Napi pozitív

26 lépés a szívtudatosság kialakításához

A tudatos életvezetés kulcsai:

 1. Fogadj el másokat olyannak, amilyenek (és az általuk hozott döntéseket is), még akkor is, ha nehezen érted meg hitüket (hiedelmeiket), indítékaikat vagy cselekedeteiket!
  2. Szakíts a rossz szokásaiddal és érdekkapcsolataiddal, amelyek útjában állnak életcéljaid elérésének!
  3. Hozz létre egy baráti társaságot, akikkel megoszthatod reményeid, álmaid, bánatod és boldogságod!
  4. Naponta döntsd el, hogy sikeres és boldog leszel - jöjjön, aminek jönnie kell- akkor a jó dolgok rád találnak. Az utad során látott probléma-torlaszok nem útlezárások, csak kisebb akadályok.
  5. Fedezz fel új dolgokat, és kísérletezz! Az Univerzum sok lehetőséget kínál a komfortzónádon kívül, neked pedig sokat kell még adni. Minden alkalommal, amikor kipróbálsz valami újat, többet fogsz tudni magadról.
  6. Bocsáss meg másoknak, mert a harag csak elnehezíti a szíved, és boldogtalanságra és gyászra inspirál. Szárnyalj! Ne feledd:mindenki követ el hibákat.
  7. Fejlődj, növekedj! Hagyd magad mögött gyermekkori démonaid! Többé nem bánthatnak, nem állhatnak az utadba.
  8. Reméld a legjobbakat, és soha ne felejtsd el, hogy bármi lehetséges, amíg elkötelezett maradsz a feladatod mellett!
  9. Hagyd figyelmen kívül az elmédben feltoluló negatív gondolatokat, a füledben visszhangzó negatív hangokat! Inkább az álmaidra koncentrálj, és emlékezz az elért eredményeidre! A múltad fájdalmas lehet, de vagy újraélheted, vagy tanulhatsz belőle. Minden nap lehetőséged van egy új holnap megteremtésére.
  10. A jövő felé nyitott gondolkodással közeledj!Próbálj meg minden nap valami újat tanulni, és növekedni fogsz a Tudásban!
  11. Tudd, hogy bármilyen rossznak is tűnnek a dolgok, mindig jobbak lesznek! Még a legzordabb telet is mindig a tavasz melege követi.
  12. A szeretet töltse be a szívedet a gyűlölet helyett! Amikor gyűlölet van a szívedben, nincs hely semmi másnak, de ha szeretet van benned, akkor van tere a végtelen boldogságnak.
  13.Bölcsen gazdálkodj az időddel és kiadásaiddal, és kevesebb stresszt és aggodalmat fogsz elszenvedni. Az élet legfontosabb dolgait helyezd előtérbe, és a kevésbé fontos dolgok ne vonják el a figyelmed!
  14.Vedd észre a szegény, gyenge, tehetetlen vagy szenvedő embereket! Mindig ajánld fel számukra a kedvességed és megértésed, és lehetőség szerint a fizikai és anyagi segítséget! Ne feledd: Isten kegyelméből így juthatsz leggyorsabban előre az utadon.
  15. Nyisd ki a szemed, és öleld át magad körül a teremtett világ szépségét! Még a legrosszabb időkben is sok mindenért hálás lehetsz.
  16.Játsszva élj! Soha ne felejts el örülni a legapróbb dolgoknak, és önfeledten nevetni az úton! A siker boldogság nélkül semmit sem jelent.
  17.Kérdőjelezz meg mindent, mert azért vagy itt, hogy tapasztalj, tájékozódj és tanulj! Csak azért, mert valami ősi bölcsességnek látszik, még nem jelenti azt, hogy igaz. Keresd meg az összefüggéseket, és gondolkodj el rajtuk (majd vond le a következtetéseket) !
  18.Lazíts! Ne engedd, hogy az aggodalom és a stressz uralja az életedet! Ne feledd: a dolgok megtételének mindig van egy olyan módja, amely végül sikerre vezet!
  19.Oszd meg tehetséged, készségeid, tudásod és időd másokkal! Minden, amit másokba fektetsz, megsokszorozva fog hozzád visszatérni.
  20. Próbáld meg újra és újra, még ha álmaid elérhetetlennek is tűnnek! Meg fogsz lepődni azon, hogy miket fogsz így elérni.
  21.Használd a legjobb tudásod szerint kegyelmi ajándékaidat, képességeid! Az elpazarolt tehetségnek nincs értéke. A befektetett munka által támogatott tehetség mindig váratlan jutalmakat hoz.
  22.Értékeld azokat a barátokat és családtagokat, akik támogattak és bátorítottak, és légy mellettük te is, amikor szükségük van rád!
  23.Dolgozz keményen minden nap azért, hogy Istennek tetsző módon élve a legjobb ember legyél, de soha ne érezd magad bűnösnek, ha nem érted el a céljaidat! Minden napkelte újabb esélyt kínál.
  24.Nézz mélyen a körülötted lévők szívébe, hogy megértsd, miért teszik azt, amit tesznek, és látni fogod a bennük rejlő jóságot és szépséget!
  25.Ha mindvégig követed fejlődésed nyomvonalát, és elkötelezett maradsz az utadhoz, a végén a siker vár.
  26. Amikor rossz emlékek vagy bánat ostromol, fókuszálj egy boldog pillanatra! Ne zavarja semmi sem az álmaidat! Ehelyett összpontosíts a képességeidre és egy szebb holnapra!

Késmárki László:A boldogság kulcsa A pozitív gondolkodás nagy könyve Ankh kiadó 2021.

Késmárki László:A létezés kulcsa A tudatos életvezetés nagy könyve Ankh kiadó 2021.

Forrás:

Ajánlott bejegyzések


Zab - A sikeres fogyás tökéletes alternatívája

A boldog emberek 6 titka

Megbocsátás – szabadítsd fel magad! – Gyakorlat

Ezek a legjobb légtisztító szobanövények a NASA szerint

Neked ajánljuk


Arkangyalok Gyógyító Ereje Kártyacsomag + Könyv

Megrendelés

Mai névnap

Jó szívvel ajánljuk