Napi pozitív

Nem lehet sem látni, sem megérinteni a világ legszebb dolgait. Ezeket a szívnek kell éreznie.   Helen Keller

6 negatív érzelem, amit a boldog emberek elkerülnek

A negatív érzelmek a legnagyobb blokkoló tényezők mindannyiunk életében.

Azok az emberek, akik valóban boldogok, nem keresik a negatív emberek társaságát. Ha másik oldalról nézzük, a pozitív helyzetben lévő emberek idegesítőek lehetnek azok számára, akik nem rendelkeznek ilyen hajlammal.

 

A boldog és boldogtalan emberek mind más érzelmekkel rendelkeznek.

Itt vannak azok a negatív érzelmek, amelyeket a boldog embereknek el kell kerülniük:

1. Irigység

Az igazán boldog emberek elismerőek és hálásak mind azért, amijük van. Az irigység a boldogtalanság megnyilvánulása. Ellenben a hála és az elismerés a boldogság mutatója. Jobb lenne, ha mindenki az utóbbit választaná J

2. Féltékenység

Vannak, akik azt hiszik, hogy az irigység és a féltékenység ugyanaz, pedig nem. Az irigység az, mikor belőlünk hiányzik a másik ember kívánt tulajdonsága. A féltékenység egy komplex érzelem, például félünk, hogy a szeretett személyt elveszítjük, vagy ha valaki, akitől vágyunk valamire, azt egy harmadik személynek nyújtja. A boldog emberek nem féltékenyek, hiszen minden téren egyensúlyban vannak.

3. Bosszú

A bosszú káros érzelmeket idéz elő és semmiképpen sem járul hozzá semmihez. A bosszú valakinek a rövidtávon – fizikailag vagy érzelmileg – történő károsításának a gondolata vagy az érzése, amely elégedettséget okoz. A boldog emberek ezzel az érzelemmel nem sűrűn találkoznak.

4. Félelem

Sokan mondják: Ne félj! De a megfelelő tanács az, hogy ne hagyd, hogy a félelem irányítson! A boldog emberek is sok olyan kockázattal szembesülnek, amelyek megzavarhatták volna őket. Ők mégis az élethez pozitívan álltak hozzá és így átjutottak a félelmeiken.

5. Ellenségeskedés

A gyűlölet, az ellenségeskedés, a gonoszság értelmetlen érzelmek. Ezekre nem érdemes energiát pazarolni, hiszen ezek további érzelmeket hoznak az életbe, mint a feszültség, kimerültség, bűntudat, szégyen stb. A boldog emberek nem ellenségeskednek másokkal.

6. Elutasítás

A boldog emberek általában nagyon elfogadó egyéniségek. De ez így van jól, hiszen ha nem tudnánk elfogadni minden egyes embert, mint egyént, akkor mi lenne itt a Földön? A boldog emberek szeretik és elfogadják az embereket.

 

Szerző: Jóportál

Címkép: pexels.com

Forrás:

Ezt a cikket eddig 3119 ember olvasta el.

Ajánlott bejegyzések

Egy Pálos Atya üzenete, ami...

Amikor itt az idő megérzed,...

Sokféle találkozás van…

Minden találkozásban egy...

Napi pozitív

Nem lehet sem látni, sem megérinteni a világ legszebb dolgait. Ezeket a szívnek kell éreznie.  

Helen Keller

Jó szívvel ajánljuk