Napi pozitív

Álmodozni csodálatos dolog. Annál csak egyetlen jobb dolog van. Tenni valamit az álmainkért, hogy megvalósuljanak. Nógrádi Gábor

Milyen előnyökkel jár egy szakítás?

Ahelyett, hogy vizesre sírnánk a párnánkat éjszakánként, íme, 11 pompás dolog a szakítás után, amiket már szinte elfeledni véltünk...

1.Sokkal több idő jut saját magadra

giphy (1)

Lehet, először kissé szokatlannak tűnik, de végre van időd fellélegezni… Végre minden Rólad szól, és azzal töltöd a szabadidőd, amivel csak szeretnéd. Órákon át olvashatod a kedvenc könyved, bátran festheted vérvörösre a körmeid J, nézheted a csöpögős filmjeid a TV-ben, fölrakhatod a kissé bizarrnak tűnő, zabkása-joghurt arcpakolásod, és minden egyéb mást, amiről úgy véled, sosem tetted elég gyakran, amíg kapcsolatban voltál… Vedd észre az egyedülléted és visszavonultságod kovácsolta előnyöket!

2.Az étteremben végre azt ehetsz, amit tényleg szeretnél

Te szusit szeretnél. Ő chilis babot. Ő a belvárosi éttermeket szereti, Te pedig a hangulatos vidékért rajongsz… Ezentúl nem kérdés, mit és hol szeretnél elfogyasztani. Élvezed ezeket a pillanatokat! Most tényleg Te, egyedül Te írod a forgatókönyvet.

3.Nincs több kompromisszum a moziban sem

Olyan filmet, és akkor nézel meg, amit, és amikor csak Te akarod! Nincs több Tranformers 2… több galaktikus űrbigyó, amikor épp egy csöpögős romantikus mozifilmre vágysz éppen.

4.Akkor és ott találkozol a barátaiddal, ahol éppen kedved tartja!

tumblr_mcvi8jY1GJ1rqch1t

Nem könnyű úgy ápolni emberi és baráti viszonyaidat úgy, hogy szoros és komoly partnerkapcsolatban élsz, különösen akkor, ha már össze is költöztetek. Így egyre ritkábban tudsz sort keríteni egy-egy közös borvacsorára, kötetlen főzőcskézésre. Jó hírem van, J. Szabad madárként mindezt ismét megteheted. Használd ki minden egyes percét.

5.Végre magadra öltheted a kedvenc hálóinged

Azért, mert épp nincs senki, akinek fölvehetnéd, nem jelenti azt, hogy nem öltheted magadra csak és kizárólag a saját kedvedért. Erősítsd meg annak a tudatát magadban, hogy: csodálatos, csinos vagy, és ellenállhatatlan!

6. Az ágy teljes széltében és hosszában: csak a Tied

Nincs több lepedő és takaróráncigálás. Nincs több véletlenszerű baleset az éj leple alatt, amikor is egy nehéz kar váratlan nyomása a matrachoz présel. Nincs több horkolás J Az egész hálószoba csak és kizárólag a Te birodalmad.

7.Végre megválhatsz a pótanya szereptől…

Lehet, kissé Freudi-asan hangzik, de hajlamosak vagyunk a kapcsolatunkban fölvenni a „mama”,”anyuka” szerepet. Emlékeztetni a másik felünket arra, hogy épp időpontja van a fogorvoshoz, vagy be kellene vennie a vitaminjait, vagy ne habzsoljon mindennap a gyorsétteremben. Egy idő után, valljuk be, inkább fárasztó, mint vicces és megnyugtató.

8.Vége a kínos: „a Barátom is jöhet velem? ” kérdéseknek…

Pontosan tisztában vagy e beszélgetések forgatókönyvével. Hiszen a barátnőd alapvetően csak Téged szeretne meghívni, Te pedig nem akarod, ha ezt a kedvesed zokon venné. Puszta udvariassági formula. Mindenki érzi magát valahogyan, csak jól éppen nem J

9. Nem kell többé elviselned a kötelezőnek tűnő TV műsorokat

Helyette bátran nézheted a „Ki lesz a következő Topmodell”-t Tyra Banks-szel J

tumblr_inline_n24snloom21s29qbk

10.Végre megfeledkezhetsz a bűntudatról

Sajnos, sokszor érzünk bűntudatot a kapcsolatunkban, akkor is, amikor valójában semmi okunk rá… Beülni egy kávézóba a barátainkkal nélküle, vagy épp örülni picit, mert eszünkbe jutott rég elfeledett exünkről egy kellemes emlék… belefér. Ezentúl lelkiismeret furdalás nélkül.

11.Teljesen hihetetlen és csodás dolgokat fogsz fölfedezni saját magadban!

Kezdetben valóban nagyon rossz érzés, hogy szakított Veled a párod. De az is lehet, csak az önérzeted bántja a szakítás ténye. Nem kell megfejtened. Sovány vigasz, de ezek az érzések teljesen rendjén valóak. Nehéz egy olyan személytől megválnunk, aki nagyon közel állt Hozzánk. Azonban az egyedüllét egészen fura dolgokra képes: olyan dolgokat fogunk és tudunk felfedezni, észrevenni, amit eddig teljesen figyelmen kívül hagytunk.

 

Rájövünk, milyen kevés időt töltöttünk eddig a barátainkkal, családunkkal. Milyen kevés időt hagytunk az olvasásra, szellemi kikapcsolódásra. Használd ki ezeket a pillanatokat, kapcsolódj ki, kirándulj, figyelj… első sorban saját magadra. A figyelmed összpontosítsd a vágyaidra, álmaidra. Higgy. Bízz. Ez az időszak csak Rólad szól. A következő Év a Te éved lesz! 

 

Fordította: Lázár Judit

Forrás: http://hellogiggles.com/11-best-things-breaking/2

Ezt a cikket eddig 2300 ember olvasta el.

Ajánlott bejegyzések

Ne legyél áldozat! -10 tipp,...

5 tévhit, ami véget vethet...

Fontos a saját boldogságod?...

Mihály Arkangyal Védőpajzsa

Napi pozitív

Álmodozni csodálatos dolog. Annál csak egyetlen jobb dolog van. Tenni valamit az álmainkért, hogy megvalósuljanak.

Nógrádi Gábor

Jó szívvel ajánljuk