Napi pozitív

A dolgok elkezdenek tökéletesen elrendeződni, ha arra koncentrálunk, amit akarunk. Paulo Coelho

Energianövelő kéztartások

Az ujj-jóga előkészületei

 

Az ujjhegyek és a tenyerek csakráinak életre keltése többféle módon történhet:

Ősi módszer a kezek masszázsa, az ujjak begörbítése, ökölbe szorítása, majd elernyesztése, az ujjtorna. Ez nagyobb rugalmasságot kölcsönöz a kéznek, nyújtja az izmokat, feloldja a szöveteket irritáló, (fájdalmat, gyulladást okozó) kalcium-lerakódásokat, eltávolítja az izom- és csontszövetben felhalmozódó (merevséget, meszesedést okozó) pszichoenergetikai malákat (mérgeket), növeli a vérkeringését.

Javaslatom az ujjhegyek energiáinak felébresztésére a következő technika:

 

Fogja át a bal kéz ujjaival a jobb hüvelykujjat, (s tegyen úgy, mintha dugót húzna egy palackból) forgassa egyszer el és vissza a bal kezét!

A mutatóujjal tegye ugyanezt kétszer, a középső ujjal háromszor, a gyűrűsujjal négyszer, a kisujjal ötször.

Fogja át a jobb kéz ujjaival a bal kisujjat, s tegye ugyanazt mint az előbb hatszor, majd a gyűrűsujjal hétszer, a középső ujjal nyolcszor, a mutatóujjal kilencszer, a hüvelykujjal tízszer.

Ősi zsidó (szefárd) szokás szerint a tapsolás felébreszti a lelket, és bármilyen rossz rezgést, démonikus lényt eltávolít a személy környezetéből. Érdemes reggel felébredés után, vagy amikor levertnek érzi magát ötször tapsolni, hogy megtisztítsa a teret. Gyógyító mudrák felvétele előtt ajánlott négyszer vagy hétszer tapsolni. Saját bevált praktikám, hogy gyógyítás előtt négyszer vagy hétszer összedörzsölöm a tenyerem. Javaslom, hogy a tenyér és az ujjak ilyen módon való összedörzsölését előzze meg a négy, ill. hét taps.

A kezek és az ujjak érzékenységét, a csakrák méretét és tevékenységét fokozza a következő gyakorlat:

Fókuszáljon mindegyik ujjára egy percig! Kezdje a jobb hüvelykujjal! Érezze őket, ahogy bizsereg, vibrál bennük az energia.

Koncentráljon a jobb, majd a bal tenyér középpontjára 3 percen keresztül. Nézze pislogás nélkül, meredten tenyerei középpontját. Lássa tenyere celemjét (auráját), és érezze az erők lüktetését.

Az utolsó módszer 40 napos gyakorlása a hagyomány szerint olyan mértékben növeli a kézcsakrák méretét, hogy azok alkalmassá válnak a gyógyításra, vagy bármilyen mágikus cselekedetre.

Energiahiány elleni ujjtartás

 

 Judit Sándor fényképe.

 

Energiahiány fizikai testi okai: ha az energiabevitel az igények alatt marad, a szervezet kezdi felélni a saját tápanyagraktárait, ami testi leromláshoz vezet.

Lelki okai: megalománia, álmatagság, vizsgadrukk, legjobbá válás kényszeres vágya, tudatalatti tiltott sóvárgás, tudatalatti félelem a vétkezéstől, elfojtott búskomorság, elfojtott félelem a felelősségtől, hiteltelenség miatti gátlás, ellentét miatti szorongás, önvád miatti szorongás, erkölcsi züllés ártóimpulzusa, kötöttség miatti félelem, elhízás miatti gátlás.

Kéztartása: A 2 kisujj hegye egymást érinti, a többi ujj behajlítva (mintha hógo- lyót formázna).
A mudrát állva végezze 10-12 percig, közben zengesse 5 percig az ío mantrát.

A mantrát mély belégzés után hangoztassa: íííooo.

 

 

Fáradtság elleni kéztartás

 

 Judit Sándor fényképe.

A fáradtság fizikai testi okai: kialakulásában szerepet játszhat a szervezet betegség idején való fokozottabb igénybevétele, a táplálkozás és az energiaháztartás zavara, valamint a testben felszaporodó méreganyagok.

Lelki okai: elfogultság, zárkózottság, érzelmi félelmek, túlélési félelmek, kisebbrendűség félelme, ellenérzés, meggazdagodás kényszeres vágya, elfojtott megalázkodás, elfojtott szenvedés, értelmetlen feladat miatti tudatalatti szorongás, szeretetnyilvánítási kényszer miatti szenvedés, vereség miatti szorongás, gyenge egészség miatti szenvedés, megfogyatkozott erő.

Kéztartása: A jobb kisujj hegye a bal kisujj felső ujjpercéhez ér, a jobb hüvelyk- és gyűrűsujj együtt a bal tenyér közepébe mutatnak. Kezeit a köldök előtt tartsa. A mudrát ülve végezze 10-12 percig, közben rezegtesse 5 percig a srím mantrát: sssrrrííímmm.

 

Életfa-mudra

 Judit Sándor fényképe.

 

Ujjtartás: A jobb hüvelyk-, mutató- és középső ujj hegye összeér, a jobb gyűrűs-, kisujj és bal kisujj egymást érinti, míg a bal gyűrűs-, középső, mutató- és hüvelykujj hegye egymáshoz ér. A kezét a köldöke előtt tartsa. Naponta háromszor (reggel, délben, este) 5-5 percig végezze!

Testi hatása: Energiabomba. Fáradtság, levertség, depresszió, alacsony vérnyomás ellen használjuk. Minden betegség esetén segíti a gyógyulást. Megszünteti a testi-lelki rendezetlenségeket, feszültségeket, a testi-lelki fásultságot. Erősíti az immunrendszert, és fokozza a belső hajtóerőt. Növeli a magnetizmust, az intuitív és szellemi erőket, megnyitja a jobb agyféltekét.

Lelki hatása: okkult képességek, isteni elkötelezettség, lehengerlő viselkedés, asztráltest átszellemítése.

Mentális hatása: kozmikus tudat, élénk fantázia, csodatevés, vizuális intelligencia, egyetemesség, mennyei inspiráció, tudatfolyamatok feletti uralom áldásimpulzusa, tudatrétegek tisztasága, szellemi növekedés, korlátlan hozzáférést biztosít az őseszmékhez, valamint az előző életek emlékképeihez.

 

Középső Oszlop-mudra

 Judit Sándor fényképe.

Testi hatása: Jótékonyan hat a szívre, a központi idegrendszerre, a nemi szervekre és a mozgásrendszerre. Hatalmas életenergiával tölt fel. Alkalmazható a központi idegrendszer gyulladásos betegségeire (agyhártyagyulladás, gerincvelő-gyulladás, trombózis) és a központi idegrendszer öröklődő és egyéb betegségeire (Alzheimer-kór, Sclerosis multiplex, epilepszia, Parkinson-féle betegség, kóros mozgászavarok, migrén).

Lelki hatása: művészi adottság, látomás, Isten előtti őszinte hódolat, mások kedvébe járás, felvidítás, jézusi szeretet, nevetés, kölcsönös megértés, teljes megtisztulási szándék, igazság elérése.

Mentális hatása: egység, akarat-koncentráció, szellemi befolyás, énnel való tudatos egység, teljes egyensúly, vágymentes tapasztalás.

 

A mudrák hatása

Gyakori a melegség érzete, mely a testet tisztító gyógyulási folyamat része. Jelentkezhet a végtagok és a test különböző pontjainak bizsergése. Ez jelzi, hogy a nadi csatornákat az energia milyen mértékig tisztította ki, és hol áramlik akadálymentesen.

Ásítás, fáradékonyság is velejárója a folyamatnak a túlzott magnetikus gyógyító energia bevitele miatt. Ezt a szervek fokozottan elnyelhetik. Ha tud, aludjon egyet és az energiák elrendeződnek, átíródnak a megfelelő szervre.

Ellazul az elme, a test valamennyi izma, belső nyugalom árad a tagjaiba.

Fokozódhat a belső észlelési tevékenység, a tudatalatti megtisztulása által egyre gyakrabban képek, szokatlan hangok törhetnek felszínre. A negatív érzelmi minták, traumák, fájdalmak feloldása során megérzések, pszichikus képességek alakulhatnak ki.

Boldogság, öröm, kiegyensúlyozottság érzése a leggyakoribb élmény.

Amikor a kezeket egyre erősebb energiaburok veszi körül (azaz bármely élőlény megérzi az Ön delejes simítását), akkor a kozmikus energiák testbe építése egyre könnyebbé válik.

 

A mudrák és a mantrák

 

A mantrák olyan erőképletek, hangminták, amelyek ellazítják a testet, megtisztítják az érzelmeket, gondolatokat, spirituális erejükkel transzcendens élményhez juttatnak, s olyan szellemi térbe emelnek, ahol lehetővé válik a betegséget okozó negatív gondolat- és érzésminták eltörlése, a tudattalan új gondolatmintákkal való programozása.

A szanszkrit nyelv fény-nyelv, ezért maghangjai, szavai (rezgésképletei) együttrezegnek az univerzális tudattal. Minden szervnek megvan a bidzsa-mantrája, maghangja, amelyet a kéztartás alatt különbözőképpen rezegtethet. Hangosan kiejtve megemelheti vele a rezgésszintjét, harmonizálhatja energiatestét (éterikus test), pszichoenergetikai információt, gyógyító energiát juttathat sejtjeihez, felébresztve bennük azt a létezésünk mögötti információs mintát, amely a Kozmikus Tudat Első Rezgése, a Teremtő Ige óta minden teremtményben azonosan kódolt.

A mantra félhangosan kimondva az asztráltest csakrarendszerét aktiválja, pszichikai és pszichomentális erők, képességek, tulajdonságok energiamintáit teremti meg.

A mantrákat hang nélkül (némán, csak ajakmozgással) artikulálva enyhítheti a mentális problémákat, megnyugtathatja a testét és az elméjét, és megemelheti tudatszintjét.

A mantrák gondolatban rezegtetve magasabb dimenziókban szólalnak meg, és a spirituális képességek mellett magas szintű megtisztulást, a Legfelsőbb Tudattal való egységet eredményezhetik.

Késmárki László:Gyógyító kéztartások Ankh Kiadó 2017.

https://hu-hu.facebook.com/gyogyitokeztartasok

Forrás: https://hu-hu.facebook.com/gyogyitokeztartasok

Ezt a cikket eddig 8353 ember olvasta el.

Ajánlott bejegyzések

Előzzük meg a...

Ősi magyar energetikai...

8 egyszerű módja, hogyan...

Az Énidő – Így randevúzz...

Napi pozitív

A dolgok elkezdenek tökéletesen elrendeződni, ha arra koncentrálunk, amit akarunk.

Paulo Coelho

Jó szívvel ajánljuk