Napi pozitív

Ne halogass...! Ne akadékoskodj! Ne kételkedj! Ha ott a lehetőség, az impulzus, az ösztönös késztetés, cselekedj! Ez a feladatod.
Joe Vitale

November hónap asztrológiai előrejelzése : különleges energiák munkálkodnak

November hónap során egy nagy levegővétellel átesünk a "szülési fájdalmakon", és nagy sóhajjal megszületik, kijön belőlünk, amiért az eddigi két év során szenvedtünk, 2012 októbere óta.

A Szaturnusz azóta préseli ki belőlünk elakadt karmikus energiáinkat a Skorpió csillagjegyben haladva. Ez valóban az utolsó stádium lesz már, decemberre megnyugszanak a hatások, és mivel a csillagjegyek "átnyúlnak" egymásba öt-öt fokra, november 11-étől megindul az Új dolgok születése, és lehámlik rólunk nagyon sok karmikus réteg. Onnantól kezdve tanuljuk meg az elmúlt két év tanulságait, legyünk alázatosak, néha vissza-visszemlékezve, hogy mik történtek velünk az elmúlt két évben, és hogy mennyire sérülékenyek vagyunk. Ebből békét, nyugalmat és együttműködést tudunk tanulni, valamint azt, hogy értékeljük, amink van, mert láttuk, mennyire könnyen jönnek és mennek a dolgok az életünkben. Lazítsunk hát, nyomjunk, nyomjunk, és szüljük meg Új magunkat!

 

 

November 2vasárnap nagyon szépen letükrözi az őszi-téli, befelé fordító jellegeket. Összebújásra, mély beszélgetésekre, előző életes utazásra, gyógyulásra-gyógyításra remek nap. Lassan, odafigyeléssel és türelemmel végezzük a dolgokat, adjunk másoknak és segítsünk, ebből kapva többet, mintha minekünk adnának valamit.


November 4kedd és November 17hétfő pajszerral-lángvágóval hántják le rólunk azokat a részeinket, amik mögé remeterákként bújunk, bújtunk, azért, hogy tartást és védelmet adjanak számunkra. Ebben az időszakban előjönnek lágy részeink, kiderül, mennyire vagyunk kérgesek, mint amikor egy hátraszorított lábfejű kínai lány lábát szabadítják ki a kötésből. Segítsünk rá erre a folyamatra, tárulkozzunk fel olyan embernek, aki releváns ebben, legyen az terapeuta, vagy párkapcsolat.

November 5szerda és November 14péntek az ’együtt könnyebb, mint külön’ elvét hozza a fentebbi állással szoros párhuzamban. Érezni és tudni fogjuk, hogy a cél egy másik ember beengedése a valóságunkba, mélyebb részeinkhez, de már olyan szép nagyra fújtuk azt a sárga lufit, olyan szép identitást gyártottunk belőle, „már majdnem kész!” felkiáltással, és pont most bontanánk le?! Még ha nem is valódi…? Bontsuk csak le, fájni fog kicsit, de legalább valódi lesz, és érzünk majd valamit mögötte, a meleg levegőn túl, amit a léggömbünkbe fújtunk-fújunk hosszú idők munkájával.

November 7péntek és November 19szerda között behúzzák a kéziféket és mindemellett páros lábbal lépnek fentről a hagyományos fékre is. Ez a „ne tovább!” fényszög, amikor minden dinamizmus megáll hirtelen, belassítanak minket, hogy a fentebb kifejtett elmélyülő-kapcsolódó jellegek meg tudjanak jelenni az életünkben. Érdemes ebbe bele is állni; amennyiben nem ezt tesszük, könnyen falakba ütközhetünk, vagy pusztában egyedül kóborlóként érezhetjük magunkat, ahol lehetnek ugyan mellettünk más ’kóborlók’ is, de a magány akkor is ott tud lenni. Lassítsunk, mélyüljünk, önfelfedezzünk és kapcsolódjunk.

November 9-e asztrológiailag jelentős nap lesz, sok hatással:


A Merkúr bolygó belép a Skorpióba. A Merkúr kommunikációnkat, tetteinket, gondolkodásunkat jelentik, így egy kicsit meg is kavarodhatunk itt, hogy mit szeretnénk, zavarosak lehetünk a fentebbi három tényezőben. Magasabb szinten megélni úgy tudjuk, ha sokat beszélünk régi, nem kimondott dolgokról arra érdemes személynek, személyeknek, és felfedezzük minden részünket, elfogadva azok létezését is, amiket nem akartunk látni.

November 9, vasárnap és November 15szombat között remek egy hét lesz mély Gyermeki részeink gyógyítására. Ugyanakkor úgy is értelmezhető, hogy ha azt mondjuk, gondoljuk, csináljuk, ami Valódi, lassabban haladunk, sőt, akár le is épülhetnek dolgok az életünkben, de így is békésebbek, nyugodtabbak, egységesebbek tudunk lenni, mint korábban.

November 9vasárnap és November 17hétfő között meglévő párkapcsolatokban felerősödhetnek régről, akár előző életekből származó érzések, szituációk, amikkel nyugodt és bizalmi állapotokban lehet a leginkább szembenézni. Ugyanakkor olyan új kapcsolatok is kialakulhatnak, amik korábbi életekben már sokszor létrejöttek, és itt most egyszerre kezdjük és folytatjuk őket. A Vénusz jelenléte miatt a hölgyeknek érdemes arra figyelni, hogy Nőiségüket túl nehéznek, akár koloncnak is megélhetik, jó itt sokat pihenni, friss levegőn sétálgatni, szellőztetni az energiákat.

November 9vasárnap és November 19szerda között egyénileg és kollektíven meginoghatunk eddigi céljainkban, az önmagunkról alkotott és a külvilág felé mutatott képünkben. Viaskodni fogunk magunkkal, hogy őszinték, önmagunkat felvállaltak legyünk, vagy folytassuk a modern nyugati életforma által megkövetelt teljesség-kép fenntartását, „a minden rendben van!”, „it’s alright” maszkok viselését.


November 11kedden a Pluto és a Mars fokra pontosan együttállnak a Bakban, itt számos olyan dolog felborulhat, amit betonbiztosnak hittünk. Mindez segíthet abban, hogy helyére új, frissebb energiák áradhassanak, és jobban megismerjük életünk fő részeit.

November 12szerda és November 24hétfő között ebben az újonnan létrejött ’térben’, ’helyen’ egy válaszút előtt találjuk magunkat: együtt párkapcsolatban, türelemmel, alkalmazkodva, vagy egyedül törtetve, küzdve, izzadtságszagúan. Mivel az előbbi a Felszálló Holdcsomópont, hogy „merre kell menni”, „merre vezet az út”, érdemes az előbbit felvállalni, és mivel kvadrát a fényszög, ez az utóbbi letételével lehetséges csak.

November 12szerda nagyon jó nap összeköltözésre mindemellett, gyereknemzésre, bármilyen emberi kapcsolatunk magasabb szintre emelésére, komolyabbá, mélyebbé tételére.

November 13csütörtök és November 24hétfő között a fentiekkel nagyban analóg hatás amolyan ’rózsa-effektus’ jelleggel fog bírni. Szeretnénk a rózsát, beszívni az illatát, végigsimítani a szirmain, de anélkül, hogy a tüskéi felszántanák a bőrünket. Ismerjük a mondást a rózsáról és a tövisről,  itt sem lesz másként, a fájdalom és az öröm kéz a kézben járnak majd ezekben a hetekben, ahogy látjuk. Vigasztaljon bennünket a tudat, hogy a fájdalmunk nem lesz valódi, és nyugtasson meg az, hogy örömünk sem. :) Decemberre tisztul majd le igazán, hogy mi valódi.


November 15szombaton nagyon intenzív energiák lesznek, melyekben 5 bolygó is részt vállal a 10-ből. Arra érdemes itt figyelni, hogy bármilyen dolgunkban haladjunk tyúk-lépésekben, kimondottan a párkapcsolatban. Ne akarjunk itt a jövőben tervezgetni, figyeljük a másikat és magunkat, de lélegzetvételenként, és hagyjuk, hogy az egyik pillanat után jöjjön a másik, és akkor hamar eltelik ez a pár hét; úgy változunk nagyon sokat, hogy visszanézve, alig értjük majd, hogy mitől és miért.

November 17, hétfőn a Vénusz bolygó belép a Nyilasba. Én személy szerint nagyon várom már ezt, az érzelmi, párkapcsolati csiki-csukizásokat lecsillapítja kicsit, Hitet, Reményt, Jövőt tud adni a szerelmi témáknak, és úgy általában véve életünknek, ahogy a ’Kis Jótevő’ belép a ’Nagy Jótevő’ bolygó csillagjegyébe.

November 17hétfő és November 24hétfő között figyeljünk oda a fenti segítő energiák mellett, hogy ne akarjunk hirtelen sokat, ne akarjuk a Szuperszónikus Szerelmet, a Fantasztikus Létezést, mert ha aránytalanul és irracionálisra tesszük a mércét, magunkat helyezzük szomorú, melankolikus és bágyadt állapotokba.

November 17hétfő mindemellett a legfontosabb napja is a hónapnak, bizonyos értelemben. Több hónapnyi hátramenet után előreindul a Neptunusz bolygó a saját csillagjegyében, a Halakban! Hónapok óta kicsit ’anyátlannak’, tanácstalannak érezhettük magunkat hátramenete miatt; kerestük, hogy mitől lennénk boldogok, hogy hova tartozunk, de valahogy mindig kicsúszott a kezeink közül, vagy a látóterünkből.


November 19szerda szintén olyan nap, amikor az ’együtt’, egymásra figyelve, összekapcsolódva és békében energiái, elvei kerülhetnek szembe az egyedül törtető, izmozó, ’majd én kitalálom-megcsinálom’ jellegeivel.

November 20csütörtök és November 24hétfő között öt bolygó a tízből a Skorpió és a Nyilas jegyekben lesz, miközben a Zodiákus másik oldala gyakorlatilag ’üres’ lesz. Ez nagymértékben megnöveli a lelki jellegeket, mély témák felé viszi a figyelmünket, így adjuk meg ezek módját, de arra is figyeljünk, nehogy elszálljunk vagy éppenséggel bezuhanjunk. Meditáljunk-terápiázzunk-jógázzunk sokat, aztán például igyunk egy jó teát és beszélgessünk valamiről kötetlenül ezekben a napokban.

November 20csütörtök és November 27csütörtök között nagynak érezhetjük a külvilág felé vetített ’kosztümünket’; érezni fogjuk, hogy valami valódibbra lenne szükség, de nem merjük levetni, nehogy kicsinek és koszosnak tűnjünk mások felé. Nyugodjunk meg, a másiknak is ugyanilyen a rendszere, ha pedig nem, ő is volt már ott, ahol mi, így tegyük csak meg bátran, legyünk őszinték, és vállaljuk fel akik, ahol vagyunk.

November 22szombat és November 29szombat között, amennyiben megtesszük a fenti lépést, tanácsot, ezek az apró, erőtlen, bezárt részeink meg tudnak erősödni, fel tudnak nőni, amolyan ’teher alatt nő a pálma’ jelleggel.


November 22szombat és December 2kedd között úgy érezhetjük, valami húz ki a korábbi hetekben tapasztalt érzelmi, emberi, párkapcsolati hullámvasútból, felfedezésekből, emiatt visszavágyhatunk azok mocsaras, fülledt jellegeibe. Olyan érzet lesz, mintha egy mocsárból akarnánk magunkat kihúzni a hajunknál fogva, vagy mintha egy eleve felfelé tartó örvényen akarnák lefelé vagy felúszni. Hagyjuk itt magunkat, lazuljunk el, engedjük el a kontrollt.

November 23vasárnap belép a Nyilas csillagjegybe a Nap bolygó. Ez világi életünkben mindig már a Karácsonyra, ünnepekre készülődést is jelenti már, így fellélegezhetünk valamennyire a korábbi hetek fülledt, néha fullasztó és zavaros energiái alól. Kicsit a Jövőbe is nézünk itt mindig, ez nagyban segíthet konfliktusok elsimulásában, a feszült, beszorult energiák kisimulásában.

November 23vasárnap és December 1hétfő között a korábban gyakorolt lágy kapcsolódás máshoz, másokhoz, itt be tud érni, és már nem akarunk másokkal konfrontálódni világi szinteken, hanem energiáink feljebb tudnak lépni, ahol bőven van ’tér’; a Jövő, a Spiritualitás, az Elvek világába.

November 24hétfő és 2015 március 29 (!) között nagyon-nagyon fontos hónapok lesznek. A két Holdcsomópont mindig a Megoldás és Elakadás, Helyes Út és Tévút energiáit jelképezik, és itt a Karma csillagjegyében a Karma egyik bolygója lép velük válaszútra. Egyéni és kollektív szinteken is az együttműködés kontra egyedül küzdés(/küszködés)-tervezgetés között kell választani. Izgalmas időszak lesz, én javaslom itt is az ’együtt’ elveit, még ha rövidtávon kevésbé is tűnik jó ötletnek.


November 26szerda és December 4csütörtök között a Párkapcsolat, Szerelem és Lágyság bolygója a két pozitív fényszögben lesz ezzel a két Holdcsomóponttal. Már ismerjük, hogy nem működik az életünk; most lágyan, finoman és türelemmel-bizalommal tegyük az ellenkezőjét, lazuljunk, lassítsunk, kapcsolódjunk.

November 28péntek és December 4csütörtök között meg is remeghetünk attól, hogy Boldogságunk Kulcsa ott van a kezünkben, itt és most, nyitva az ajtó. Aki ismer, vagy követi az írásaimat, tudja, hogy nem szoktam szivárványos-kisnyuszis képeket megosztani „Te teremted a jövődet!” feliratokkal, és itt sem erről van szó. Arról szól ez, hogy legyünk bátrak, szívósak, és nagy erőt és lehetőséget kapunk a kezünkbe ezekben a napokban, hetekben, így legyünk magunkkal és az Élettel korrektek annyira, hogy élünk is vele.

November 30vasárnap és December 10szerda között összeáll már, hogy mi az a tempó, amiben tud haladni az életünk, megjelenik a figyelem is, hogy a haladásunk mindenki számára rendben levő tudjon lenni; akár magunk, akár környezetünk értelmében.

November 30vasárnap és December 17szerda között fontos, hogy Szóban-Tettben-Gondolatban átjárjon bennünket a Jóság, Nagyvonalúság, ha bármilyen rendezetlenség maradt is bennünk vagy az életünkben, azt tegyük le erre a másfél hétre, és tartsunk amolyan elő-karácsonyt már itt is.


 

 

ZOLDKOR.BLOG.HU


Forrás:

Ajánlott bejegyzések


A pénteki nap Angyal üzenete - Nyáron mindent megkapsz, amit kérsz

Mit gondolnak rólunk az amazonasi törzsek? Elgondolkodtató!

A hét energiája (09.09.-09.15.) – Univerzális gyógyító energiák áradása!

Különleges égi jelenség Karácsonykor

Neked ajánljuk


Rafaela Arkangyal Misztikus kártyái + könyv

Egy Angyalkártya, ami csak nőknek készült

Megrendelés

Arkangyalok Gyógyító Ereje Kártyacsomag + Könyv

Megrendelés

Mai névnap

Jó szívvel ajánljuk