Napi pozitív

Abban a pillanatban, hogy kiválasztunk egy utat, a többi eltűnik.
Paulo Coelho

A szív útja

Az isteni szeretet a leggyorsabb út, amelyen a Legfelsőbbet megvalósíthatjuk. Az értelem szerepe lejárt. A világ most a szív gazdagsága után sír, ami maga a szeretet.


 

Ha a szív útját követjük, meglátjuk, hogy a szív mélyén ott lakik a lélek. Igaz, a lélek fénye áthatja az egész testet, de van egy sajátos hely, ahol a lélek idejének nagy részét tölti, ez pedig a szív.

A spirituális szív a mellkas közepén helyezkedik el. Ha szabad bejárást szeretnénk lelkünkhöz, figyelmünket, koncentrációnkat a szívre kell összpontosítanunk. Ez a tiszta szeretet és egység központja.

A spirituális szívhez koncentrációval és meditációval juthatsz el. Ha ezt el akarod érni, minden nap koncentrálnod kell néhány percre a szívre, és sehova máshova. Azt kell érezned, hogy nincs fejed, nincs lábad, nincs kezed, csak szíved van. Ha elmédben maradsz, az élet olyannak tűnhet, mint egy száraz fadarab. De amikor a szívben vagy, az életet a tiszta szeretet és üdvösség tengerévé változtathatod. Ha tudatodat képes vagy a szívben tartani, fokozatosan megtapasztalod a spontán egységérzést.


Ha megműveled a szív spirituális talaját, meglátod, ott Isten iránti önkéntelen szeretet, és Isten teremtésével érzett önkéntelen egység fog növekedni.

 

Sri Chinmoy 


Forrás:

Neked ajánljuk


Rafaela Arkangyal Misztikus kártyái + könyv

Egy Angyalkártya, ami csak nőknek készült

Megrendelés

Arkangyalok Gyógyító Ereje Kártyacsomag + Könyv

Megrendelés

Mai névnap

Jó szívvel ajánljuk