Napi pozitív

Abban a pillanatban, hogy kiválasztunk egy utat, a többi eltűnik.
Paulo Coelho

Ezért ne hagyd ki a reggelit!

Tudományos kutatások szerint a reggeli hozzájárul, hogy:


1.Több kalóriát égess el a nap folyamán

2.Sikeres legyen a fogyókúra

3.Egyenletes legyen napközben a vércukorszinted.

A Bath-i Egyetem kutatói a reggeli étkezési szokások energiaszintre gyakorolt hatását vizsgálták. A felmérésben 21 és 60 év közötti alanyok vettek részt hat héten keresztül, akiket véletlenszerűen két csoportra osztottak szét - írja a femcafe.hu.


 

Az egyik csoport déli 12 óráig egyetlen kalóriát sem fogyasztott, míg a többiek 11 előtt már 700-at, ebből 350-et a felébredést követő két órán belül.

 

A közhiedelemmel ellentétben azok, akik reggeliztek, azt tapasztalták, hogy kevésbé éreznek vágyat a napközbeni nassolásra. Emellett, ahogy telt a nap, a vércukorszintjük is jobb lett a többiekénél.


Dr. James Betts, az egyetem oktatója és a kutatás vezetője az American Journal of Clinical Nutrition című lapnak elmondta, azok, akik reggeliztek, több kalóriát égettek el.

Sokan azt gondolják, hogy mindez azért történt, mert kevesebbet nassoltak és fokozódott az anyagcseréjük, ám valójában ez annak köszönhető, hogy az étkezés jótékony hatásaként sokkal aktívabbá váltak, így sokkal szívesebben mozogtak.

 


A kutatási eredményekhez egyébként hozzátartozik, hogy a résztvevők étrendje a nap többi részében nem változott, és a reggelizőknek sem írták elő, hogy mit ehetnek.


 

 


 

Forrás:

Neked ajánljuk


Rafaela Arkangyal Misztikus kártyái + könyv

Egy Angyalkártya, ami csak nőknek készült

Megrendelés

Arkangyalok Gyógyító Ereje Kártyacsomag + Könyv

Megrendelés

Mai névnap

Jó szívvel ajánljuk