Napi pozitív

Abban a pillanatban, hogy kiválasztunk egy utat, a többi eltűnik.
Paulo Coelho

8 figyelmeztető jel, hogy ideje kilépni a nem működő párkapcsolatunkból

Csodálatos dolog párkapcsolatban élni, de amire az Élet nagy iskolája megtanított: Inkább egyedül, mint szenvedni a nem megfelelő partner oldalán. De melyek is a figyelmeztető jelek, amiket gyakran figyelmen kívül hagyunk, vagy nem akarunk felismerni?

 

 

 

1.Folyamatosan azt érzed a „gyomrodban”, hogy valami nincs rendben


Ismerős,ugye?

anigif_enhanced-buzz-28751-1387738602-7

 

Ez az egyik legfinomabb megnyilvánulása annak, hogy valami tényleg nincs rendjén….mert az érzés ugyanúgy felbukkan a munkád során,vagy okozhatja a pocsék időjárás,vagy épp a vacsorád,de a nem jól működő párkapcsolatod is.


Szentelj időt érzéseid tisztázására,hiszen lehet,csak átmeneti,pillanatnyi problémáról van szó….amennyiben viszont nem tudsz ettől az émelygő érzéstől megszabadulni a gyomrod környékén,nos akkor valóban itt az ideje komolyan elgondolkodni azon,valóban a megfelelő párkapcsolatban tengeted e hétköznapjaid.

 

 

2.A kapcsolatod mindennek mondható, csak épp a legjobbnak nem, amiben valaha is részed volt életed során…


 

Van egy elméletem erre vonatkozóan: minden egyes kapcsolatod, amiben éppen vagy az a lehető legjobb legyen!

Ha ez nem így van, akkor tisztában vagy vele, hogy csak te teheted jobbá, hiszen valójában a múltadban átélt tapasztalataid segítenek ebben, szóval nem kellene a jövőben is megpróbálnod?

 


3.A családod, a barátaid szemmel láthatóan kerülik a partnereddel való találkozást

Amíg a tények arra emlékeztetnek, hogy az egyetlen személy, akinek a véleménye fontos és lényeges az TE vagy, a barátaid és családod azonban igyekeznek a lehető legjobban a te érdekeid nézni.  Az sem véletlen, hogy a barátaid kerülik azokat a helyzeteket, akár összejöveteleket, ahol a „másik fél” is jelen van.  Vagy csak finoman próbálnak célozni, utalni arra, hogy nem szívesen tartózkodnak az illetővel egy társaságban… Talán valóban nem akarják az illetőt látni, értékes szabadidejüket vele tölteni, hiszen ők nem úsznak abban a lila ködben, amiben te… és tisztán látják, hogy nem azt kapod, amit méltán megérdemelsz!

 

 


4.Határozottan kijelenti: már nem szeret téged

Sorry

Mégis mit gondolsz, mit is jelent, ha valaki közli veled, már nem szeret többé?? Konkrétan annyit, hogy tovább szeretne lépni, a döntése egyértelmű. Mindezek ellenére biztos vagy benne, hogy ő lenne mégis a számodra megfelelő személy?!

 


5.Nem tudom elképzelni a közös jövőt velük, vagy folyamatosan azon agyalsz, milyen lehet a jövő nélküle

Van néhány ember, akit a jelen pillanatban és jelen körülményeink között szórakoztatónak tartunk, azonban ha megpróbálunk 5 vagy akár 10 év távlatában gondolkodni és tervezni velük, nos, a kongó ürességen kívül semmit nem érzünk.

Ennek az oka lehet néhány alapvető véleménykülönbség közöttetek (akar, vagy nem akar gyereket, hol akar élni, stb.), de az is lehet, hogy valaki, akivel épp randizol, teljes mértékben alkalmatlan arra, hogy a jövőd része legyen, de még fiatal vagy, és megteheted ezt…

De ez lehet épp a tökéletesen megfelelő személy számodra, ha az adott pillanatban nem törekszel éppen hosszú távú elkötelezettségre, azonban ha hosszabb távra tervezel, és nem látod a közös jövőd az adott személlyel picit sem…nos, biztos lehetsz benne: nem Ő a megfelelő személy számodra. Ugyanebből az okból kifolyólag, ha folyamatosan arról ábrándozol, milyen is lesz az életed e tiszavirág életű kapcsolatod után, akkor hajrá, eljött az idő továbblépni.


 

6.Megfordul a fejedben valaki más, aki tökéletesen a megfelelő személy lenne számodra

Ami minden kertelés nélkül is nyilvánvaló „egyenes beszéd”: a szerelmi háromszög nem épp egy tiszta viszony és állapot, a megcsalással, félrelépéssel pedig csak egymást bántjuk és okozunk fájdalmat a másik félnek. De ha történetesen megismertél valakit, aki iránt több érzelmet és érdeklődést táplálsz, mint a jelenlegi partnered iránt és az érzés kölcsönös, akkor tartozol önmagadnak, és az érintett személyeknek is annyival, hogy teszel egy próbát… Természetesen az aktuális kapcsolatod lezárását követően.

 


7. Folyamatosan kifogásokat keresel, megmagyarázod, miért is kell az illető személlyel maradnod

Magadra ismersz a következő mondatokat olvasva? „ Csak addig maradunk együtt, amíg le nem jár a lakásbérleti szerződése”. „ Már befizettük a közös nyaralást, aztán persze szakítunk”, „Most épp az esküvői szezon kellős közepén legyek egyedül?”

Lehet, sovány vigasz, de ha legalább egyszer előbukkant már valamelyik mondat az életedben, akkor bizony ideje elgondolkodni…. Mindig, de mindig lesznek, és találsz is olcsó kifogásokat, amiért nem lépsz ki a látszólagos kényelmi zónádból és nem akarsz szakítani vagy épp egyedül lenni. Nem gyárthatsz folyamatosan kibúvókat! Könnyebb most felvenned a kesztyűt, mint később arra eszmélni: hány és hány évet vesztegettél el fölöslegesen…

 


8.  Több a könnyed, mint a mosolyod…

tumblr_mwavwvy18t1qeu8pro7_500

Ez az én első számú, csalhatatlan tesztem, arra vonatkozóan, hogy a megfelelő partnerrel vagyok e éppen. Bombabiztos.

 


Ha a kapcsolatod a visszafojtott, titokban elhullajtott könnyeidről, és nem az önfeledt nevetésedről szólnak, akkor valóban rossz helyen vagy.

Természetesen minden együttlét, együttélés magában foglal nehezebb időszakokat,”sötétebb foltokat”, és néhányan érzékenyebbek, érzelmesebbek vagyunk, mint a másik fél, de, a partnerrel való együttlét természetes állapota az, ha többet mosolyogsz, Ő boldoggá tesz téged (és egymást),nem pedig szomorkodsz, bánatosan nyelve a könnyeid nap, mint nap.

 

Lázár Judit


Forrás:

Ajánlott bejegyzések


7 zöldség és gyümölcs, amivel egyensúlyba hozhatod a csakráid!

Lépj át a boldogság kapuján – 3. gyakorlat: A mozi

15 szó, ami megváltoztatja az életed 2015-ben

A napok mágiája!

Neked ajánljuk


Rafaela Arkangyal Misztikus kártyái + könyv

Egy Angyalkártya, ami csak nőknek készült

Megrendelés

Arkangyalok Gyógyító Ereje Kártyacsomag + Könyv

Megrendelés

Mai névnap

Jó szívvel ajánljuk