Napi pozitív

Abban a pillanatban, hogy kiválasztunk egy utat, a többi eltűnik.
Paulo Coelho

Mit jelent pozitívnak lenni?

Mostanában szinte divatos lett pozitívan szemlélni a világot, törekedni arra, hogy pozitív energiát sugározzunk magunkból, bevonzzuk az életünkbe a jó dolgokat. De kevesen vannak tisztában azzal, hogy valójában mit is jelent ez.

 

 

Sokan egyből fogják a fejüket, ha erről hallanak, mert rögtön valami túlcukrozott, túlszínezett, csöpögős, elvakult ezoterikus hülyeségre gondolnak, ami csak beszűkíti az emberek látókörét. Sajnos tényleg van, aki azt hiszi, hogy attól lesz pozitív életszemlélete, hogy homokba dugja a fejét és megfeledkezik arról, hogy bizony történnek rossz dolgok is.


Az, hogy elfordítjuk a fejünket, nem veszünk tudomást a problémákról, úgy teszünk, mintha nem is léteznének gondok, nehézségek, csak önbecsapás, és nem egy jó irány, nem visz bennünket előre és nem is leszünk ettől jó energiájú emberek. Nem arra kell törekedni, hogy mint egy mesebeli szerzetes, rózsaszín felhőbe burkolózva egy méterrel a föld fölött járjunk.

Pozitívnak lenni annyit tesz, hogy van bennünk egy lendület, egy megtörhetetlen, folyamatosan növekvő energia, amitől az alapvető hozzáállásunk jobb lesz és ami átsegít a mélypontokon. Annak ellenére, hogy elfogadjuk, nem minden sikerül úgy ahogy szeretnénk, és vannak, rossz dolgok és rossz emberek, nem hagyjuk, hogy ezek megtörjenek minket.

Aki pozitívan gondolkodik, az nem a realitás érzékét veszti el, és kerül távolabbi kapcsolatba a világgal, épp ellenkezőleg, tudatosabban áll az eseményekhez, nem menekül tagadásba, és nem festi át a rosszat jóra, hanem megoldást talál rá.

Persze igyekezni kell, minél kevesebb mindent negatívumként megélni, minél kevesebb dolognak hagyni, hogy árnyékot vessen a mindennapjainkra, de ezt úgy érjük el, hogy elhessegetjük az árnyakat és nem úgy hogy hátat fordítunk nekik.


 

Pechál Péter

Forrás:

Ajánlott bejegyzések


Az Univerzum üzenete szeptemberre – Eljött az aratás ideje!

Szivárvány gyermekek - az új kor hírnökei

Novemberi energiák - Átváltozás

Mai üzenet az Univerzumtól ~ 2019.június 20. ~ csütörtök

Neked ajánljuk


Rafaela Arkangyal Misztikus kártyái + könyv

Egy Angyalkártya, ami csak nőknek készült

Megrendelés

Arkangyalok Gyógyító Ereje Kártyacsomag + Könyv

Megrendelés

Mai névnap

Jó szívvel ajánljuk