Napi pozitív

A rossz hír, hogy repül az idő. A jó hír, hogy Te vagy a pilóta.
Michael Altshule

Ne félj adni!

Az egód fél attól, hogy adjon, mert azt gondolja, hogy az adás veszteséggel jár. Úgy tűnik, hogy minél több szeretetet adsz, annál kevesebbet kapsz; minél több örömet adsz, annál gyengébbé válsz; minél több reményt adsz, annál kevesebb a mentális erőd; minél több támogatást nyújtasz, annál jobban kimerülsz. Az egó számára az adás csökkenés, nem növekedés. Az egó szempontjából veszteség, nem adás az, hanem áldozat.

 

Az az igazság, hogy az adás önmagában érték. Pl. amikor valakire mosolyogsz, a testedben T-sejtek képződnek, amelyek erősítik az immunrendszert; amikor szeretetet adsz valakinek, a szíved pozitív érzelmekkel van tele; amikor dicsérsz valakit, akkor magad is jobbá válsz. Amit másoknak adsz, azzal megsokszorozod önmagad. Adni kell, hogy kapjunk! Senki sem veszít el semmit.

Sokan félnek adni, mert attól tartanak, hogy egyesek visszautasítják az ajándékát, és ezzel megsértik őt. Ez akkor történik meg, ha összekeverik az ajándékot az üzlettel. Önző célok által vezérelve nyerni és veszíteni is lehet. Lehet, hogy már csalódtál egyszer. Pl. szolgálataidért cserébe elvárásaid valószínűleg nem teljesültek.

Csak a feltételek nélküli adás révén garantálható, hogy nem veszítesz el semmit.

Az adás a cél. Gondolkodj el rajta! Ha semmivel érkezünk ebbe a világba, és semmit sem viszünk magunkkal (mikor kilépünk innen), akkor nincs értelme minden energiánkat a szerzésre (akvizíciókra) pazarolni.

Ha egy ember csak elvenni tud, a szíve fokozatosan gyengül, különféle félelmeknek és csalódásoknak van kitéve.

A bőség törvénye szerint az embernek éppen az hiányzik, amit ő maga nem ad meg másoknak.

Onnantól kezdve, amikor nem adsz többé (befejezed az önzetlen adakozást), elkezdesz veszíteni (minden fronton, sors-lövészárokban). Nem az akadályozza meg az előrelépést (spirituális fejlődésed), amit nem kapsz meg, hanem az, amit nem adsz oda másnak. Adni kell, hogy kapjunk!

Ígérd meg magadnak, hogy nyitottabbá válsz, és élj a jelenben! Vedd figyelembe, hogy a legtöbb ajándék (kegyelem, sors kínálta lehetőség, bőség) nem tőled jön, hanem az Univerzum egyszerűen rajtad keresztül árasztja a címzett felé! Ebben az esetben neked semmi nem fog hiányozni. Adj önzetlenül -feltételek nélkül -és akkor nem fogsz félni a veszteségtől! Örülni fogsz mindennek. Ha konfliktus merül fel az életedben, ha hiányzik valami, engedd el az elvárásaid, követelményeid, a vágyat, hogy megkapd! Adj magad is önzetlenül (és rögtön megadatik)! Abszolút Éned nem csökkentheted, mivel korlátlan, és semmit sem lesz kevesebb.

Ahhoz, hogy valamit adj, képesnek kell lenned az elfogadásra! Ha nem vagy képes elfogadni, akkor ne adj, hanem áldozz! És ez még nem minden. Ha nem vagy képes elfogadni, magányosnak érzed magad, nem érzed a világgal való harmóniát, minden napod harccal telik, hiányzik az inspiráció, az élet megfagy körülötted, nincsenek kapcsolataid, megtámadod az embereket, mert nem adnak neked testi-lelki-szellemi alamizsnát, Isten is hamisnak tűnik számodra, és áldozatként pózolsz.

Az elfogadáshoz meg kell tanulni az elengedést. Engedd el az elvárásaid, terveid, követelményeid, a folyamatos önellenőrzést, a büszkeséget, a kisebbrendűségi érzést, a megszokást, hogy harcolnod kell mindenért! Lényegében el kell engedned saját egódat. Az egód folyton beleragad abba a hiedelembe, hogy folyton hiányzik valami az életedből. Csak az egód áll közted és az abszolút bőség között.

Az elfogadáshoz el kell dobnod minden hiánnyal kapcsolatos gondolatod!Luxus igények, árucikkek hiánya - ez egy hatalmas hiba. A hiány érzése a saját bűntudatod és fiktív kisebbrendűségi érzésed kivetítése. Ez egy olyan dolog, amely eltorzítja a világképed. Csak engedd el az egódat, hallgasd meg abszolút éned! - és a hiány illúziója eltűnik.

Aki tudja, hogyan kell teljes szívvel elfogadni, az tudja, hogy spirituális szinten már minden létezik, amit meg akarunk kapni. Ezért nem kell várni a szerelemre, mert a szerelem már veled van; nem kell várni a bőségre, mert a bőség már benned van. Nem kell keresned a boldogságot, mert máris boldog vagy. Nem kell a békét keresned, mert már megtaláltad. Az elfogadáshoz nem kell semmiféle erőfeszítést tenned. Ez a világ legegyszerűbb tette.

Az elfogadás képessége teljesen megváltoztatja az egóddal fennálló kapcsolatod, és új, erős vágyat vált ki, az adás és a megosztás igényét.

Késmárki László:Fényhozó A bölcsesség kiapadhatatlan forrása Ankh kiadó 2020.

Forrás:

Ajánlott bejegyzések


A lelkedig hatoló gondolatok - Fenyő Iván búcsúja barátjától

Az összefogás és szeretet éneke - MICHAEL JACKSON - WE ARE THE WORLD

Mai üzenet az Univerzumtól ~ 2019.december 03. ~ kedd

A dalai láma intelmei az életre

Neked ajánljuk


Rafaela Arkangyal Misztikus kártyái + könyv

Egy Angyalkártya, ami csak nőknek készült

Megrendelés

Arkangyalok Gyógyító Ereje Kártyacsomag + Könyv

Megrendelés

Mai névnap

Jó szívvel ajánljuk