Napi pozitív

Nem számít, milyen lassan mész, amíg nem állsz meg. Confucius

10 olyan szokás, amit érdemes elhagynunk a boldogságunk érdekében!

Abban a pillanatban, amikor felhagyunk rossz szokásainkkal, számos új lehetőség számára nyitunk meg új kapukat az életünkben. Olyan lehetőségeknek, amelyek valóban boldoggá tesznek Bennünket. Nos, vágjunk hát neki! 

 

  1. Ne halogasd a céljaid kitűzését/megvalósítását!

Míg néhány ember csak álmodozik a sikerről, addig mások felébrednek, és keményen megdolgoznak azért. Épp akkor érezzük a legnagyobb ellenállást a cselekvéssel, változtatással kapcsolatban, amikor a legnagyobb szükség van rá. Szedd össze magad, és próbáld fegyelmezni kavargó érzéseid, gondolataid. Ha folyamatosan halogatod, kikerülöd a cselekvés lehetőségét, azzal egyetlen dolgot érsz el: a vágyott cél egyre távolibbá, nehezebbé és félelmetesebbé válik. Amit ma nem kezdesz el, hogyan fejezhetnéd be holnapra???

Nincs is attól nyomasztóbb, mint a befejezetlen, félbehagyott feladatok folyamatos halogatása.

Annak a titka, hogy hogyan is haladj előre, nagyon egyszerű: kezdd el ma! Ne halogass semmit!

Már maga az a tény, hogy elkezded, önmagában elegendő lendületet ad a folytatáshoz is. Az első lépésre koncentrálj, ne pedig arra, mi is vár majd a célvonalban.

Mondd a következőket magadnak: „Úgy döntök,a feladat megoldása érdekében megteszem az első,apró,tökéletlen lépést” .Minden egyes apró lépés összeadódik,és meglátod,milyen gyorsan bekövetkezik majd a pozitív változás!

 

2.Fejezd be mások hibáztatását és a kifogások keresését!

Hagyd abba, hogy másokat hibáztatsz, azért amid van vagy épp nincs,illetve hogyan érzed/nem érzed magad az adott pillanatban,az életedben.

Amikor másokat hibáztatsz azért, ami történik veled, akkor átruházod a felelősséget plusz állandóvá teszed a megoldandó problémát az életedben.

Ne pazarold fölöslegesen az energiád, kezdj el felelősséget vállalni Te a saját életedért! A hibáztatás csupán újabb kifogás. A mentségek folytonos keresése fölösleges időpocsékolás, tökéletes gátja az első lépés megtételének!!!

Te és csak TE vagy az egyetlen személy, aki felelős a saját életéért, a döntésiért, választásaiért!!!

 

3.Ne állj ellent a változásnak, adj teret neki!

Ha soha semmi sem változna, a Nap sem kelne föl a következő reggelen J . Közhely, de igaz!A legtöbben „elvagyunk” a kényelmi zónákban épp ott, ahol vagyunk, annak ellenére, hogy az Univerzum folyamatosan változik körülöttünk.

Megtanulni elfogadni a változás szükségességét nem más, mint út a boldogság, és a siker felé!

Abban a pillanatban, amikor változtatni merünk,elkezdünk fejlődni és a Világot egy olyan perspektívából látni, amiről nem is tudtunk, hogy egyáltalán létezik.

Ne feledd: bármilyen jó vagy látszólag „rossz” helyzetben vagy éppen most, ez változni fog! Erre biztosan számíthatsz! Nos, barátkozz meg a gondolattal, és vedd észre, minden okkal történik. Nem lesz mindig könnyű vagy nyilvánvaló, de meglátod, a végén megéri a fáradtságot!

 

4.Ne próbáld meg irányítani mindent! Adj teret a dolgok szabad áramlásának!

Ha mindent irányítani szeretnél, és amiatt aggódsz, ami fölött nincs, éppen hatalmad csupán megkeseríted a mindennapjaid. Frusztrálttá válsz, nyomorultul kezded érezni magad. Vannak dolgok, amelyeket nem tudsz irányítani, viszont az erre történő reakcióidat igen. Életünknek egyaránt vannak pozitív, negatív vonatkozásai, de hogy boldog vagy e, az nagymértékben függ attól, melyiknek tulajdonítasz jelentőséget!

A legjobb ilyenkor elengedni azt, amit nem tudsz irányítani, és csak arra összpontosítani,amit igenis tudunk vezérelni. Például a hozzáállásodat…

 

5.Ne becsüld alá saját magad!

 

Semmisem húz le jobban attól, amikor Önmagad szidod, bántod. Az emberi elme kiválóan működik, ha megfelelően használjuk azt, azonban döbbenetes rombolásra képes,amint helytelenül működtetjü azt…

Légy pontosan tudatában annak, milyen hangvételű, kicsengésű „beszélgetéseket” folynak az elmédben. Mindannyian folytatunk „önmonológokat” a fejünkben,s nem is gondoljuk,mekkora hatást gyakorolnak életünk eseményeire.

Ahogyan Henry Ford is mondja: „Akár azt hiszed, hogy képes vagy rá, akár nem, mindenképpen igazad lesz!”

Az egyik legfőbb oka annak, ha valami nem sikerül: az önbizalomhiány, valamint a negatív hozzáállás és gondolatok. A legjobb út, hogy felül tudj kerekedni a negatív gondolatokon és romboló érzelmeken: fejleszteni a szembenállást, pozitív gondolatokat, szavakat használni, amelyek erősítenek, és nagyobb hatalommal bírnak a korábbi, kevésbé pozitívak felett!

Cseréld le a negatív gondolataid pozitívokra, használj tudatosan ilyen irányú megerősítéseket, s meglátod, egy idő után csodálatosan meg fogja változtatni az Életed!!!

 

6.Ne bírálj, kritizálj másokat!

A mások felé belőled kiáradó negativitás fokozatosan kezdi el bénítani a saját boldogságod. Amikor tökéletesen biztonságban érzed magad a hiányosságaid ellenére is, ez azt jelenti, más emberek tökéletlensége sem tud negatív hatást gyakorolni Rád. Ezt szem előtt tartva: fejezd hát be más emberek fölötti ítélkezést, bíráskodást és helyezd a fókuszt Önmagadra!

Az erre töltött drága időd fordítsd inkább saját fejlődésedre, folyamatos „növekedésedre”,meg fogod tapasztalni,megtérül…

 

7.Ne fuss el a problémáid és a félelmeid elől!

Küzdj a problémáid és félelmeid ellen, ne szaladj el előlük. A legjobb megoldás szembe nézni velük, tűnjenek bármilyen erősnek, nehéznek és megoldhatatlannak első nekifutásra.

A félelmek csupán meggátolják az esélyét az értékes döntések meghozatalának. A félelem egy picinyke helyre korlátozza az élettered, ahol látszólag tökéletes biztonságban érezheted magad. De a Te élettörténeted sok, apró csodálatos megtapasztalás összessége, s ehhez néha igencsak ki kell lépnünk a komfortzónákból.

Ne hagyd, hogy a félelmeid vegyék át az uralmat fölötted! Nem mindegy, hogy Te irányítod őket,vagy ők irányítanak Téged….

 

8.Légy jelen a most-ban!

Néhány ember az egész életét azzal tölti, hogy megpróbál egy másik helyen létezni, térben és időben egyaránt. Arról prédikálnak folyamatosan, mi volt, mi lett volna ha, vagy épp mi fog bekövetkezni a jövőben. Azonban a múlt már elmúlt, a jövő még előttünk… Nem számít, mennyi időt töltünk agyalással, kesergéssel mindkettőn, ez semmin nem fog változtatni!

Az Élet egyik legnagyobb igazsága: a legígéretesebb jövő azon múlik, mennyire vagy képes a „most”-ban élni, létezni, ma.

A jelen pillanat az, ami számít. A jelen pillanat igényli a legtöbb figyelmet, tudatosságot, aktivitást. Ne álmodozz arról, milyen lenne, ha épp nyaralnál, miközben egy fontos munkahelyi projekten dolgozol, és ne gondolkodj a munkahelyi feladataidon, amíg nyaralsz éppen.

Élj a most-ban. Vedd észre a kibontakozó, csodás dolgokat körülötted. MOST.

 

9.Ne próbálj meg olyasvalaki lenni, aki valójában nem Te vagy!

Az egyik legnagyobb kihívás az Életben Önmagad maradni. Mindig lesz Tőled okosabb, csinosabb, szebb, fiatalabb, de ők sohasem lesznek „TE”. Ne változz olyanná, amilyennek mások látni szeretnének. Légy önmagad, és a megfelelő embereket fogod magadhoz vonzani. Olyanokat, akik Önmagadért szeretnek. Azért, amilyen valójában vagy! Első lépés Önmagad szeretetéhez egyaránt!

 

11.Ne légy hálátlan!

Először talán úgy tűnik, nem áll össze nyomban Életed minden puzzle darabkája, de idővel látni fogod: tökéletesen megvan minden egyes darab.

Így hát légy hálás mindenért, azért is, ami épp nem jött össze, mert ezáltal új, működőképes dolgoknak adtál teret… új kapuk nyíltak meg Előtted. Mondj köszönetet azoknak, akik kisétáltak az Életedből, hiszen helyettük új, értékes emberi kapcsolatokra tettél szert. Nem számít mennyire jó vagy kevésbé jó az adott pillanat, minden egyes nap, amikor fölébredsz, légy hálás az Életedért! Légy hálás azért, amid van! Az Élet ajándék. Lehet, valaki, valahol küzd a sajátjáért…

 

Ahelyett, hogy valami hiányán keseregsz, próbálj meg arra gondolni: Mid is van valójában, amit más valaki hiányol…? Hiszen Te tökéletes birtokában vagy annak. 

 

Fordította: Lázár Judit

Forrás: http://www.marcandangel.com/2012/04/16/10-habits-you-must-quit-to-be-happy/

Ezt a cikket eddig 2935 ember olvasta el.

Ajánlott bejegyzések

Minden szó egy magot...

Az Univerzum üzenete: Engedd...

Decemberi numerológia –...

Kiakadt a cukiság-mérőnk!...

Napi pozitív

Nem számít, milyen lassan mész, amíg nem állsz meg.

Confucius

Jó szívvel ajánljuk