Napi pozitív

A szerelem a világ leghatalmasabb ereje, amely a leginkább emberi.
Mahatma Gandhi

A hit erőssé tesz

Minden ember tarsolyában van egy titkos fegyver, egy különleges képesség, amihez végső esetben tudunk nyúlni, amiből erőt tudunk meríteni, amivel át tudjuk vészelni a legnagyobb nehézségeket is. Ez nem más mint a hit.

 


Ahhoz hogy higgyünk, nem kell vallásosnak lennünk, nem kell templomba járnunk és nem is feltétlenül Istenben kell hinnünk. Mindenki megtalálhatja azt amiben Ő hinni tud, amit hitelesnek érez, amiből erőt tud nyerni. A vallás azért könnyíti meg ezt, mert kereteket ad, rendszert és ez világossá, érthetővé, és könnyen befogadhatóvá teszi. Viszont attól, hogy nem csatlakozol egy vallási közösséghez, Isten ugyan úgy lát téged, azért mert nem mész el vasárnap a templomba ugyan úgy meghallja az imáid. Azt senki sem mondhatja meg neked, hogy miben, és milyen módon higgy.

Van aki azt mondja, hogy saját magában hisz, ez rendben is van, de mindenkinek megvannak a határai, amikor eljutunk ahhoz a ponthoz, hogy nem bírjuk tovább, hogy minden igyekezetünk ellenére nem sikerülnek a dolgok, nem látjuk már a reményt, nem tudunk abban hinni, hogy önerőnkből sikerülhet túljutnunk az akadályokon, vagy rajtunk kívül álló okok hátráltatják utunkat. Ekkor jön az, hogy összeroskadnánk, feladnánk, elmenekülnénk, elbújnánk a világ elől. És ekkor van szükségünk arra, hogy valamiben hihessünk, egy erőben ami segítségünkre lesz, ami nem hagyja, hogy elbukjunk, ami megfordítja a szerencsénket, elsodorja fejünk felől a viharfelhőket, és új lendületet ad.

Létezik-e ilyen erő? Létezik egy felsőbb energia ami befolyással lehet a világ sorsának alakulására?

 


Amióta az ember él a földön hitt abban, hogy ez így van. Emberek milliói vonultak úgy harcba, hogy hitték az Istenük védelmezi azt aki a nevében harcol. Birodalmakat építettek a hitre és országokat védtek meg segítségével. Bizonyítékot nem fogunk kapni rá, nem fog égő csipkebokor képében megjelenni előttünk, hogy megnyugtassa a lelkünket. Hiszen ha ez megtörténne, már nem hitről, hanem tapasztalatról kellene beszélnünk.

Az biztos, hogy ha képesek vagyunk hinni abban, hogy egy nálunk hatalmasabb erő támogat minket, hogy hívásunkra válasz fog érkezni, már ez erősebbé tesz.

Egy olyan erős szálat tudunk létrehozni így, amibe bátran kapaszkodhatunk sosem fog elszakadni, bármilyen nagy terhekkel a vállunkon függünk rajta. Minél erősebben szorítjuk ezt a képzeletbeli köteléket, annál nagyobb lesz a bátorságunk és annál nagyobb lesz a lelki erőnk.

Ha e mellé még meg is érkezik a várt segítség, olyan hatalmas szárnyakat kapunk, hogy semmi nem állhat az utunkba. De úgy senki nem várja, hogy a világ a segítségére siet, ha Ő maga sem hisz benne. A lottót sem lehet megnyerni úgy, ha még egy szelvényt sem töltünk ki.

 


Pechál Péter - Jóportál

 

Címkép:pixabay.com


Forrás:

Ajánlott bejegyzések


„Ha utálsz valakit, az győzedelmeskedett feletted.” – Konfuciusz 10 életre szóló tanítása

Egy 90 éves asszony 45 tanácsa a boldog élethez

Válassz egy képet és nézd meg mi az üzenete számodra!

Paulo Coelho: “18 dolog, amire az élet megtanított!”

Neked ajánljuk


Arkangyalok Gyógyító Ereje Kártyacsomag + Könyv

Megrendelés

Mai névnap

Jó szívvel ajánljuk