Napi pozitív

A szerelem a világ leghatalmasabb ereje, amely a leginkább emberi.
Mahatma Gandhi

Éld meg az érzéseidet!

Mindannyian boldog kiegyensúlyozott életet szeretnénk, minél kevesebb bosszúsággal, és rossz hangulattal. Sajnos afölött nincs hatalmunk, hogy milyen akadályokat sodor elénk az élet, viszont a saját érzelmeink felett uralkodhattuk.

Sok helyen lehet találkozni azzal, hogy a boldog élet titka, hogy minél jobban függetleníteni tudjuk magunkat a világ történéseivel kapcsolatban. Ami igaz is, viszont sok vallási, spirituális vezető odáig megy, hogy konkrét érzelmek megtagadására buzdít. Ne legyünk haragosak, ne vágyjunk világi dolgokra, ne érezzünk sértettséget, bosszúvágyat, engedjük el a sérelmeket.


 

Egy földöntúli utópiában ez működhetne is, de sajnos sok eszme kivitelezhetetlen a való életben. Nem tarthatjuk oda mindig a másik orcánkat, mert könnyen előfordulhat, hogy agyonvernek. Nem lehet minden felett szemet hunyni, és birka türelemmel elviselni. Egyfajta menekülés is lehet az, ha azzal nyugtatgatjuk magunkat, hogy én jó ember vagyok, felülemelkedek ezen, nem foglalkozom vele. Nagyon kevesen tudják valóban ilyen könnyedén venni a dolgokat, a többiek csak lenyelik a békát, elfojtják magukban az érzelmeket, és ártanak maguknak azzal a tudattal, hogy ettől ők jobb emberek lesznek.

 

Ha megpróbáljuk kirekeszteni az érzéseinket, nem tudomást venni róluk, megszüntetni őket, azzal saját emberi mivoltunknak fordítunk hátat, a színes érzelmekkel teli bonyolult lelkünknek.


 

Nem az a baj, ha érzelmekkel reagálunk a környezetünkre, ha sértettek leszünk, ha megharagszunk, hiszen önmagunk tiszteletének az is része, hogy ne hagyjunk szótlanul ha sérelem ér, ne tűrjünk el megaláztatásokat. Az a fontos, hogy az érzéseinket el tudjuk engedni, ne dédelgessünk bosszúvágyat, haragot, sértettséget, mert ezzel magunkban tartjuk ezeket a felgyülemlett energiákat, és ott fejtik ki hatásukat, belül rombolnak. Tudni kell olvasni ezekből a jelekből. Ahogy tudjuk, mire van szükségünk ha éhesek, szomjasak vagyunk, vagy ha fázunk.

 

Meg kell élni az érzéseinket, hogy tanulni tudjunk belőlük. Nem véletlenül kaptuk őket. Ha csak mélyen elássuk őket magunkba attól még nem fognak megszűnni, ugyan úgy léteznek, csak nem kapták meg azt a feloldást amit kellett volna. Ha megismerjük az érzéseinket, jobban megismerjük majd saját magunkat is. De ehhez az kell, hogy ne harcoljunk ellenük, ne leküzdeni próbáljuk őket, hanem feltárni.


 

Ha dühösek vagyunk annak több oka is lehet, reagálhatunk így egy rossz eseményre, például ha lerobban az autónk amikor sietünk valahova, vagy mérgesek lehetünk ha oktalanul támadnak minket, és védekezés képen önt el az indulat, de az is lehet, hogy valamit nem úgy csináltunk ahogy szerettünk volna és a saját hibánkat vetítjük ki.

 

Fontos hogy ezeknek mindnek rájöjjünk a miértjére, mert azzal már kezelhetővé is tesszük, sőt a felismeréssel akár meg is szüntethetjük.


 

Ha meg tudjuk érteni, hogy mit miért érzünk, akkor ezek az érzések tényleg azt a célt fogják szolgálni, amiért létrejöttek. Az szokott problémát okozni, hogy nem tudjuk valójában mi váltott ki bennünk egy érzést és ezért nem is tudunk megszabadulni tőle.

 

Nem véletlenül használjuk a kiengedjük a gőzt kifejezést. A felgyülemlett nyomást szabadjára kell ereszteni, meg kell teremteni a lehetőséget, hogy távozhasson. Néha bizony egy kapcsolatnak is jobbat tehet pár ajtó csapkodás, mint sok lenyelt sérelem, elraktározott harag.


 

Persze az életben fontos dolog a megbocsájtás, főleg ha a szeretteinkről van szó, de nem szabad  bárkinek bármit elnézni. Saját magunkat értéktelenítjük le, ha olyan emberré válunk akivel akármit meg lehet tenni. Az nagyon jó dolog, ha könnyen meg tudunk bocsájtani, és túl tudunk lendülni a problémákon, de csak akkor működik jól, ha ezt szívből tudjuk tenni. Ha csak dobáljuk befelé a sok negatív dolgot lelkünk legmélyére, akkor az fel fog halmozódni, és rá fogja nyomni a bélyegét az egész lényünkre.

 

Aki minden nap reggeltől estik mosolyog, az vagy szent, vagy bolond, vagy képmutató ember. Önmagunk, és mások becsapása nem segíti elő a lelki fejlődésünket, és az sem, hogy az energiáinkat állandóan az érzelmeink kordában tartására fordítjuk, ahelyett, hogy elfogadnánk, hogy emberek vagyunk sokféle érzéssel.


 

Pechál Péter 

Jóportál


Forrás:

Ajánlott bejegyzések


Mai Arkangyal Tarot (08.30.) – Jeremiel Arkangyal – Új kezdetek!

Aranyosi Ervin: Isten gyermekei

Ego vagy belső hang? - Így különböztesd meg

7 ok, amiért nem működnek a pozitív megerősítéseid

Neked ajánljuk


Arkangyalok Gyógyító Ereje Kártyacsomag + Könyv

Megrendelés

Mai névnap

Jó szívvel ajánljuk