Napi pozitív

Bármihez, amit megtehetsz vagy megálmodsz... fogj hozzá! A merészségben zsenialitás, erő és varázslat rejlik.
J. W. von Goethe

4 dolog, amit el kell veszítened az életben, ahhoz hogy jobb emberré válj!

Hajlamosak vagyunk ragaszkodni a megszokott dolgokhoz életünk minden területén. 

Az életünket a jelen pillanatban kell élnünk, ez a legjobb módja, hogy boldog és teljes legyen az. El kell engedni a múltat és bizonyos dolgokat el kell veszíteni ahhoz, hogy fejlődni tudjunk.

A változásokkal szembe kell néznünk. Sőt, úgy kell tekinteni rájuk, mint lehetőségekre, amik új utat mutatnak nekünk és segítenek növekedésben. 


Itt van 4 dolog, amit el kell veszítened az életben, hogy fejlődjön a gondolkodásmódod és, hogy jobb emberré válj!

1. Elveszíteni az irányítást

A legtöbb ember életében van egy olyan életszakasz, amikor megkérdőjelezzük a jeleket, a múltat és a jelent is, és keressük az igazi boldogságot. Ez az érzés eléggé nyomasztó tud lenni és úgy érezzük, hogy elvesztettük életünk céljának megtalálását. Lehet, hogy úgy érzed, hogy már túl öreg vagy hozzá. De ne felejtsd el, hogy a negatív helyzetek mutatják meg számodra, hogy amin most jársz út, az nem a te utad és helyette egy másik, boldogabb úton sétálj tovább.

Soha ne gondold, hogy te hibáztál, amiért „útvonalat” kell változtatnod. Minden akkor és úgy történik, ahogy kell, és ha elveszted az irányítást, az azért van, mert az a másik út előnyösebb lesz számodra. 


Ha néha nem változtatsz, akkor nem kapsz új lehetőségeket, hogy változhass!  

2. Elveszíteni a kapcsolatot más emberekkel

Gyakran ragaszkodunk, olyan kapcsolatokhoz, amik már nem is szolgálnak bennünket. Azért kapaszkodunk még mindig beléjük, mert emlékeztetnek minket a régi szép időkre, a boldog emlékekre. Azonban az idő előrehaladtával megváltoztak ezek, mert az élet távolabb sodort minket az egykor fontos emberektől. 

Szomorúság tölthet el, mert úgy érzed, hogy elveszítesz egy régi barátot. De hidd el, ez egy értékes lecke. Az tanítja nekünk, hogy a minőség fontosabb a mennyiségtől. Segít elengedni azokat, akik nem hoznak semmilyen növekedést az életedbe és megmutatja, hogy a múlt az már elmúlt.


Kapaszkodsz a múlt egyre csak halványuló kapcsolataiba. Ne tedd! Lépj tovább!

3. Elveszíteni önmagad

Az élet arról szól, hogy folyamatos változásokat követve mi is változtassunk magunkon. A változás elkerülhetetlen, de néha ragaszkodunk a régi énünkhöz, ahhoz, akik annak idején voltunk. A valóság az, hogy nincs „rögzített” énünk. Folyamatosan alkalmazkodva élünk a változó világunkban. 

Elveszíteni önmagunkat annyit jelent, hogy nyitsz a különböző tapasztalatok felé, - mint pl. az utazás, tanulás, külföldi munka – és a félelmeid az egyik füleden be, a másikon pedig kifelé távoznak. 


A világ lehetővé teszi számunkra, hogy elveszítsük a régi önmagunk egy részét és létrehozzunk egy „javított”, jobb kiadású ént. A folyamatos fejlődés lehetővé teszi számunkra, hogy valóban megtaláljuk a boldogságot.

4. Elveszíteni az uralmat a dolgok felett

A bizonytalanság és a félelem nem jó tanácsadó. Amíg fiatalok vagyunk, azt hisszük, hogy az életünket jobban a kezünkben tudjuk tartani, mint gondolnánk. De ahogy öregszünk és minél több élettapasztalattal rendelkezünk, rájövünk, hogy a legtöbb dolog az életben, a mi irányításunk alatt áll.

Néha kétségbeesetten kapaszkodunk a dolgokhoz, - pl. mint a kapcsolatokhoz, munkahelyhez, a megszokott élethelyzetekhez – amik nem szolgálnak minket, csak bezárnak minket a komfort zónánkba. Amikor a komfort zónánkba ragadunk, nem adunk magunknak teret a növekedéshez.


Itt egy példa: kirúgtak a munkahelyedről. Kezdetben le voltál törve, de ha igazán őszinte akarsz magaddal lenni, akkor nem is töltött el örömmel a munka, rossz volt a közérzeted tőle, de nem mertél lépni, mert féltél, hogy mi lesz, ha nem találsz másik munkát. Nem számítottál rá, hogy kirúgnak, de megtörtént. És láss csodát, sokkal jobb munkát találtál. Ez az elbocsátás nélkül, nem biztos, hogy megtörtént volna, hiszen nem adtál neki teret. 

Soha ne félj a változástól! Ha néha úgy tűnik, hogy az élet ellened van, ne aggódj, mert ezek a problémák valójában lehetőségek álruhában!

Fordította: Lehotszky Liliána – Jóportál

Az Arkangyalok Gyógyító Ereje kártya, mely összekapcsol lelked fényével, és a szeretet és fény rezgésébe emeli lelked Arkangyali segítséggel, hogy meghalld a lelked hangját:  http://joportal.hu/kartya-rendeles


Forrás: lifehack.org

Forrás:

Ajánlott bejegyzések


Az Univerzum üzenete – A legrosszabb már mögötted van. Végre megpihenhetsz, és biztonságban érezheted magad!

Mit üzen a szívtáji fájdalom? - A szívtáji fájdalom lelki háttere és öngyógyító praktikái

10 negatív gondolat, ami távol tart minket attól, hogy elérjük, amire vágyunk

Különleges kiállítás Magyarországon

Neked ajánljuk


Rafaela Arkangyal Misztikus kártyái + könyv

Egy Angyalkártya, ami csak nőknek készült

Megrendelés

Arkangyalok Gyógyító Ereje Kártyacsomag + Könyv

Megrendelés

Mai névnap

Jó szívvel ajánljuk