Napi pozitív

A hit a legfontosabb dolog. Nem remélni, hanem hinni. Nagy különbség.
Michael Conelly

15 szó, ami megváltoztatja az életed 2015-ben

Az újesztendő közeledtével mindenki azon ügyködik, hogy ledolgozza a felszedett plusz kilókat, ám mi van mentális, szellemi átalakulással? A mentális átalakítás ugyanolyan fontos, mint a fizikai, ezért ne mulasszunk el figyelmet fordítani erre a szegmensre is.


Kérem: egyike a legrövidebb mondatoknak, de hihetetlen ereje van, ha valamit ezzel a mondattal, szépen, kedvesen indítunk.

Mert: egyszerű szó, de sokat segíthet, amikor valamit el akarunk érni. Kutatások szerint azok, akik ezzel a szóval indítják kérésüket, sokkal nagyobb arányban kerül az teljesítésre, mint azok esetében, akik kihagyják a „mert”-et.

Köszönöm: a Binghamton Egyetem kutatása szerint az embereknek csupán egyharmada fogadja kegyesen a bókot. A köszönöm őszinte kimondása nem csak a másik ember szavainak, tetteinek elismerése, hanem segíthet hinni is másokban.

Hogyan segíthetnék neked? Ha számunkra egy kedves, szeretett ember bajban van, néha a legjobb mód arra, hogy segítsünk neki egyszerűen az, hogy felajánljuk neki a támogatásunkat. Mások segítése nekünk is érzelmi többletet, lökést adhat, jótékony hatással van az önbecsülésünkre és a céltudatosságunkra, valamint a filantróp magatartás az életkort is meghosszabbíthatja.


Segítesz? Nincs semmi baj azzal, ha néha segítségre szorulunk. Sőt, kutatások kimutatták, hogy akik képesek segítséget kérni, azok sokkal kompetensebbek lesznek az adott területen.

Nagyon elfoglalt vagyok: hihetetlenül fontos, hogy ezt a mondatot kitöröld a memóriádból. Évről évre arra hivatkozol, hogy túlságosan elfoglalt vagy, ezért nem jut elég idő magadra, a családodra és a barátaidra. Ne áldozzunk folyamatosan a biznisz kultúra oltárán.

Jó éjszakát: önmagában nem fontos akkor, amikor mondjuk. Sajnos éppen magunknak nem mondjuk akkor, amikor nagyon fáradtak vagyunk. Egy felmérés szerint az amerikai felnőttek több mint fele szerint naponta 8 óra alvás szükséges, de közel háromnegyedük ennél kevesebbet alszik.

Nem: tanuljunk meg nemet mondani. A Journal of Consumer Research tanulmánya szerint azok az emberek, akik kijelentették, hogy nem esznek sütiket, sokkal nagyon önkontrollt voltak képesek gyakorolni, mint akik azt mondták, hogy nem tudnak sütit enni.


Sajnálom: sokszor nehéz elismerni, hogy hibáztunk, de az őszinte beismerés jelentősen javíthat az életminőségünkön.

Hálás vagyok: kutatások kimutatták, hogy a hála boldogabbá és egészségesebbé teheti az embert. Mindennap adjunk hálát azért, azért amiért úgy érezzük, köszönettel tartozunk.

Na, jó: nem minden úgy alakul, ahogy terveztük, de ez teljesen természetes. Fogadjuk el ezt a dolgot, és ne aggódjunk folyamatosan azért, hogy másképp is lehetett volna. A kismértékű stressz is befolyásolja egészségünket, ezért könnyedén tegyük túl magunkat az apróbb bosszúságokon.

Kalandra fel: mikor volt az utolsó alkalom, hogy csak úgy, spontán fogtad magad és elmentél kirándulni, vagy egyszerűen valami nem szokványosat tettél. A statisztikák szerint a legtöbb ember vágyik az újra, az izgalmasra, mégis kevesen tesznek ezek megvalósításáért.


 

Köszönöm az üzenetet! Jelenleg nem vagyok az irodában: igen, ez az üzenet legtöbbször hangposta, de ettől elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy jól érezzük magunkat. Mindig figyeljünk arra, hogy szabadságon, munka után és hétvégén ne engedjük közel férkőzni hozzánk a munkát, a mindennapi problémákat. A szabadidőnk csak a miénk, ezért kapcsoljuk ki a telefont!

Forrás: http://filantropikum.com/15-szo-ami-megvaltoztatja-az-eleted-2015-ben/

Neked ajánljuk


Rafaela Arkangyal Misztikus kártyái + könyv

Egy Angyalkártya, ami csak nőknek készült

Megrendelés

Arkangyalok Gyógyító Ereje Kártyacsomag + Könyv

Megrendelés

Mai névnap

Jó szívvel ajánljuk