Napi pozitív

Bármihez, amit megtehetsz vagy megálmodsz... fogj hozzá! A merészségben zsenialitás, erő és varázslat rejlik.
J. W. von Goethe

2017.05.09. Narasimha, a védelmezés Istenének napja

Narasimha egyike a hindu isten, Visnu inkarnációjának. Félig ember (Nara) félig oroszlán (Simha) formájában jelent meg azért, hogy mindazok védelmére siessen, akik hozzá imádkoznak. Mai napig a védelmezés Isteneként tisztelik.

A mai nap nem csak azért különleges, mert ezen a napon jelent meg, hanem azért is, mert a keddi napot Narasimha védelmezi.


Úgy tartják, hogy azért jelent meg, hogy az akkor még gyermek hívét, Prahládát megvédje az apjától. A legenda szerint Prahláda apja, Hiranjakasipu hatalmas királyként uralkodott a Földön. Bosszúálló harag élt benne Visnu iránt, mert előző leszületésekor az istenek részéről méltánytalanság érte. Prahládát apja hiába nevelte Visnu gyűlöletére, ő mély áhítattal tisztelte az istenséget. Hirajankasipu megparancsolta csatlósainak, hogy öljék meg fiát, de semmivel sem tudtak neki ártani. Az apa üvöltött mérgében: „Ha Visnu mindenhol jelen van, akkor itt ebben az oszlopban is jelen kellene lennie.” Az oszlop kettéhasadt és kilépett belőle Visnu, négy karral, oroszlán fejjel és hatalmas fogakkal. Őt nevezik Narasimhának. Narasimha széttépte a Hiranjakasiput és Prahládát bízta meg, hogy uralkodjon.

 

Narasimha napján azt ünneplik, hogy megjelent isteni inkarnációként. Az emberek ezen a napon meditálnak, történeteket olvasnak róla és imádkoznak hozzá, hogy szert tegyenek Prahláda (Narasimha híve) által megmutatott odaadásra.

Te is kérheted, hogy védelmezzen meg a nem kívánt külső vagy belső hatásoktól:


„Bárhová is megyek, Te mindenhol ott vagy. Átadom minden gondomat és kérem, hogy adj nekem menedéket!”

Szerző: Jóportál

Forrás:

Ajánlott bejegyzések


Újévi hiedelmek, szokások

A vasárnapi nap Angyal üzenete – Jó úton jársz

Fogadjunk, hogy Te is rosszul tudod a csillagjegyed!

Túl sok a stressz és probléma az életedben? – Ez a történet Neked szól!

Neked ajánljuk


Rafaela Arkangyal Misztikus kártyái + könyv

Egy Angyalkártya, ami csak nőknek készült

Megrendelés

Arkangyalok Gyógyító Ereje Kártyacsomag + Könyv

Megrendelés

Mai névnap

Jó szívvel ajánljuk