Napi pozitív

Álmodozni csodálatos dolog. Annál csak egyetlen jobb dolog van. Tenni valamit az álmainkért, hogy megvalósuljanak. Nógrádi Gábor

A rejtélyes Fekete Madonna – Veled is csodát tehet!

Jasna Góra, avagy Fényes Hegy, a világ egyik leglátogatottabb zarándokhelye, ahol a Czestochowai Madonna ikonja található.

Egyesek szerint Szent Lukács evangélista festette egy cédrustáblára, amely a Szent Család otthonából származott. A Jasna Góra-i iratok szerint viszont a kép Jeruzsálemből került a kolostorba 1382 augusztusában. Ebben az évben kapták birtokul Jasna Górát a magyar pálosok.

Az ikonnak csodatévő erőt tulajdonítanak. Az egyik legismertebb csoda 1655-ben történt, amikor egy maroknyi lengyel, egy egész hadsereg felett aratott győzelmet, a kolostort védve. Ez a siker az egész háború menetét megfordította. A sikert a Madonna csodatévő erejének tulajdonították.

Aki járt már a Jasna Góra-i szentélyben, az mind érezhette a festmény különleges auráját, misztériumát.

Fordulj te is bizalommal a Czestochowai Madonnához, bármilyen kérésed van, mondd el hozzá az alábbi imát, mely külön az ő tiszteletére íródott:

„Częstochowai Szent Anya, kegyelemmel, jósággal és könyörülettel teljes. Neked ajánlom minden gondolatomat, szavamat és tettemet, lelkemet és testemet. Alázattal könyörgöm áldásodért és imáidért hogy üdvözüljek. Teljesen feléd fordulok ma, testemmel, lelkemmel, örömben és szenvedésben, hogy elnyerhessem magamnak és testvéreimnek áldásodat itt a földön, és az örök életet a mennyben. Ámen.” 

 

 

Sándor Judit - Jóportál

Forrás:

Ezt a cikket eddig 9637 ember olvasta el.

Ajánlott bejegyzések

Egy videó a világ...

Egy 9 éves kisfiú bölcs...

Keresd azokat, akiknek az...

Megható reklám, amit Te is...

Napi pozitív

Álmodozni csodálatos dolog. Annál csak egyetlen jobb dolog van. Tenni valamit az álmainkért, hogy megvalósuljanak.

Nógrádi Gábor

Jó szívvel ajánljuk