Napi pozitív

Nem számít, milyen lassan mész, amíg nem állsz meg. Confucius

Öngyógyítás: Az ujjpontozás technikája és előnyei

Az ujjpontozás a masszázs és a bioenergia kombinációjából kialakított speciális öngyógyító technika.

 

Oly módon kapcsolja össze a masszázst, a bioenergiát és a kéz mikro-meridiánrendszerét, hogy azok felerősítik egymás hatását. Az ujjpontozás módszerével egyszerre gyakorolhat hatást fizikai testére, kezének mikro- meridiánrendszerére, belső szerveire és lelkére.

Lényege, hogy a test bioenergiával való feltöltése mellett olyan működést gátló blokkokat is ki tudunk oldani, melyeket más, hagyományos technikákkal lehetetlen. Ez az új technika abban különbözik minden eddig ismert gyógyító praxistól, hogy egyedi módon aktivizálja a beteg saját energiarendszerét, mely ennek hatására saját magát tölti fel.

A tenyér és az ujjcsakrák életre keltése után elvégzett kezelés során a személy ? a kéztechnikák, a kezek töltés-kiegyenlítésének ismerete és az energia-kicsatolási módok megismerése által? alkalmassá válik a kézi mikro- meridiánrendszer minden területének és pontjának megnyitására. Éterikus energiái beindítják a szervezet öngyógyító folyamatait, megteremtik szerveinek harmonikus együttrezgését, és biztosítják teljes testének belső Isteni Lenyomat szerinti ideális állapotát, egészségét.

 

A kéz beavatása, az ujjhegyek és a tenyér csakráinak életre keltése

A kezek és ujjhegyek energiaközpontjainak energiáit egy egyszerű módszerrel bárki kimutathatja. Használjon ingát az észlelésre. Tartson a jobbjában egy ingát a bal tenyere középpontja fölött. Nézze, ahogy lassan köröket ír le. A lengés az óramutató járásával megegyező vagy ellentétes irányú lehet a tenyérből származó energia áramlásától függően. A lengés kerülete és sebessége jelzi a csak- ra méretét és tevékenységét. Az ujjhegyek különféle pontjainál az inga szintén kileng, jelezve egy kisebb csakra jelenlétét. 


Az ujjhegyek és a tenyerek csakráinak életre keltése többféle módon történhet:


Ősi módszer a kezek masszázsa, az ujjak begörbítése, ökölbe szorítása, majd elernyesztése. Ez nagyobb rugalmasságot kölcsönöz a kéznek, nyújtja az izmokat, feloldja a szöveteket irritáló, (fájdalmat, gyulladást okozó) kalcium-lerakódásokat, eltávolítja az izom- és csontszövetben felhalmozódó (merevséget, meszesedést okozó) pszichoenergetikai malákat (mérgeket), növeli a vérkeringését.


Javaslatom az ujjhegyek energiáinak felébresztésére a következő technika:


Fogja át a bal kéz ujjaival a jobb hüvelykujjat, (s tegyen úgy, mintha dugót húzna egy palackból) forgassa egyszer el és vissza a bal kezét. 
A mutatóujjal tegye ugyanezt kétszer, a középső ujjal háromszor, a gyűrűsujjal négyszer, a kisujjal ötször.
Fogja át a jobb kéz ujjaival a bal kisujjat, s tegye ugyanazt, mint az előbb hatszor, majd a gyűrűsujjal hétszer, a középső ujjal nyolcszor, a mutatóujjal kilencszer, a hüvelykujjal tízszer.


Ősi zsidó (szefárd) szokás szerint a tapsolás felébreszti a lelket, és bármilyen rossz rezgést, démonikus lényt eltávolít a személy környezetéből. Érdemes reggel felébredés után, vagy amikor levertnek érzi magát ötször tapsolni, hogy megtisztítsa a teret. Gyógyító mudrák felvétele előtt ajánlott négyszer vagy hétszer tapsolni.


Saját bevált praktikám, hogy gyógyítás előtt négyszer vagy hétszer összedörzsölöm a tenyerem. Javaslom, hogy a tenyér és az ujjak ilyen módon való összedörzsölését előzze meg a négy illetve hét taps.


A kezek és az ujjak érzékenységét, a csakrák méretét és tevékenységét fokozza a következő gyakorlat:


Fókuszáljon mindegyik ujjára egy percig! Kezdje a jobb hüvelykujjal! Érezze őket, ahogy bizsereg, vibrál bennük az energia.
Koncentráljon a jobb, majd a bal tenyér középpontjára 3 percen keresztül. Nézze pislogás nélkül, meredten tenyerei középpontját. Lássa tenyere celemjét (auráját), és érezze az erők lüktetését.
Az utolsó módszer 40 napos gyakorlása a hagyomány szerint olyan mértékben növeli a kézcsakrák méretét, hogy azok alkalmassá válnak a gyógyításra, vagy bármilyen mágikus cselekedetre.
Energia-kicsatolási módok és technikák

A hagyományos masszázstechnikák a fizikai testre fizikai erővel kívánnak hatni. Az ujjpontozás technikája során csak ujjheggyel érintjük a kéz akupunktúrás pontjait. A kéz és az ujjak felavatása után a „masszázs” (akupontok megérintése) olyan energetikai térben történik, melyben az érintésen túl további tényezők is működésbe léphetnek.


A kéz mikro-meridiánrendszerének ín- és izomcsatornái speciális összeköttetéseket képeznek az egyes izmokkal. Az éteri csatornarendszerbe (mikro-meridiánok) bezáródott izom-blokkok oldásával a csatorna összes blokkja egyszerre vezetődhet le. 

Gyógyító kéztartások fényképe.


Az ujjpontozás gyógyító meditációval kombinált módszerének első lépése az önelszigetelés, az érzéki világtól való elfordulás, elkülönülés. A lélek csendjének igazi ászanája a magány. A magány magába gyűjt valamennyi erőt. A magány a személytelen számára fenntartott hely, erővel feltöltött szent tér. Ez teremti meg a középpontot, amelyből minden kiindul. Második lépés a test tudatossá tétele, az irányított tudatosság, ami a légzésre való koncentrációval veszi kezdetét. A légzésfigyelés megtisztítja tudatunkat a külső gondolatoktól, érzékbenyomásoktól, előidézi a kéz adott akupunktúrás pontjára való teljes összpontosítást.


Koncentráljon a kiválasztott akupontra (energiatároló pontra), ahol az energia be-és kilép! Belégzéskor helyezze a tudatát az energiakapuba! A belégzés összegyűjti az energiát, a kilégzés elengedi azt. Nézze pislogás nélkül (néhány percig) ezt a pontot! Helyezze rá a pontra gyengéden – az Energia-kicsatolás, az ujjak speciális energiái részben megadottak alapján – a problémája kezelésére megfelelőnek tartott ujja hegyét. Adja ki azt az utasítást: Áradjon az isteni gyógyító energia x meridián (az adott meridián neve) y energiapontján keresztül gyomromba (a pontnál megadott kezelendő szerv neve), és a mai naptól (pontos dátum) gyógyítsa meg azt!


Energia-kicsatolás, az ujjak speciális energiái:


jobb hüvelykujj hegye:bármilyen jellegű fájdalom feloldása; erős narkotizáló hatású.
jobb mutatóujj hegye: testműködések koordinációját végzi; fokozza a ritmikus folyamatokat; sebeket összehúzó hatású.
jobb középső ujj hegye:megkeményít, megszilárdít.
jobb gyűrűsujj hegye: méregtelenít, növekedést serkent.
jobb kisujj hegye: aktivál, feltüzel, felépít, kibővít, meggyorsít, felerősít.
bal kisujj hegye: erősít, aktivál; erős görcsoldó hatású; elrendezi, elosztja az energiákat; életerővel, életesszenciával, tölti fel az adott energetikai pályához tartozó szerveket, testrészeket.
bal gyűrűsujj hegye: kiegyenlít, harmonizál, méregtelenít; eltávolítja az energetikailag kiegyenlítetlen lelki, mentális és karmikus programokat, félelmeket, szorongásokat, bűntudati elemeket, önpusztító tendenciákat, az előző életek engramjait, információit, érzelemmintáit, tett-hologramjait.
bal középső ujj hegye:megváltoztatja a biokémiai folyamatok sebességét; információátviteli rendszereket (ideg-izom;ér-izom; ín-izom) összehangoló; információt és energiát közvetítő.
bal mutatóujj hegye: mentális eredetű betegségek gyógyítása; izmokat lazító, fájdalmat, görcsöket feloldó hatású.
bal hüvelykujj hegye: megszilárdító, keményítő.
Az ujjpontozás ideje: pontonként 3-4 perc (+ a fent leírt előkészület 2 perc).

Az ujjpontozás előnyei

- általa belső szerveink fiziológiai működése harmonizálható (mivel a belső szervek fiziológiai működését irányító mikro-meridiánrendszert stimulálja, működésre bírja a kéz akupontjait);
- oldja izomrendszerünk blokkjait;
- az egyes meridiánpontokban található, torlaszt okozó pszichomentális mérgeket kioldja; eltávolítja a kóros Qi-t;
- növeli életerőnket; kiegyenlíti energiáinkat (szervszinten is helyreállítja az 5 elem megbomlott harmóniáját);
- segítségével lerövidíthető a gyógyulási folyamat.


Késmárki László:Kézdoktor Egészség kézi vezérléssel Ankh kiadó 2015.

A szerző könyvei most kedvezményesen lehetnek az olvasóké:

 

Bővebb információ: IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL.

Forrás:

Ezt a cikket eddig 19996 ember olvasta el.

Ajánlott bejegyzések

Az anyagi siker 3 tényezője

Bőség, Gazdagság - Teremtsd...

Gyakorlat – Lépj be a...

Így csinálj világító...

Napi pozitív

Nem számít, milyen lassan mész, amíg nem állsz meg.

Confucius

Jó szívvel ajánljuk