Napi pozitív

Mily különös ez a felfoghatatlan, de kétségtelenül létező törvény: a gondolatok ereje az anyagi világban!
Sándor Anikó

Bibliai üzenet – Isten gyermeke vagy, aki megérdemli az Ég Áldásait!

Egyik nap egy szerelő jött hozzánk, hogy megjavítsa a légkondicionálót. Amikor bejött nem ült le a kanapéra kényelembe helyezve magát, hanem rögtön ment és tette a dolgát.

 

De amikor a fiam hazajön, ő nem kér engedélyt, hogy tévét nézhessen, vagy valamit ehessen, hanem úgy viselkedik, mint aki otthon érzi magát. És így is van: a házunk az övé is. Ami a miénk, az az övé is, és a fiam magabiztos efelől.

Könnyű beleesni a csapdába, hogy rossz képet alakítunk ki magunkról. Ahelyett, hogy úgy látnánk magunkat, mint Isten fiai és lányai, túl gyakran szolga-mentalitást alakítunk ki. Úgy élünk, mintha hátrányos helyzetűek lennénk. Nem imádkozunk bátor imákat, nem hiszünk az álmainkban és nem várunk nagy áttöréseket. Néhányan azt gondolják, hogy nem érdemlik meg az áldásokat, mert túl sok hibát követtek el, vagy, mert nem a megfelelő családból származnak. Lehet, hogy nem mondják ki, de a középszerűség, a hiány, vagy a függőségek szolgájaként élnek. A szolga-mentalitás bekorlátozza az életet.

 


A Biblia azt mondja: „Most Isten gyermekei vagyunk” (1 János 3:2). Lehet, hogy sok negatív dolgot tapasztalsz meg, de nem vagy szolga, hanem Isten gyermeke; fia vagy lánya. A gyermekek másképp gondolkoznak, mint a szolgák. Lehet, hogy függőséggel küszködsz, de mint Isten gyermeke így szólhatsz: „Jogom van ahhoz, hogy szabad legyek.” Lehet, hogy hibákat követtél el, bűntudatot és kárhoztatást érzel, de mint Isten gyermeke elfogadhatod az irgalmat és továbbléphetsz. Isten gyermeke nem adja fel és nem elégszik meg a középszerűséggel, amikor akadályba ütközik, vagy igazságtalan helyzettel találja magát szemben. Ha tudod, hogy a Mindenható Isten gyermeke vagy, akkor bátor és magabiztos leszel, mert tudod, hogy számíthatsz Isten jóságáraAkkor hiszed, hogy az ajtók ki fognak előtted nyílni. Miért? Mert nem szolga vagy, nem alkalmazott, vagy a család barátja, hanem gyermek. A gyermekek előnyöket élveznek. A gyermekek élvezik édesapjuk jóindulatát.

Ne szolgaként gondolj magadra, hanem Isten gyermekeként. Ne azon gondolkodj, hogy min mentél keresztül, milyen hibákat követtél el, hanem azon gondolkodj, ki vagy valójában. Szabad vagy, áldott vagy, Isten remekműve vagy, és a Mindenható Isten gyermekeként az Ő jóindulatát élvezed!

Joel Osteen

 


Magyar fordítás: ahitatok.hu

Forrás:

Ajánlott bejegyzések


17 évesek mutatnak példát a szegények segítésében Szigetszentmiklóson

Dolgok, amiket ki kell zárni az életünkből…

A hit erőssé tesz

Bibliai üzenet - Isten ígéreteit dédelgesd a szívedben

Neked ajánljuk


Rafaela Arkangyal Misztikus kártyái + könyv

Egy Angyalkártya, ami csak nőknek készült

Megrendelés

Arkangyalok Gyógyító Ereje Kártyacsomag + Könyv

Megrendelés

Mai névnap

Jó szívvel ajánljuk