Napi pozitív

A szerelem a világ leghatalmasabb ereje, amely a leginkább emberi.
Mahatma Gandhi

Ezért tarts pihenőt,és kapcsolj ki!

Az idő egy relatív fogalom, és az, hogy miképp érzékeljük a múlását sokban függ az adott helyzetünktől. Gyerekként, valahogy olyan borzasztó lassan teltek a napok, főleg ha valamilyen ünnepet, meglepetést vártunk. Felnőtt fejjel pedig azt kell tapasztalnunk, hogy észre sem vesszük és megint elrohant egy év. Ha nem figyelünk oda, úgy elszalad mellettünk az élet, hogy nem is tudjuk már mikor vesztettük el a fonalat.

A rohanó világban nem nagyon van ideje arra az embernek, hogy saját kénye-kedve szerint ossza be az idejét. Sokszor egyszerűen elsodorják a teendők, és folyton az órát kell figyelni, hogy éppen hova kell sietni, mi az amit még időben meg kell csinálni, mit lehet még pluszban beleszorítani egy napba.

Amikor nekem valaki azt mondja, hogy: „Arra van időd, amire szakítasz!”

kicsit mindig támadásként érzem ezt a dolgot. Mert ezzel azt mondják, hogy csak azért nem csinálok valamit, mert valójában nem tartom elég fontosnak, és ezért kifogásként hozom fel az időhiányt. Pedig sajnos, nem mindenre van időnk, amire szeretnénk.

Bizonyos szintig, persze az ember képes kisakkozni az időbeosztását, és összehangolni a teendőit úgy, hogy a fontos dolgok beleférjenek, de egy nap akkor is csak 24 órából áll.

Munka mellett, család mellett, ha még van egy hobbink is, az már sok esetben luxusnak minősülhet.

Arról, már nem is beszélve, hogyha már „szórakozni” is rohanni kell, és percre pontosan érezheted jól magad, akkor az elveszi az egész lényegét.

Úgy is érezzük, hogy kötelességünk rohanni, mintha mindig csattogtatná valaki a fejünk felett az ostort. Ez a mostani általános ritmus. Gyorsan, vagy még gyorsabban.

Mindig van valami elintézetlen dolog, ami a levegőben lóg.

Viszont ebben a rohanásban, elveszítjük a valódi kapcsolatot a világgal. Úgy telnek el napok, hetek, hónapok, hogy egy pillanatot sem éltünk meg igazán. Sosem abban a percben vagyunk ami éppen folyik, hanem már a következőben, amiben meg kell csinálnunk valamit.

Az embereknek az a képessége, hogy képesek a jövőbe látni, elképzelni, hogy mi fog következni, az egyik legnagyobb áldás és átok egyszerre. Hiszen felkészülhetünk arra, ami ránk vár, tudunk tervezni, viszont ezzel együtt a jövő terheit is már ma a nyakunkba vesszük. A legtöbb stresszt pont ez generálja. A rohanás akaratunk ellenére is magával ragad, ezért tudatosan tenni kell ellene.

Napi szinten legalább tíz percet szakítsunk arra, hogy elengedjük magunkat. De ne csak úgy, hogy megiszunk egy kávét és közben elszívunk gyorsan egy cigit. Hanem tudatosan kizárva a környezetet, engedjük meg magunknak hogy éljünk. Hogy megragadjuk a létezésünket, hogy most itt vagyunk, részei vagyunk valaminek, és félreálunk a rohanás útjából. Mert sokszor hiába szerzünk meg dolgokat, érünk el célokat, nem adjuk meg magunknak azt az időt amiben büszkék lehetünk arra amit elértünk.

Hátra kell dőlni, kikapcsolni, lógatni a lábunkat, és ilyenkor bele lehet gondolni, hogy milyen jó, hogy otthon vár a család, vagy, hogy megérte elkezdeni edzeni járni, mert már érezhető a változás, és akármi másra amink már van, amit elértünk.

Mert fel kell időnként töltődni lelkileg is, és fontos tudni, hogy a nap nagy részében miért is hajtunk. Ki kell fújni néha a gőzt, tudatosan megálljt parancsolni, hogy ne repítsen el a sietség a jelenből, és ne csak villanásokra legyünk részesei a saját életünknek.

Persze ez nem mindig könnyű, de meg kell tanulni kikapcsolni, mert különben kiégünk, és a végén már nem is tudjuk, hogy minek ez a nagy rohanás, de már nem is leszünk képesek másképp csinálni.

Pechál Péter

Forrás: -

Ajánlott bejegyzések


Védd ki december 13 szerencsétlen energiáit – Mondd el és oszd meg másokkal is a védelmi fohászt!

6 tipp pozitív emberektől

Íme a gyógyító hatású mézes-fahéjas recept

15 dolog amivel fel kell hagynod, ha boldog akarsz lenni

Neked ajánljuk


Arkangyalok Gyógyító Ereje Kártyacsomag + Könyv

Megrendelés

Mai névnap

Jó szívvel ajánljuk