Napi pozitív

A dolgok elkezdenek tökéletesen elrendeződni, ha arra koncentrálunk, amit akarunk. Paulo Coelho

Energiavámpír a családban – Így kezeld őket!

Energiavámpírok, vagy mérgező emberek azok, akik energiaszintje alacsonyan van, ezért úgy próbálnak magasabb rezgéshez (figyelem, szeretet) jutni, hogy valamilyen általuk generált dologgal (dráma, problémák, viszályok, harcok) próbálják magukra vonni a figyelmet, és megkapni a számukra hiányzó energiát.

 

A legjobb lenne ezeket az embereket elkerülni, hiszen folyamatos drámájukkal másokat is a mélybe rántanak. Azonban, nem mindig teheted meg, hogy kizárod az ilyen embereket az életedből.

Íme, 4 tipp, hogyan kezeld, ha közeli hozzátartozód mérgezi viselkedésével az életed:

 

1.Ne vedd a dolgokat személyesnek!

Ezek az emberek próbálnak lelkiismeret furdalást kelteni saját szerencsétlenségük miatt. És, ha te magadra vállalod a felelősséget, máris te leszel a felelős a megoldásért és az ő boldogságáért!

Pl.: Előszeretettel iszik ez a családtag, majd téged hibáztat, azért, amiért ivott…hiszen, azért iszik, mert te megbántottad valamivel, amit csak így tud feldolgozni. (Pl.: nagyobb ajándékot vettél anyósnak, mint neki… Ha legközelebb figyelsz arra, hogy neki vedd a legszebb, legnagyobb ajándékot, máris része lettél a játszmájának. Hiszen manipulálja viselkedésed, és nem úgy viselkedsz, ahogy szeretnél, hanem az ő bábújává válsz, akit irányíthat.)

Tudatosítsd magadban: nem te felelsz azért, hogy ő romboló életmódot folytat. Nem te felelsz azért, mert neki minden rossz, és soha semmi nem elég jó. Ne engedd, hogy befolyásolja jövőbeni cselekedeteidet!

 

2.Ne dugd homokba a fejedet!

Többször találkoztam azzal, hogy egy egész család asszisztál egy mérgező ember drámájához. Pl.: Anyuka folyamatosan kritizál, szapul, veszekszik, irigykedik, és apuka, meg a gyermekek úgy tesznek, mintha semmi nem történne. Mintha teljesen normális lenne, hogy valaki állandó terrorban tartja a családot.

Ne tegyél úgy, mintha normális és elfogadható, így pedig nem létező lenne a bántó, agresszív viselkedés!

Ne kerüld a konfrontációt! Közöld vele: ez a viselkedés így nincs rendben, ez nem normális, itt változásra van szükség!

Tudatosítsd magadban: nem veled van a baj, nem te vagy a túl érzékeny. Mások megalázása, manipulálása, érzelmi sakkban tartása, zsarolása, nincs rendben! Nincs rá mentség, kifogás. A gyűlöletre, gonoszságra nincs felmentés!

 

3.Ne gyűlölj, és ne ítélkezz!

Ezeknek az embereknek is megvan a maguk, személyes története. Nem kaptak gyerekként kellő szeretetet és elismerést. Ez persze nem mentség, hiszen mindenki dolgozhat önmagán, és választhat gyűlölet és szeretet között.

Ne gyűlöld őket, ne ítéld el őket. Ezzel olyanná válsz, mint ők. Ne engedd, hogy fényedet kioltsák!

Tudatosítsd magadban: Ők is olyan lelkek, mint te, akik saját útjukat járják, engedd meg, hogy önmaguk legyenek. De azt soha ne engedd meg, hogy ezzel rányomják a bélyegüket a te életedre is.

 

4.Húzz erős határokat!

Korlátozd az érintkezések számát a minimálisra! Nem kell, hogy minden nap telefonon beszéljetek. Ne találkozzatok rendszeresen, hiszen ezek az emberek zűrzavart és káoszt okoznak mindenhol, ahol egy kis rendet találnak.

Legyél kedves, ha velük vagy, koncentrálj a bennük lévő pozitívumokra, de ne legyél vak. Ha eldurvul a helyzet, akkor tudj nemet mondani és tudd otthagyni őket!

Végső esetben zárd ki őket az életedből, ne válj a játékszerükké!

Tudatosítsd magadban: A család nem a vér. Azért mert valaki családtag, nem kapott jogot ahhoz, hogy bántson, megalázzon, kiközösítsen, terrorizáljon és manipuláljon másokat. A család ott van, ahol a szeretet van. Ezt ne felejtsd el!

 

 

Sándor Judit - Jóportál

Forrás:

Ezt a cikket eddig 103015 ember olvasta el.

Ajánlott bejegyzések

Gyógyítsd meg szívedet –...

10 tárgy, ami megvéd a...

Top 5 szerencsehozó tárgy a...

Tíz önsorsrontó...

Napi pozitív

A dolgok elkezdenek tökéletesen elrendeződni, ha arra koncentrálunk, amit akarunk.

Paulo Coelho

Jó szívvel ajánljuk