Napi pozitív

A dolgok elkezdenek tökéletesen elrendeződni, ha arra koncentrálunk, amit akarunk. Paulo Coelho

Hogyan kapcsolódjunk rá a győzelem csatornájára?

Arról akarok ma beszélni, hogyan kapcsolódjunk rá a győzelem csatornájára.


Mindenféle hangra és gondolatra rá tudunk hangolódni. Ez olyan, mint egy rádióállomás. Most is frekvenciák százai vannak körülöttünk a levegőben. Ha lenne egy vevőnk, minden egyes állomásra rá tudnánk hangolódni. Az előbb az autódban ültél és valami olyan volt a rádióban, ami nem igazán tetszett. Ez nem nagy ügy. Nem kényszeríted magad, hogy ott ülj és hallgasd, hanem egyszerűen megnyomsz egy gombot és átváltasz egy másik csatornára.

A gondolataink is ugyanezen az elven működnek. A nap folyamán gondolatok százai mennek keresztül elménken. Ezek közül sok gondolat negatív, mint pl., hogy: Sosem fogod beteljesíteni álmaidat. Sosem leszel gazdag. Sosem fogsz megházasodni.

Sosem jutsz ki azokból a problémákból. Sok ember nem veszi észre, hogy nem kell ezen a csatornán maradni. Csak azért, mert felmerül benned egy gondolat, nem jelenti azt, hogy rágódnod kell rajta. Ha ez a gondolat negatív, elkedvetlenítő, elítélő, akkor egyszerűen kapcsold ki ezt a frekvenciát és keress egy másik adót. Van olyan csatorna, amit én úgy hívok, a győzelem hangja. Ez Isten szavaiban lelhető fel.

 

Azt mondja: Áldott vagy, sikeres vagy, megbocsátó, egészséges, kiváltságos vagy, túl tudsz jutni az akadályokon, be tudod teljesíteni az Isten adta álmaidat. Ha győzelemben akarsz élni, akkor a megfelelő csatornán kell állnod. Ezért nincs sok embernek semmi energiája, semmi öröme, lelkesedése, mert a gondolkodása nem helyes.

A kutatások eredményei azt mondják, hogy ha negatív, kedvetlen gondolataink vannak, akkor szerotonin szintünk lecsökken, és emiatt szomorúnak érezzük magunkat. Ez nem csak a fejünkben van, hanem hangulatunkra, érzéseinkre is kihat. De ha egész nap pozitívak, reményteljesek vagyunk és izgatottak a jövőnkkel kapcsolatban, tudván, hogy Isten uralja a helyzetet, ha ilyen gondolataink vannak, endorfin szabadul fel szervezetünkben, amitől boldogabbá, energikusabbá válunk.

Néhányan csodálkoztok, miért vagytok nehézkesek, miért nincs meg a régi energiátok és lelkesedésetek. Ez azért van, mert a rossz frekvenciára hangoltál. Nem gondolhatsz egész nap arra, hogy: Ki nem állhatom a munkámat, olyan kövér vagyok, sosem mászok ki ebből, semmi jó nem fog már velem történni. Az ilyen gondolatokkal megcsapolod hited, energiád, lelkesedésed. Egy nagy vákuumhoz hasonlóan kiszívja belőled mindazt a jót, mit Isten beléd ültetett. Meg fogsz lepődni, mennyivel jobban érzed magad, hogyan tér vissza örömöd, ha felkelsz minden nap és ahelyett, hogy passzívan befogadnád az első gondolatot, ami jön, hogy ez ma megint egy nyomorult nap lesz. Nem. Maradj támadásban. Tanulj meg szándékosan gondolkodni. Ne hagyd, hogy önmagad szóljon hozzád, hanem kezdj el Te szólni önmagadhoz. Kelj fel minden reggel és jelentsd ki hittel: Ez egy nagyszerű nap lesz. Tudom, hogy Isten vezeti lépteimet. Kiváltságát élvezem. Jóság és kegyelem kísérik lépteimet. Izgatottan nézek ennek a napnak elébe. Ha ezt megteszed, boldogabb, erősebb leszel és meglátod Isten kiváltságát.


Figyelj arra, hogy mit gondolsz. Néhányan olyan régóta az aggodalom csatornáját nézik, hogy életük végéig szóló tagságot élvezhetnek. Joel, én ezen nem tudok változtatni. Aggódom a gyerekeim miatt, az anyagi helyzetem miatt, az egészségem miatt. Ennél sokkal jobban is lehet élni. Ha az aggodalom gondolatai jönnek, el kell döntened, hogy nem fogsz rágódni rajtuk, hanem emlékeztetőül használod őket arra, hogy megköszönd Istennek, hogy munkálkodik életeden.

Válts csatornát és köszönd meg Istennek, hogy a javadra rendezi el a dolgokat. Barátaim, ti felügyelitek az elmétekhez vezető út ajtaját. Ha aggódunk, negatív gondolatok járnak a fejünkben, azzal csak rosszabb lesz. Nemcsak, hogy rosszul fogjuk érezni magunkat, hanem még több rosszat, még több vereséget, még több középszerűséget vonzunk be. Húzz egy vonalat a homokba és mondd: Ennyi volt. Nem fogom többé az aggodalom csatornáját tárcsázni. Nem fogom többé a „nem-fog-sikerülni” hálózatot hallgatni. Átkapcsolok a győzelem hangjára.

 

Joel Osteen Atya

Forrás: http://joel-atya.5mp.eu/

Ezt a cikket eddig 9582 ember olvasta el.

Ajánlott bejegyzések

A betegségek oka a...

A mantrák használata

Agytakarítás- 8 dolog, amit...

9 egyszerű módszer arra,...

Napi pozitív

A dolgok elkezdenek tökéletesen elrendeződni, ha arra koncentrálunk, amit akarunk.

Paulo Coelho

Jó szívvel ajánljuk