Napi pozitív

A rossz hír, hogy repül az idő. A jó hír, hogy Te vagy a pilóta.
Michael Altshule

2017. december 20.: A Szaturnusz jegyváltása – A jövőnk megérkezett

A két nappal ezelőtti szokatlanul erős Újholdat követve ma a Szaturnusz, Égi Tanítómesterünk elhagyja a bizakodó, előrelátó, vállalkozószellemű Nyilast és átlép a tekintélyt parancsoló Bakba, mely az ő "otthona", ahol egészen 2020-ig maradni is fog. Ezt követően pedig Univerzumunk lámpása, a Nap is belép a Bakba, mely az idei téli napforduló kiemelt jelentőségét mutatja: ezúttal nem csupán a fény növekedésének kezdetét jelképezi, hanem egy komoly fordulópontot is tudatosodási folyamatainkban.

 

 

Bár a Bakban járó Szaturnusz társadalmi és hatalmi rendszerekre való hatása egyáltalán nem elhanyagolható, de azt gondolom, inkább az egyén szintjén ható energiákról érdemes írnom.


A Szaturnusz mindig a realitást hozza be életünkbe. Nem enged minket sokáig ábrándozni vagy elmerülni az álmok világában. Objektíven, kibúvókat figyelmen kívül hagyva tanulmányozza tetteinket, s szembesít minket azok minden pozitív és negatív következményével.

Mint amikor a tanórán a tanár megkérdezi az éppen a padban vihorászó gyerektől: Pistike, elismételnéd, amit az előbb mondtam? Ja, hogy Pistike nem figyelt oda.... Repül is a körmös vagy a karó, hiszen pont az óra legfontosabb tanulságáról maradt le. Márpedig a szorzótábla ismerete nélkül nem mehet majd kétismeretlenes egyenleteket megoldani, ugyebár... A Szaturnusz is ugyanígy terelget (olykor pofozgat) minket az Élet Iskolájában: „Dolgozz keményen, ha el akarsz jutni valahová!

Mint jó Mester az összegzett, gyakorlatias tudást akarja tőlünk, hogy megérjen bennünk a bölcsesség és közben megjelenjen a kötelesség- és a céltudat. Ugyanakkor képviseli a határainkat, félelmeinket és a kétségeinket is. Hiszen nem állhatunk csak úgy fel az óráról, hogy "köszönöm, de ez engem most nem érdekel“, nem bújhatunk ki a számonkérés felelőssége alól sem. Vagy ha ezt mégis megtesszük, egyenes következménye lesz, hogy megbukunk. Tehát a Tanár/ Szaturnusz ítélkezhet felettünk, ez az ő privilégiuma, hiszen ő az idő és karma Ura.

Minden jelenleg utunkban álló fizikai, lelki vagy szellemi korlát karmikus, tehát ok-okozat összefüggésében kell megvizsgálnunk és megélnünk őket. Amely ügyekben, kapcsolatokban eddig nem láttuk meg, hogy cselekedeteink, szavaink milyen hatással vannak másokra és a mi életünkre, most bizony mindannyian - kivétel nélkül - fel fogjuk ismerni. Ez egy áldás, mely bár fájdalmas is lehet, mégis egy rendkívüli fordulópont jövőnk szempontjábólITT és MOST kell újrastruktúrálni személyiségünket, életünket, társadalmunkat és a Földanyával való kapcsolatunkat.


De vajon képesek vagyunk mi emberek felvállalni ezt a felelősséget és változtatni, vagy maradunk a jelenlegi (tarthatatlan) helyzetben? Minél többen ébredünk, annál nagyobb az esély a változásra! Nem háríthatjuk többé a felelősséget azzal, hogy „ugyan mit ér, ha én másképp állok az élet dolgaihoz, ha én ellenében merek menni a rendszernek, ha én feladom materiális vágyódásaimat, ha a többiek nem teszik ugyanezt....?“ Igenis ez éri most a legeslegtöbbet: ha Te egyedül fel mered vállalni! Hiszen belőlünk indul ki minden változás! Ki más tehetné ezt meg helyetted?

 

Teljesen természetes, hogy addig semminek sem válhatunk "Bakos/ Szaturnuszos" szakértőjévé, míg nem tettünk érte erőfeszítéseket, míg nem törtük át saját korlátainkat, melyek igazán megneveltek volna minket. Ameddig nem jelenik meg bennünk a fegyelem, az alázat, az elhivatottság, addig minden siker-ke az Egót hízlalja és még igen messze állunk attól a profizmustól, mely körülményektől és saját érzelmektől függetlenül tudja hozni a tiszta szakszerűséget és a teljesítményt.

A Szaturnusz jegyváltásának alkalmával azonban mindannyian gondoljatok tisztelettel és hálával az ŐseitekreSzüleitekre, arra, azokra a nevelőkre, nagyszerű tanárokramesterekre, akik tudásuk átadásával, és ha kellett, gyötrelmes szigorukkal eljuttattak Titeket oda, ahol most vagytok: mind emberileg, mind szakmailag.


Kívánom, hogy mindannyian megtaláljátok A HOSSZÚ TÁVÚ CÉLT és a megvalósítás módját is, hogy ezzel a legpozitívabban ki tudjátok aknázni a Szaturnusz energiáit.

 

Sebestyén Ági – Pozitivkisugarzas.blogspot.hu


Forrás:

Ajánlott bejegyzések


Hamvas Béla - Isten tenyerén ébredtem...

A keddi nap Tündér mantrája – Elfogadom!

Augusztusi numerológiai előrejelzés- A gyógyulás és a varázslat hónapja!

Holdnaptár - Teliholdak 2017-ben

Neked ajánljuk


Rafaela Arkangyal Misztikus kártyái + könyv

Egy Angyalkártya, ami csak nőknek készült

Megrendelés

Arkangyalok Gyógyító Ereje Kártyacsomag + Könyv

Megrendelés

Mai névnap

Jó szívvel ajánljuk