Napi pozitív

Legszebb emlék a szeretet, melyet mások szívében hagyunk magunk után. Marcus Tullius Cicero

Bibliai üzenet: Vedd kezedbe életed!

Gondolatok ezrei futnak át agyunkon egyetlen nap leforgása alatt is. Néhány közülük életet ad nekünk, mert felépít bennünket, míg a többiek letörnek, elveszik reményünket.


Nem arra születtél, hogy a negatív gondolatok irányítsanak. Isten úgy tervezett, hogy TE irányítsd gondolataid és a lehető legteljesebb életet éld, megtapasztald Isten jóságát, kegyét, áldásait, bármilyen helyzetben is vagy.

 

Azt nem határozhatod meg, hogy milyen gondolatok merüljenek fel, de azt el tudod dönteni, hogy melyiket hagyod maradni.

A Biblia azt mondja, hogy amint az ember szívében gondolkodik, olyan ő (Példabeszédek 23:7). Nagyon fontos megértenünk, hogy tetteinket gondolataink határozzák meg.

Sokszor újra és újra lejátsszuk ugyanazokat a negatív gondolatokat. Amikor ez a kétség és negativitás eluralkodik gondolataink felett, akkor szinte lehetetlen lépéseket tenni Isten tervének megvalósítása felé.

Zsoltárok 77-ben az író Istenhez kiált, miközben gondolataival küzd. Azt mondja, nagy bajban van, Isten segítségéért esedezik, nem tud aludni és elutasítva érzi magát.

Mi mindannyian szenvedünk néha olyan gondolatoktól, melyek rossz útra visznek. Isten azonban azt akarja, hogy pozitív dolgokra gondoljunk - olyanokra, melyek reményt és életet adnak.
Ha így teszünk, kezdjük megtapasztalni a nagyobb sikereket és látjuk magunkat Új szintekre emelkedni.

Ne feledd, ha ellenőrzésed alá veszed gondolataidat, azzal ellenőrzésed alá veszed életed. Ez csak a kezdete annak, amit Isten benned, általad akar tenni. Nagyszerű terve van életedre, hogy nyomot hagyj ezen a világon!

„Rögzítsd gondolataid arra, mi igaz, tisztességes és helyes, és tiszta, és kedves, és csodálatra méltó! Gondolj olyan dolgokra, melyek kiválóak és dicséretre méltóak!” - Filippibeliekhez 4:8

 

 

Joel és Victoria Osteen

Forrás:

Ezt a cikket eddig 4798 ember olvasta el.

Ajánlott bejegyzések

Szörfölj az élet vizén!

Emlékezz erre a 6 dologra,...

Az Angyalok Tisztásának...

Mit vállal fel a lélek a...

Napi pozitív

Legszebb emlék a szeretet, melyet mások szívében hagyunk magunk után.

Marcus Tullius Cicero

Jó szívvel ajánljuk