Napi pozitív

Ahol szeretet van, ott nincs átverés. Albert Einstein

Önsorsrontó mondatok – Ezeket kerüld!

Egy nap folyamán több ezer szót is kimondunk. Ezáltal így minden szót kiküldünk az Univerzumba. 

 

Jól tudjuk, hogy a szavaknak ereje van, így érdemes meggondolni, hogy mit mondunk ki és mit nem.

1. Nem tudom megcsinálni!

Ez a kifejezés arról árulkodik, hogy nem vagy hajlandó cselekedni. Amikor azt mondod, hogy nem tudom megcsinálni, akkor elzárkózol a több száz nyitott ajtó elől. Az életben semmi sem kerül az utadba véletlenül, még a nehézségek sem. Végre tudod hajtani, hiszen akkor nem jelenne meg az életedbe.

2. Ez lehetetlen!

„A lehetetlen csupán egy nagy szó, amellyel a kis emberek dobálóznak, mert számukra könnyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. A lehetetlen nem tény. Hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás. Hanem kihívás. A lehetetlen lehetőség A lehetetlen múló pillanat. A lehetetlen nem létezik.” – Muhammad Ali

Az emberek nem tudták elképzelni, hogy eljuthatnak a Holdra, aztán megtörtént. Ne feledd! Az életben minden lehetséges!

3. Nem tudom!

Ez a kifejezés „megöli” az ént. Amikor azt mondod, hogy nem „tudom”, az Univerzum nem tudja elküldeni neked, amit akarsz, mivel nem tudod, hogy mit szeretnél. Sokszor, felelőtlenül használjuk ezt a kifejezést. Nem tudom, hogy milyen ételt egyek, nem tudom, hogy milyen a hangulatom stb. Mindig tudd, hogy mit akarsz!

4. "Mint mindig"

Ezt a kifejezést általában letörten vagy felháborodva szoktuk mondani, amikor valami olyan történik velünk újra és újra, ami számunkra nem túl pozitív. Ne használd ezt a kifejezést a negatív dolgoknál, mert ezzel is bevonzod az ismétlődő eseményeket. Használd inkább akkor, ha valami jó dolog történik veled, pl. nyersz a lottón, találsz szabad parkolóhelyet, jó híreket kapsz stb.

Szerző: Jóportál

Címkép: pixabay.com

Forrás:

Ezt a cikket eddig 9595 ember olvasta el.

Ajánlott bejegyzések

Minden gondolatodnak teremtő...

Mentális nagytakarítás - A...

Sokkoló képek a...

Minden jó úgy, ahogy van –...

Napi pozitív

Ahol szeretet van, ott nincs átverés.

Albert Einstein

Jó szívvel ajánljuk