Napi pozitív

Nem számít, milyen lassan mész, amíg nem állsz meg. Confucius

Hogyan kontrolláljuk cselekedeteinek, gondolatainkat?

Amint kifejlesztettük magunkban az önuralom képességét, ráébredünk arra, hogy az élet-játszmában nem az számít, mi és miért történik velünk, hanem az, miként reagálunk a történésekre.

 

Az önuralom a test, a lélek és a szellem kontrolljának elsajátításából áll. A helyes magatartás ez: önuralom a gondolkodásban, önuralom a cselekvésben, türelem, vidámság, bizalom, koncentráltság. Hasznos, ha első lépésként a testünk feletti kontrollt gyakoroljuk, azaz az éhség, a szomjúság, a testi vágyak, ösztönök, a test kísértéseinek ellenőrzését. Meg kell tanulnunk ellenőrizni testünk erőit. Mentessé kell válni a fizikai világ, a test látszatvalóságaitól, fel kell ébredni az álomból, eggyé kell válni valódi énünkkel.

 

 

 

Második lépésként az érzékeink, érzelmeink, vágyaink kontrollálását, szabályozását végezzük.

Meg kell teremteni a harmóniát belsőnkben, középponttá kell válnunk, s kiegyensúlyozni a rajtunk keresztül áramló pozitív és negatív erőket. A lelki egyensúlyt a szenvedélymentes mély összpontosítás, a béke és a szeretet teremti meg. Türelmesen viseljük el a sértést, a sérülést, a szenvedést, a kudarcot, és tartsuk tiszteletben karmánk méltányosságát! A dicsérettel, a sikerrel és a megbecsüléssel szemben legyünk egykedvűek, ne billentsen ki egyensúlyunkból! Soha ne hagyjuk, hogy egy csapás vagy egy nyereség, egy barát vagy egy ellenség megzavarja belső békénket!

Ha ezt képesek vagyunk elérni, akkor továbbléphetünk. Korlátozzuk le, majd szüntessük meg a külső energiákkal való összeköttetést, és kapcsolódjunk belső energiáinkhoz. Utóbbi gyakorlása amellett, hogy növeli az önkontrollt, megóv a kimerüléstől.

 

Az önuralom kialakítása, a testi-lelki harmónia megteremtése után következhet jellemünk nemesítése. Fontos, hogy legyen egy olyan értékrendünk, amihez tartani tudjuk magunkat. Ebben nyújtanak segítséget az erkölcsi-, és viselkedési szabályok. Alantas ösztöneinktől, szenvedélyeinktől, gátlásainktól, hiányérzeteinktől, szorongásainktól megszabadulva bátran nekivághatunk a tökéletesedés felé vezető útnak. A lélektudatosság alapkövét – saját lelkünk megismerését– egyesével kell leraknunk, önfeltárástól önbeismerésig.

 

Önkontroll-mudra

Kéztartása:Az agni-chakra mudránál a két mutatóujj hegye összeér.

 

A többi ujj tenyérbe hajlítva pihen. A hüvelykujjak a középső ujjak alsó ujjpercére dőlnek (a kezek a fejtetőn).

A mudrát 4 percig végezze úgy, hogy közben 1-szer mondja el a megerősítést! Ezt követően a mantrát mély belégzés után 13-szor zengesse!

Mantra:tuo;így rezegtesse:tuuoo.

Aktiválható képességek, tulajdonságok: alaposság, önkontroll, szenvedélymentesség, lelki edzettség; tévképzetek eloszlatása, lelki útmutatás követése.

Megerősítés: Áradjon a tuo mantra ereje az asztráltestembe, és idézze elő nálam a szenvedélymentességet a mai naptól, x településen! Érzem, ahogy 13 napon belül egyre erőteljesebben íródik át tudatalattimba a szenvedélymentesség rezgésmintája! Amennyiben karmámmal, jelen személyiségjegyeimmel harmóniában áll, váljon énem alapprogramjává, tulajdonságommá!

Áradjon a tuo mantra ereje a mentáltestembe, és idézze elő nálam a tévképzetek eloszlatását a mai naptól! Akarom, hogy 18 napon belül íródjon át éber tudatomba a tévképzetek eloszlatásának rezgésmintája! Amennyiben intellektusommal, életfeladataimmal, hivatásommal, tevékenységemmel harmóniában áll, váljon gondolati programommá!

Mantra-mondatok: Folyamatosan ellenőrzöm gondolataimat, szándékaimat, szavaimat, érzéseimet és tetteimet. Tiszta látással elemzem tévedéseim, és figyelem reakcióim!

Előbb legyőzöm magam, majd uralkodom önmagam felett. Micsoda királyság az enyém.

 

 

 

Cselekedetkontroll kéztartása

Kéztartása: A cherepaha-mudránál a hüvelykujjak hegye összeér, míg a többi ujj az alsó ujjpercnél külső kulcsolással van összecsomózva.

 

A mudrát ölbe ejtve tartsa (a gát magasságában) 7 percig, közben 4-szer mondja el a megerősítést! Ezt követően a mantrát mély belégzés után 13-szor zengesse!

 

Mantra:mang; így rezegtesse: mmmaaannng.

Aktiválható képességek, tulajdonságok: cselekedetkontroll, teljes önelfogadás, erkölcsi elismerés, cselekedetek újraértékelése;hallgatni tudás, új elgondolások formába öntése, mentális önfegyelmezés, látásmódváltás, spirituális hatalom.

Megerősítés: Áradjon a mang mantra ereje az asztráltestembe, és idézze elő nálam a cselekedetkontrollt a mai naptól, x településen! Érzem, ahogy 13 napon belül egyre erőteljesebben íródik át tudatalattimba a cselekedetkontroll rezgésmintája! Amennyiben karmámmal, jelen személyiségjegyeimmel harmóniában áll, váljon magatartási mintámmá!

Áradjon a mang mantra ereje a mentáltestembe, és idézze elő nálam a látásmódváltást a mai naptól! Akarom, hogy 18 napon belül íródjon át éber tudatomba a látásmódváltás rezgésmintája! Amennyiben intellektusommal, életfeladataimmal, hivatásommal, tevékenységemmel harmóniában áll, váljon képességemmé!

Mantra-mondatok: Mindig a helyzetnek megfelelően cselekszem; összpontosítom vagy szétszórom energiáimat.

 

 

Ösztönök féken tartásának kéztartása

Kéztartása: A sakra-mi Indra mudránál a mutatóujj keresztezi a középső ujjat, míg a hüvelykujj a begörbített gyűrűs-és kisujj körömágyán fekszik. A mudrát ölbe ejtve (a szeméremcsont előtt) tartsa 5 percig, közben 4-szer mondja el a megerősítést! Ezt követően a mantrát mély belégzés után 13-szor zengesse!

 

Mantra:ghau; így rezegtesse:ghhaauu.

Aktiválható képességek, tulajdonságok: ösztönök féken tartása, partner elfogadása, alaposság; improvizáció, magasabb tudatállapot, emberfeletti teljesítmény, múlt elemzése, szellemi aktivitás, szellemi tisztulás.

Megerősítés: Áradjon a ghau mantra ereje az asztráltestembe, és idézze elő ösztöneim féken tartását a mai naptól, x településen! Érzem, ahogy 13 napon belül egyre erőteljesebben íródik át tudatalattimba az ösztönök féken tartásának rezgésmintája! Amennyiben karmámmal, jelen személyiségjegyeimmel harmóniában áll, váljon magatartási mintámmá!

Áradjon a ghau mantra ereje a mentáltestembe, és idézze elő nálam a szellemi aktivitást a mai naptól! Akarom, hogy 18 napon belül íródjon át éber tudatomba a szellemi aktivitás rezgésmintája! Amennyiben intellektusommal, életfeladataimmal, hivatásommal, tevékenységemmel harmóniában áll, váljon adottságommá!

Mantra-mondatok: Harmonizálom testemben a szexuális energia áramlását. Elfogadom szexuális vágyaimat. Ez élettel telibbé és feltöltődöttebbé tesz.

Magasabb tudatállapotban emberfeletti teljesítményre vagyok képes.

 

 

Gondolatkontroll-mudra

Kéztartása:Az ashva-ratna mudránál a hüvelykujj, a gyűrűsujj és a kisujj hegye összeér az ellentétes kéz azonos ujjaival, míg a középső- és a mutatóujjak az alsó ujjpercnél külső kulcsolással vannak összecsomózva. A hüvelykujjak az állcsúcsot érintik. 5 percig kell tartani a mudrát, közben 4-szer mondja el a megerősítést! Ezt követően a mantrát mély belégzés után13-szor zengesse!

 

Mantra:hai;így rezegtesse:hhaaii.

Aktiválható képességek, tulajdonságok:teljes lelki béke; gondolatkontroll, tudás-forrás, ok-okozatiság feltárulása,spirituális élet felvállalása, szellemi vibrálás.

Megerősítés:Áradjon a hai mantra ereje az asztráltestembe, és idézze elő nálam a teljes lelki békét a mai naptól, x településen!Érzem, ahogy 13 napon belül egyre erőteljesebben íródik át tudatalattimba a teljes lelki béke rezgésmintája! Amennyiben karmámmal, jelen személyiségjegyeimmel harmóniában áll, váljon énem alapprogramjává, tulajdonságommá!

Áradjon a hai mantra ereje a mentáltestembe, és idézze elő nálam a gondolatkontrollt a mai naptól! Akarom, hogy 18 napon belül íródjon át éber tudatomba a gondolatkontroll rezgésmintája! Amennyiben intellektusommal, életfeladataimmal, hivatásommal, tevékenységemmel harmóniában áll, váljon képességemmé!

Mantra-mondatok:Spiritualitásom magvait a mindennapok talajába ültetem, s leghétköznapibb tetteimmel is öntözöm azt.

Késmárki László:Önfejlesztő kéztartások Ankh Kiadó 2016.

https://www.libri.hu/konyv/kesmarki_laszlo.onfejleszto-keztartasok.html

Forrás:

Ezt a cikket eddig 11936 ember olvasta el.

Ajánlott bejegyzések

Mustármag-kúra: Energizál,...

7 jele annak, hogy elfojtod az...

Ezek a legjobb légtisztító...

A csodatételekre képesítés...

Napi pozitív

Nem számít, milyen lassan mész, amíg nem állsz meg.

Confucius

Jó szívvel ajánljuk