Napi pozitív

Így történnek a csodák. Elszakítják a fátylakat és mindent megváltoztatnak, de nem engedik, hogy meglássuk, mi van a fátylak mögött.
Paulo Coelho

A kimondott szó gyógyító ereje

Sokan azt gondolják, azt tartják, hogy jobb nem vitatkozni, nem kimondani, mindazt ami bennünk van adott helyzetben, azt magunkban megtartani.

Így lehet a konfliktusokat elkerülni, önmagunk belső nyugalmát megőrizni. Sokan működnek így... nem is gondolnak bele, hogy mindeközben mit él meg a másik. Aki így működik, az a másik embert az adott pillanatban semmibe nem veszi. Nem ad lehetőséget arra, hogy véleményét elmondja, kifejezze, nem ad lehetőséget a helyzet megoldására vagy kezelésére. 

A kimondatlan szavak, és a mögöttük megbújó érzések generációkon át visszhangoznak a Térben... gyerek, unoka, dédunoka... mind-mind a ki nem mondott szavakat, érzéseket keresi.

Sokan azt gondolják, hogy a halállal, azzal, hogy meghal valaki, egy adott konfliktus helyzet megoldódik. Családállításokon láthatjuk, hogy ez bizony nem így működik. Bár a fizikai test meghal, elenyészik, a kimondatlan érzések, és szavak sokszor az egész teret betöltik, és feszítik.

Ha meghal valaki, akivel nem tudtunk valamit megbeszélni, átmeneti megkönnyebbülés következik, de ahogy telik az idő, ez a megkönnyebbülés megszűnik, és feszültség keletkezik. Mindaz, amit nem beszéltünk meg, az élőt idővel egyre jobban feszíti, a megoldást kiköveteli. Így előbb, vagy utóbb, de az élő életében, kapcsolataiban a feszültség újra megjelenik, és a helyzet egyre jobban olyan irányba tolódik, ahol újra megélheti azokat az érzéseit, amit a megoldatlan, a már meghalt személlyel kapcsolatos helyzet okozott neki. Mindez azért történik, hogy felismerhessük mindazt, amit a megfelelő pillanatban elmulasztottunk megtenni. Az idő itt, ebben nem segít. Sőt! Ahogy múlik az idő, egyre jobban feszít. Kiköveteli a kimondást, a feloldást, a gyógyulást.

… a feszültséget okozó helyzetet meg kell gyógyítani, és ehhez azt meg kell beszélni. Át kell beszélni, mindenkinek állást kell foglalni, egyességre kell jutni, békét kell kötni. Önmagunkkal, a helyzettel, a másik emberrel.

A kimondott szavak gyógyítanak! 

Legyen a szó először bármilyen csúnya, töltse meg bármilyen haragos érzelem… ha kimondod, változni fog ígérem. Ha kimondod, valaki meghallja, és ezzel magába fogadja. A befogadott szavaid téged tükröznek, és ezen keresztül ő érezhet téged. Együtt érezhet veled… Együtt lehet veled a bajban, bajodban, fájdalmadban, kétségedben. S ha együtt vagytok, már nem vagy egyedül. Már van a másik, akivel meg lehet beszélni. Ő az, aki azért van ott veled, hogy segítsen gyógyulni. Lehetőséget ad a jelenlétével, elfogadásával, és szeretetével neked, hogy a térben messziről visszahangzó szavakat, tudod azokat, az érzéseket, melyek szinte üldöznek, sokszor üvöltenek… azokat el lehessen hallgattatni.

Vannak szavak, melyek gyógyítanak… 

Tudom, hogy te is ismered őket, még emlékszel amikor a szüleid tanították neked… elfogadás, megbocsátás, tisztelet, szeretet… 

… van sok-sok szó, ami ezekből a szavakból, érzésekből született. Keresd meg őket, és használd újra az életedben!

Nem elég tudni, hogy szeretsz valakit, és nem elég tudni, hogy szeret engem a másik… újra, és újra el kell mondani, meg kell erősíteni. A kimondott szavak segítenek, gyógyítanak minket. Gyógyítják megsebzett Lelkünket. 

Mindegy, hogy ki mondja, nem ez a lényeg… a legfontosabb, hogy valakitől neked is hallanod kell!

Mondd ki, add oda, és ha neked mondják fogadd be…

Tudod, minden szóban benne ragyog a Fény gyógyító ereje… 

Végtelen szeretettel: Váradi Andrea

www.talentumok.com

Forrás: https://talentumok.com

Ajánlott bejegyzések


A szív útja

Atlantiszi ima - Fényt hoz a világba!

Tanmese Felnőtteknek: A szürke hétköznapok ajándékai

Arkangyalok Gyógyító Ereje 2021 első napjára!

Neked ajánljuk


Rafaela Arkangyal Misztikus kártyái + könyv

Egy Angyalkártya, ami csak nőknek készült

Megrendelés

Arkangyalok Gyógyító Ereje Kártyacsomag + Könyv

Megrendelés

Mai névnap

Jó szívvel ajánljuk