Napi idézet

Nem az dönti el, mire viszed, hogy mikor kezded, hanem az, hogy mikor hagyod abba. Richard Bach

Íme a babérlevél elfelejtett jó tulajdonságai!

A babérlevelet évezredek óta használják, hiszen különleges ízt ad az ételeknek, sőt van olyan is, mint például a babérleveles krumplileves, melyet elképzelni sem tudnánk nélküle. Azonban azt, amit őseink még ismertek, mi már kezdjük elfelejteni. Fedezzük fel újra a babért!

Az ókori Görögországban a babérlevelet Apolló szent növényeként ismerték. Apolló volt az orvostudomány és a gyógyítás istene, de nem csak a testet gyógyította, hanem a lelket is megtisztította. Képes volt feloldozni a háború ideje alatt elkövetett bűnök alól. Ezért vált később a babérlevél a győztes római katonák jelképévé.

Később felfedezték, hogy a babérlevél illóolajtartalmának köszönhetően kiváló szélhajtó, köptető és méregtelenítő. A belőle készült kivonat, a babérlevélvaj, számos kenőcs alkotóeleme, melyet leginkább a reumatikus fájdalmak enyhítésére használtak. Emellett pedig nagy szerepe volt az idegrendszeri és szájüregi betegségek kezelésében is.

A babérlevél kiváló orvosság a hörghurut, gégegyulladás, influenza és asztma korai stádiumának gyógyítására. A fa kérgéből és a levélből égési sebeke, sérülések, vágások kezelésére készítenek krémeket. Régi hiedelem szerint a babér képes megvédeni a testet bármilyen külső sérelem, támadás ellen. Az indiánok viszont babérfüst segítségével érték el a lélek nyugalmi állapotát. Ha belélegezték, akkor pedig megtisztították a tüdejüket és a melléküregeket.

A másképpen nem gyógyuló sebekre készítettek babérból kenőcsöt, hiszen ez nagyon hatásosnak bizonyult. Az összezúzott és szeszbe áztatott babérlevél jó orvosság volt a láz csillapítására is. A középkorban az a hír járta, hogy a pestist is meg lehet gyógyítani a babérlevél segítségével.

 

Vigyázat, azonban az egyszerre nagyobb mennyiségben alkalmazott babérlevél hányingert, émelygést okozhat.

Forrás: http://filantropikum.com/ime-a-baberlevel-elfelejtett-jo-tulajdonsagai/

Ezt a cikket eddig 2644 ember olvasta el.

Ajánlott bejegyzések

30 napon át, napi 3 liter...

Vízkúra – Japán ősi...

Számold ki Sorsmisszió...

7 ok, hogy több ölelést adj

Napi pozitív

Nem az dönti el, mire viszed, hogy mikor kezded, hanem az, hogy mikor hagyod abba.

Richard Bach

Jó szívvel ajánljuk