Napi pozitív

A remény fontos, mert lehet, hogy a jelenlegi pillanatot nehéz elviselni.Ha hisszük, hogy a holnap jobb lesz, a ma viszontagságait is el tudjuk viselni. 
Thich Nhat Hanh

A három isteni erény: a hit, a remény és szeretet

Az emberi erények az isteni erényekben gyökereznek, amelyek az ember képességeit alkalmassá teszik arra, hogy részesedjenek az isteni természetben. (KEK 1812)

 


Az isteni erények alapozzák meg, lelkesítik és határozzák meg a keresztény ember erkölcsi cselekvését. Isten önti az isteni erényeket a hívők lelkébe, hogy gyermekeiként tudjanak cselekedni és kiérdemeljék az örök létet. (KEK 1813)

A hit

A hit az az isteni erény, mellyen hiszünk Istenben és mindabban, amit nekünk mondott és kinyilatkoztatott, mert Isten maga az igazság. (KEK 1814)

 


A remény

A remény erénye megfelel az Isten által minden ember szívébe oltott boldogságra törekvésnek; támogat minden elhagyatottságban; és kitágítja a szívet az örök boldogság várásában. (KEK 1818)

 

A szeretet


A szeretet, a Lélek gyümölcse. Szent Pál apostol felülmúlhatatlan leírást adott a szeretetről: „A szeretet türelmes, a szeretet jóságos, a szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem is kevély. Nem tapintatlan, nem keresi a maga javát, nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel. Nem örül a gonoszságnak, örömét az igazság győzelmében leli. Mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel.” (1Kor 13,4-7)

Címkép: pixabay.com

Forrás:

Ajánlott bejegyzések


A tested itt él, de szellemed a múltban vagy a jövőben csatangol

5 spirituális jó tanács a boldogságért

Boldogságformula- A boldogságod kulcsa!

A tisztán érzők 5 égi ajándéka – amiről nem is tudnak

Neked ajánljuk


Rafaela Arkangyal Misztikus kártyái + könyv

Egy Angyalkártya, ami csak nőknek készült

Megrendelés

Arkangyalok Gyógyító Ereje Kártyacsomag + Könyv

Megrendelés

Mai névnap

Jó szívvel ajánljuk