog megmenteni bennünket.

„Hidd el, és lőn!” A levegőbe lépve lábad hidat talál. Hihetetlen! Ha előre lépsz, az élet is tesz egy lépést feléd. Ha várod a híd megjelenését, soha nem teszed meg a döntő lépést. A híd már ott van. Ahhoz, hogy megtaláld, csak előre kell egyet lépni.

Az élet következő lépésének megtételéhez bizalom és hit szükséges. A hit ereje az, amikor egy személy az új lehetőségeket a saját kreatív erejének (teremtőpotenciáljának) határain túlra (más szférájába) is képes kiterjeszteni. A hit híd a félelem és a szabadság, a régi és az új, a múlt és a jelen, a szükséglet és a bőség, a hiúság és Isten között. Ez egy lépés az új felfedezések és a tapasztalatok felé.

„Hirtelen a híd miért nincs a lábam alatt?” - kérdezi a személy, és ezzel bizonyítja hitének gyengeségét.

A cinikusok attól tartanak, hogy minden hidat felégettek maguk mögött. Már nem hisznek a hidakban, tehát nem is látják őket. Látni kell, hogy higgy!

Az optimisták tudják, hogy mindig lesz híd. Ellenkező esetben megtanulnak repülni. Minden következő lépés vezet valahová.

Az élet tele van olyan lépésekkel, melyek hídra várnak (és amelyek hidat építenek).A legfontosabb az, hogy indulj el! Ilyen hitvallás nélkül nem lenne művészet, költészet, szimfóniák, filmek, innovációk, zsenik, felfedezések, új kapcsolatok, új kalandok.

A szerelem is tele van ilyen lépésekkel. Az elkötelezettség, a bizalom, a család létrehozása, az intimitás, az együttélés, az új kapcsolatok, a szülői kapcsolatok mind olyan lépések, amik egyben vallásos cselekedetek is. Még nem találkoztam egyetlen olyan emberrel sem, aki teljesen felkészült volna arra, hogy szülővé váljon. Ezt megtanulják a folyamat során.

A híd megtalálásához csak egy lépésre van szükség: egy igenre, egy kis bátorságra, egy radikális gondolatra, világnézeti változtatásra, egy merész döntésre, egy imára, megbocsátásra, egy bocsánatkérésre, egy telefonhívásra. Ne feled: te vagy saját magad alkimistája, és az arany is te magad vagy. A világ tükrözi szándékaid, bizalmad, hited. Megállhatsz és várhatsz, de előre is léphetsz egyet. Te döntöd el.

Ha nem döntesz a boldogságról, örökre várni fogsz.

Ha nem változtatod meg a szándékod, az eredmény ugyanaz lesz.

Ha nem engeded el a múltad, akkor nem fogod látni a jelened.

Ha nem állítod le a folyamatos védekezést, soha nem fogsz biztonságot találni.

Ha nem kötöd magad a kötelezettségeidhez, soha nem fogod látni munkád valódi szépségét.

Ha nem vagy hajlandó szeretni, akkor nem fogod megtalálni a szerelmet.

Ha nem engeded el az egódat, akkor nem fogod megtalálni a valódi énedet.

Képzeld el, hogy valahol benned van a tökéletes teljesség, a tökéletes bölcsesség, a tökéletes béke helye!

Most írd le ezt a helyet! Ez a Szent Grál. Itt keresd meg a választ a kérdésedre: „Mi legyen a következő lépés?”

Ne feledd, hogy nem kell egyedül megtenned ezt a lépést. Szellemileg elképzelhetsz valakit, aki a közeledben van, és inspirál. Még ha nem is kapsz egyértelmű utasításokat, akkor is dönts úgy, hogy előre lépsz!

A továbblépésre való készség is lehet a következő lépés.

Késmárki László:Fényhozó A bölcsesség kiapadhatatlan forrása Ankh kiadó 2020.

https://www.libri.hu/konyv/kesmarki_laszlo.fenyhozo-3.htm

Forrás:

Ajánlott bejegyzések


Mindenki a szívében hordja a saját világát- A Tiéd milyen?

Egy magyar lány, aki a filmjével szeretetet közvetít

A mai nap dátumának spirituális üzenete – 03.13.

A hét kristálya: a smaragd

Neked ajánljuk


Rafaela Arkangyal Misztikus kártyái + könyv

Egy Angyalkártya, ami csak nőknek készült

Megrendelés

Arkangyalok Gyógyító Ereje Kártyacsomag + Könyv

Megrendelés

Mai névnap

Jó szívvel ajánljuk