Napi pozitív

A szerelem a világ leghatalmasabb ereje, amely a leginkább emberi.
Mahatma Gandhi

Az élet ajándékai sokszor nem díszdobozban érkeznek

A hála a szeretet szorzója

Az élet nagy része nem úgy tűnik, mintha ajándék lenne. Mindenhol olyan ajándékokat várunk, amiket csak ki kell csomagolni. A lényeg az, hogy észrevegyük a sors kínálta lehetőségeket, ragadjuk meg a gyógyuláshoz, spirituális fejlődésünkhöz szükséges pillanatokat. Ezek ajándékoznak meg bennünket.

Hiszek az ajándékokban. Nem mindig volt ez így, de most hiszek bennük (és minél erősebben hiszek, annál több ajándékot kapok).

Sokszor úgy látom, hogy a szép -sorsfordító-ajándékokat legtöbbször csúnyán csomagolják be. Ilyenkor a csomagolás ne zavarjon meg minket!

A feltétel nélküli hála művészete az, hogy mindenben észrevegye az ajándékokat. Minél inkább tiszta szívből fejezzük ki hálánkat mindazért, amit megkaptunk az élettől, annál jobban vonzunk mindent, amiért majd újra hálásak lehetünk.

A hála törvénye 4 sarokkövön alapszik: bizalom, betekintés, választás és elfogadás.

  1. Bizalom. A feltétel nélküli hála azon a tényen alapszik, hogy az univerzumban semmi sem történik véletlenszerűen, és minden esemény lépésről lépésre még nagyobb boldogságot, teljességet vonz be a siker felé vezető úton. Azt tudnia kell:minden helyzetben – legyen az örömteli vagy fájdalmas –az ajándék mindig rejtve marad (a csomagolás lehet gondos vagy hiányos).

A feltétel nélküli hála minden alkalommal, minden kapcsolódásban, minden megnyilvánulásban erre a kérdésre sarkallja a keresőt: „Miben áll önmagam szeretete?” Valójában ez a szeretet a kulcs a lelkedhez. Minél inkább szereti magát, annál kevésbé fogja önt az elméje birtokolni (így annál kisebb a valószínűsége annak, hogy a negatív tapasztalatokból fakadó gondolati programok hatással lesznek önre) és annál tovább fog örömök közt és boldogságban élni. Az egész világ szeretni fogja, s ez bevonzza varázslatos ajándékait (a bőséget minden területen).

Mindig a bizalom szüli az ajándékokat. Ha nyitott lélekkel érzékeli a világot, és folyamatosan felteszi ezt a kérdést, akkor az ajándékok egymás után, kiapadhatatlanul özönlenek.

  1. Betekintés. A feltétel nélküli hála alapvetően a lélekbe tekintés módjával arányos. Ne csak a szemével, hanem a szívével is nézze az ajándékokat! Az élet ajándékai így újra és újra felajánlják önnek, hogy vizsgálja meg mindazt, amit egyszer rossznak, negatívnak, reménytelennek tartott, és lásson bennük egy újabb lehetőséget. Valójában minden probléma valamilyen ajándékot rejt. Keresse őt, és megjelenik!

Minden helyzetben kérdezze meg magától:”Mit fogok látni itt? Mire fogok összpontosítani?”

Ne feledje, hogy az észlelés választás kérdése. Azt a kérdést is felteheti magának: „Mit látna itt a legjobb barátom? Mit látna itt egy olyan ember, akit leginkább tisztelek? Mit látna itt Isten (Jézus, Buddha stb.)?”

A feltétel nélküli hála mindenki számára nyitott és megjelenésében pártatlan.

  1. A választás. A feltétel nélküli hála annak a megértése, hogy a saját életét (életstratégiáit) ön választhatja meg. Minden pillanatban kiválaszthatja, amit akar. Pl. Eldöntheti, hogy megnyitja-e magát a világnak, elzárkózik-e tőle, a jelenben él, vagy elakad a múltban, elengedi sérelmeit vagy ragaszkodik hozzájuk, segítséget kér vagy elutasítja azt, kipróbál valami újat, vagy hagy minden úgy, ahogy az van.

Kiválaszthatja az életét vezérlő elveket, életstratégiáit és a reagálási stratégiákat is mindazokra, amik önnel történnek. Mindig kérdezze meg magától: „Mit akarok most? Mi a szándékom?”

  1. Elfogadás. Hagyja a pesszimizmust, felejtse el a félelmeit, és nézzen azok külső csomagolása mögé, és várja az ajándékot! Minden helyzetben hagyjon helyet gondolataiban az ön mellé kuporodó örömöknek! Legyen kész elfogadni a silány csomagolású ajándékokat éppúgy, mint a díszdobozban érkezőket! Mondja el a világnak, hogy mennyire hálás az elfogadott ajándékokért!

Bárhol is van, az ajándékok mindenütt várják. Időnként szenvedésbe, veszteségbe, kudarcba, félelembe, betegségbe és könnybe csomagolják őket; de ne feledje: az ajándék nem a csomagolás, hanem ami benne van.

Ma is egy csodákkal, ajándékokkal és lehetőségekkel teli napot kívánok Önnek!

Késmárki László:Test-lélek szótár A betegségek lelki,mentális és karmikus okai 6. kiadás Ankh kiadó 2019.

Késmárki László:Önfejlesztő kéztartások Ankh Kiadó 2016.

Forrás:

Ajánlott bejegyzések


2020.február 17. - Merkúr retrográd – Magasabb dimenziók útmutatása…

Pál Feri Atya - A sebeink miatt torzultan látjuk egymást, a helyzetünket, az életet. Ezért ne higgyünk magunknak...

25 lecke Buddhától, mely megváltoztatja az életünket

„Csak akkor nyitom meg a szívemet, ha méltó vagy rá!”

Neked ajánljuk


Arkangyalok Gyógyító Ereje Kártyacsomag + Könyv

Megrendelés

Mai névnap

Jó szívvel ajánljuk