Napi pozitív

Legszebb emlék a szeretet, melyet mások szívében hagyunk magunk után. Marcus Tullius Cicero

Minden, amit eddig elkerültél, most utolérhet…

Túlfeszített, túlpörgetett világban élünk. Ingerek milliói érnek minket nap, mint nap. Nincsenek olyan pillanatok, amikor nem történik semmi. Mi magunk vagyunk a történés, a cselekvés. Kérdezünk, utasítunk, jövünk, megyünk, intézkedünk. Mintha a Föld is kétszer olyan gyorsan pörögne, mint régen. Rövidek a nappalok, és rövidek az éjszakák. Gyorsan váltogatják egymást. Ingerek.. túl meleg, túl hideg, túl esős, túl szeles- túlontúli érzések. Tolerancia szintünk elveszett.

 

 

 

Hirtelen…, mert hogy minden hirtelen történik, valami megváltozik… nem történik semmi. Vagyis nem úgy, ahogy mostanság az szokott lenni. Nem érkezik időben, késik. Várni kell, pedig már azt is elfelejtettük, hogy hogyan kell azt csinálni. Türelmesen várni. Na persze ez a két szó pont értelmezhetetlen. Nem elég, hogy várni kell, még türelmes is legyek? Türelmesen: tűrök és elviselek. Elviselem mindazt, amit az élet most elém tesz. Eltűröm azt is, ha most hátráltat mindenben.

Hátráltatja és lelassítja azokat a dolgokat, amiken túl akarok lenni. Amivel nem akarok időt tölteni, nem akartam foglalkozni. Várni, kivárni, megvárni… nem történik semmi. Ígéretek, amik elvesztek az éterben. Nem érkezik időben. Az idő megtréfált és becsapott minket. Először elhitette, hogy felvehetjük a kesztyűt vele, hogy képesek vagyunk olyan gyorsan rohanni, hogy akár saját magunkat is meg tudjuk előzni. Az életünkön keresztül tudunk szaladni. Most meg pont az idő az, ami elgáncsolt minket.

Lassíts, lassulj le. A sorsod elől úgy se menekülhetsz. Minden, amit eddig elkerültél, most utolérhet. Az idő most nem segít a menekülésben.

Ideje kilépni a térbe. Ideje számot vetni és megnézni az összefüggéseket. Ok- okozat. Mi az, amit tettem, és mi lesz a következménye. Mire számíthatok, mit tartogat nekem most az élet? Ha valamit elmulasztottam, nem tettem meg, annak is van következménye. Itt a térben, láthatom az összefüggéseket. A türelem most, önmagam felé kell. Tűrni és elviselni mindazt, amit magamnak teremettem. Én vagyok a felelős érte!

Végtelen szeretettel: Dömötör Aletta

https://talentumok.com/gondolataink-…/az-ido-most-nem-segit/

 

Címkép:pixabay.com

Forrás: https://talentumok.com/gondolataink-…/az-ido-most-nem-segit/

Ezt a cikket eddig 6121 ember olvasta el.

Ajánlott bejegyzések

Ezt kell előbb megtenned,...

Egy poszt, amitől visszatér...

Légy elégedett azzal, aki...

Amikor a világ...

Napi pozitív

Legszebb emlék a szeretet, melyet mások szívében hagyunk magunk után.

Marcus Tullius Cicero

Jó szívvel ajánljuk