Napi pozitív

A dolgok elkezdenek tökéletesen elrendeződni, ha arra koncentrálunk, amit akarunk. Paulo Coelho

A Titok vágyaid eléréséhez – 9 pontban

Szeretnéd elérni a kitűzött céljaidat? Megkapni azt, amire igazán vágysz?

 

Néhány sikeres ember osztotta meg velem a "titok nyitját" és összegyűjtöttem azokat a közös pontokat, amelyet mindannyian alkalmaztak.

Lássuk hát, mi a közös ezekben az emberekben:

 

1.Pontosan tudják, mit akarnak

Az első és legfontosabb dolog, ami ahhoz kell, hogy elérd, amit szeretnél, és legtöbben elfeledkezünk erről az „aprócska” tényezőről: Mindig tudd, mi az, amit valójában szeretnél!

Hiszen, ha tisztázod magadban, mi az, amire igazából vágysz, akkor tudod csak egyértelműen megtenni az ahhoz vezető lépéseket is.

Amennyiben nem tisztáztad még, mit is szeretnél elérni, akár a munkádban, vagy a magánéletedben egyaránt, néhány önfejlesztő könyv, olvasmány sokat segíthet ebben.

2.Magabiztosak

Egyszerre bátrak és őszinték is. E két tulajdonságot kiegyensúlyozott jelenléte a magabiztosság lényege! De ne feledjük, a magabiztosság sajnos nem velünk született jellemvonás és képesség, hanem folyamatos tanulás végeredménye. Bárki képes megtanulni ezt! Te is!

3.Folyamatosan tanulnak

Biztosan ismered a következő, régi mondást: „A nagyszerű vezetők nagy olvasók” . Legtöbbször ez így is van. Eddig akárhány igazán eredményes embert megkérdeztem arról, mi vezette őket a siker felé, válaszuk egyöntetűen hangzott: Olvasnak.

A kimagasló eredményeket elért személyek közös vonása, a folyamatos tanulás, olvasás, önmaguk képzése, fejlesztése.

Szánj te is időt erre, szerezz folyamatosan új ismereteket!

4.Mindennek, amibe belevágnak, számukra kiemelt jelentőséggel bír, hisznek abban, amit csinálnak

Ez azt jelenti, elkötelezték magukat valami mellett, ha kitűzték maguknak, hogy megcsinálják: hisznek benne, és ez a legfontosabb a számukra! (nem pedig az, másik hogyan vélekednek erről…)

Tudd és értsd is meg, csak ez számít! Az a legfontosabb, te mit gondolsz az adott „ügyről”, és mekkora jelentőséget tulajdonítasz neki!

5.Kérnek. Mernek kérni.

El sem hinnéd, milyen fontos lépcső ez a sikerhez vezető úton. A legtöbben félünk kérni. Ne félj kérni!

Egyik ismerősöm szintén híján volt ennek a képességnek, ő a következő dolgot vetette be azért, hogy csiszoljon ezen: minden egyes alkalommal, amikor vásárolni ment, az árucikk értékétől függetlenül, megpróbált kedvezményt kérni. Neki bevált. J Ez csak egy gyakorlat. Mi a legrosszabb, ami ilyenkor történhet..?  Egy-egy fura mosoly, kérdő tekintet. De akár sikerélménnyel is párosulhat a kiváló gyakorlat! Hajrá!

6.Mindig megteszik a szükséges lépéseket

Az éleslátás cselekvés nélkül semmit nem ér. Ha tényleg mindig el szeretnéd érni, amit akarsz, akkor tégy nagy erejű, jelentős lépéseket feléje.

Az egyik ilyen nagy horderejű gyakorlat, amit valaha is fölfedeztem: soha ne téveszd szem elől a célod anélkül, hogy valamiféle lépést meg ne tennél az elérése érdekében. Magyarul: amint eldöntötted, mit akarsz vagy kitűztél valamilyen célt magad elé, nyomban tégy valamit, bármit, ami közelebb visz az eléréséhez!

7.Bölcsen bánnak az idővel.

Hallottál valaha erről a kifejezésről, hogy ”Nincs több plusz időd? ” Például, amikor vezetsz, ülsz a dugóban, a kedvenc számod hallgatva a rádióban? Vagy talán egy érdekes önismereti tréninget hallgatsz ehelyett? Nos, a sikeres emberek általában igen. Komolyan veszik, hogy nincs fölösleges, úgynevezett „plusz” idejük, amit ne értékes, építő dolgokra költenének el.

Próbáld ki te is. Mindig legyen az autódban akár üzleti-, karrierépítő-, vagy önfejlesztő CD, amelyet reggelente, vagy a nap bármely szakában tudsz hallgatni.

8.A vezető szerepet választják

Semmiféle hivatalos meghatalmazás nem szükséges ahhoz, hogy vezetővé válj. Egyszerűen neked, saját magadnak kell meghoznod ezt a döntést. Képes vagy rá. Ne várd meg, amíg más veszi föl a „vezető” szerepet, mert az a nagy igazság, hogy a legtöbb ember ezzé szeretne válni. Légy az a vezető amilyenné mindig is válni szerettél volna! Vedd kezedbe saját életed irányítását!

9.Közreműködőek

A sikeres ember már pontosan tudja, hogyan kapja meg azt, amit akar, és hajlandó is segíteni másoknak, hogy ők is elérjék azt!  

Te hogyan reagálsz, ha hirtelen elveszítenéd az állásod, meg kellene szakítanod a tanulmányaid? Mi történik, ha érzelmileg elszakadsz a barátaidtól? Ezek mind,mind a félelmeid,és az eredményes emberek ezeket már kitűnően kezelik. Pontosan tudják mi az, ami hozzájárul a sikereikhez. Értékeket képesek átadni más emberek életéhez. Mindig megteszik a tőlük leginkább telhetőt így válhatnak a legjobbakká!

 

Remélem, ezeket a gondolatokat elolvasva újraéled benned az a tűz, amit sikereid elérése irányában tápláltál!

Amiben higgy minden körülmények között: minden eszköz megvan benned, hogy elérd ezeket, csak rajtad áll! Minden egyes döntés csak a tiéd, és csak rád vár! Ne késlekedj!

 

A siker ösvénye egy olyan út, amely folyamatos tanulással jár. Amint elsajátítottad az ismereteket, ne feledj el azonnal cselekedni!

 

Fordította: Lázár Judit

Jóportál

Forrás: http://www.lifehack.org/

Ezt a cikket eddig 15393 ember olvasta el.

Ajánlott bejegyzések

Stimulálja a vérkeringést...

Válassz egy álomfogót és...

10 út önmagad szeretetéhez

Levendula: ősidők óta a...

Napi pozitív

A dolgok elkezdenek tökéletesen elrendeződni, ha arra koncentrálunk, amit akarunk.

Paulo Coelho

Jó szívvel ajánljuk