Napi pozitív

Legszebb emlék a szeretet, melyet mások szívében hagyunk magunk után. Marcus Tullius Cicero

6 negatív érzelem, amit a boldog emberek elkerülnek

A negatív érzelmek a legnagyobb blokkoló tényezők mindannyiunk életében.

Azok az emberek, akik valóban boldogok, nem keresik a negatív emberek társaságát. Ha másik oldalról nézzük, a pozitív helyzetben lévő emberek idegesítőek lehetnek azok számára, akik nem rendelkeznek ilyen hajlammal.

 

A boldog és boldogtalan emberek mind más érzelmekkel rendelkeznek.

Itt vannak azok a negatív érzelmek, amelyeket a boldog embereknek el kell kerülniük:

1. Irigység

Az igazán boldog emberek elismerőek és hálásak mind azért, amijük van. Az irigység a boldogtalanság megnyilvánulása. Ellenben a hála és az elismerés a boldogság mutatója. Jobb lenne, ha mindenki az utóbbit választaná J

2. Féltékenység

Vannak, akik azt hiszik, hogy az irigység és a féltékenység ugyanaz, pedig nem. Az irigység az, mikor belőlünk hiányzik a másik ember kívánt tulajdonsága. A féltékenység egy komplex érzelem, például félünk, hogy a szeretett személyt elveszítjük, vagy ha valaki, akitől vágyunk valamire, azt egy harmadik személynek nyújtja. A boldog emberek nem féltékenyek, hiszen minden téren egyensúlyban vannak.

3. Bosszú

A bosszú káros érzelmeket idéz elő és semmiképpen sem járul hozzá semmihez. A bosszú valakinek a rövidtávon – fizikailag vagy érzelmileg – történő károsításának a gondolata vagy az érzése, amely elégedettséget okoz. A boldog emberek ezzel az érzelemmel nem sűrűn találkoznak.

4. Félelem

Sokan mondják: Ne félj! De a megfelelő tanács az, hogy ne hagyd, hogy a félelem irányítson! A boldog emberek is sok olyan kockázattal szembesülnek, amelyek megzavarhatták volna őket. Ők mégis az élethez pozitívan álltak hozzá és így átjutottak a félelmeiken.

5. Ellenségeskedés

A gyűlölet, az ellenségeskedés, a gonoszság értelmetlen érzelmek. Ezekre nem érdemes energiát pazarolni, hiszen ezek további érzelmeket hoznak az életbe, mint a feszültség, kimerültség, bűntudat, szégyen stb. A boldog emberek nem ellenségeskednek másokkal.

6. Elutasítás

A boldog emberek általában nagyon elfogadó egyéniségek. De ez így van jól, hiszen ha nem tudnánk elfogadni minden egyes embert, mint egyént, akkor mi lenne itt a Földön? A boldog emberek szeretik és elfogadják az embereket.

 

Szerző: Jóportál

Címkép: pexels.com

Forrás:

Ezt a cikket eddig 3319 ember olvasta el.

Ajánlott bejegyzések

Bibliai üzenet - Hogyan...

Lewis Hamilton 28 milliót...

A nő, aki felébredt,...

A belső nyugalom

Napi pozitív

Legszebb emlék a szeretet, melyet mások szívében hagyunk magunk után.

Marcus Tullius Cicero

Jó szívvel ajánljuk