Napi pozitív

A dolgok elkezdenek tökéletesen elrendeződni, ha arra koncentrálunk, amit akarunk. Paulo Coelho

Húzd meg határaidat, hogy mások ne mérgezhessék lelkedet!

Vannak, akik azért képtelenek a valódi szeretetre, és azért bántanak másokat, mert valójában önmagukkal folytatott harcaikat élik. Nemcsak éjjel, de nappal is, lelkük démonjai kísértik őket.

Kiutat nem találva marnak, bántanak, kiabálnak. Saját drámájukban égve próbálnak vizet fakasztani mások lelkéből, hogy saját belső pusztító lángjait oltsák el vele.

Gyengék, hogy saját démonjaikkal szálljanak szembe. Úgy próbálják erősnek tettetni magukat, hogy csatáikat azokra kivetítve élik meg, akik a legnagyobb szeretettel fordulnak feléjük.

Ahhoz nem kell erő, hogy azokat bántsák, akik egész lelküket kitárva szeretettel és alázattal, önmagukat is feladva térdelnek előttük...

 

Ahhoz sem kell erő, hogy eloltsák a tiszta lélek szeretetének feléjük nyíló lángját…

És ahhoz sem kell erő, hogy sötét, gonosz és bántó szavakkal a félelem és sötétség magjait ültessék el…mert nem akarják látni mások boldogságát, hiszen az saját nyomorúságukat juttatja eszükbe.

Bántani azt, aki valakinek a kezébe adja szíve s lelke összes fényét, bántani a legközelebb állókat a létező legnagyobb gyengeség jele.

Az igazi erő, amikor bele nézünk lelkünk történetének tükrébe és meg merjük látni az igazságot. Merünk cselekedni, tenni, változtatni. Merünk igaznak s valódinak lenni.

S Te, aki a porban térdelsz, lelkedet kitárva, önmagadat megalázva, más kezében játékszerré, és bábuvá válva, mikor érted meg: a szeretet önmagad szeretetével kezdődik!

Előbb önmagadat kell szeretned, s nem mások előtt kell szeretetért koldulva térdelned.

Mikor érted meg, hogy mások csak olyat tesznek meg veled, amihez te is hozzájárulsz. Mikor érted meg, hogy az nem szeretet, ahol fel kell áldoznod önmagad, ahol bele kell halnod, hogy csak egy kicsit kaphass…

Adj önmagadnak előbb, s már nem lesz szükséged arra, hogy mások előtt megalázkodj. Vedd kezedbe a sorsodat, szeresd önmagad, tarts távolságot azoktól, akik nem tisztelnek, akik semmibe néznek, akik csak addig vágynak a társaságodra, míg elveszik, amit akartak…

Ezeket tartsd mindig szem előtt:

1.Soha nem menj bele olyan harcba, ami nem a tiéd.

2.Ne vedd magadra mások terheit.

3.Ne vedd személyesnek a bántást és ne cipeld a sebeket, ha ilyen emberrel találkoztál. Mert ez nem neked, nem rólad szólt.

4.Mutasd meg a fényed, és hagyd, hogy mindenki szabadon döntsön arról, hogy gyógyul-e a szeretetedtől, vagy meglopva lelkedet elpusztítja azt. És e szerint dönts te is: maradsz és ragyogsz tovább, vagy határt húzol és távozol.

5.Legyél ott, ahol értékelnek, azért, aki vagy! És tudd, hogy megtalálni ezt a helyet, egyedül a Te felelősséged!

6.Bocsáss meg mindenkinek, aki bántott… a bántás nem neked szólt! Minden embernek saját története van, de ugyanígy minden ember saját döntése mihez kezd ezzel, és hogyan bánik másokkal.

7.És végül bocsáss meg magadnak, hogy hagytad bántani önmagad, és nem voltál még önmagadnak sem fontos… Szeresd magad! Értékeld magad! Ezzel kezdődik minden…

Szeretettel:

 

Sándor Judit - Jóportál

Forrás:

Ezt a cikket eddig 83134 ember olvasta el.

Ajánlott bejegyzések

Hihetünk-e abban, amit nem...

Mit látsz meg először ezen...

12 dolog, amire a nagymamám a...

Böjte Csaba írása - Így...

Napi pozitív

A dolgok elkezdenek tökéletesen elrendeződni, ha arra koncentrálunk, amit akarunk.

Paulo Coelho

Jó szívvel ajánljuk