Napi pozitív

Abban a pillanatban, hogy kiválasztunk egy utat, a többi eltűnik.
Paulo Coelho

A legszegényebb államelnök a politikusokról

José Mujica uruguayi elnök szerint az általa feltalált képviseleti demokrácia arról szól, hogy a többség akarata szerint hoznak döntéseket.

“Nekem az a normális, hogy az, aki vezet egy országot, szinte ugyanolyan körülmények között éljen, mint a lakosság többsége, akik megválasztották elnöknek, és ne úgy éljen, mint a szűk gazdagréteg” – véli az elnök, aki visszafogott életmódjával tett szert világhírnévre.


A BBC 2012-ben készített riportot A világ legszegényebb államelnöke címmel, amelynek főszereplője Uruguay első embere, José Mujica. Az államfő egy hétköznapi házban él, mezőgazdasággal foglalkozik, de csak annyival, amennyiből meg tud élni, az elnöki fizetésének 90 százalékát egy segélyalapítvány kapja. Mujica szerint az államvezetők mindenhol úgy kellene éljenek, mint ahogyan szavazóik, ez lenne az igazi érdekképviselet.

“Semmi bajom azokkal, akik szeretik a pénzt, mindenük a vagyon és nagyon gazdagok. De a pénzt és a politikát külön kell választani. Egy gazdag ember a szabad piacon, az üzleti világban kell dolgozzon és növelje a vagyonát, a politikus pedig azért kell tegyen, hogy az ország lakosságának jó legyen, az emberek boldogak legyenek” – mondta a CNN-nek adott interjújában.

 

Mujica szerint a gazdagok nem is tudják képviselni a szegények érdekeit, mivel ők már magasabb szintről látják át a helyzetet, nem tudják elképzelni, hogy milyen problémákkal kell szembenézzen a nincstelen ember.


Forrás:

Ajánlott bejegyzések


Ima a hit megerősítéséhez

A keddi nap Angyal üzenete – Teljesül, amit kérsz!

Néha nyitva kell hagynunk az ajtót, engedni, hogy besétáljon rajta a legnagyobb álmunk…

Az Univerzum 12 törvénye

Neked ajánljuk


Rafaela Arkangyal Misztikus kártyái + könyv

Egy Angyalkártya, ami csak nőknek készült

Megrendelés

Arkangyalok Gyógyító Ereje Kártyacsomag + Könyv

Megrendelés

Mai névnap

Jó szívvel ajánljuk