Napi pozitív

A dolgok elkezdenek tökéletesen elrendeződni, ha arra koncentrálunk, amit akarunk. Paulo Coelho

A létezés legfontosabb alaptörvénye: Hála és tisztelet

A hála és a tisztelet - véleményem szerint - az Élet, a létezés legfontosabb alaptörvénye. Ha ezt az egy szabályt be tudod tartani, hogy az életben mindenkinek és mindenért hálás tudsz lenni, akkor teljes életet tudsz élni.

 

Aki hálás és tiszteletet ad a másik létezőnek, az nem tud bosszankodni, nem tud haragudni, abban nincsen félelem, aggodalom stb. Aki mindenért hálás, az boldog, elfogadó, adakozó, derűs és teljes bizalommal, önbizalommal éli az életét.

A hála és a tisztelet tehát, minden további magyarázat nélkül is a szellemi-lelki-testi önvédelem leghatékonyabb módszere. Aki hálás és tiszteletet érez, azt nem lehet bántani, sem megbántani, sem megsérteni. Aki hálás, tudja, hogy minden esemény minden jelenség vagy minden kapcsolat a Természet rendjéből és saját viselkedéséből, tetteiből következik. Tudja, hogy nincsenek véletlenek, az akár jóként, akár negatívként értékelt helyzetek, események mind saját cselekedeteinek következményei. Tudja, hogy valamilyen módon ő vonzotta be a történteket és ezért nem lázad ellene, hanem megköszönve kielemzi és levonja a tanulságokat az esetből. Nagyon fontos, hogy ne csak mondjuk, hanem ténylegesen érezzük is át a hálát és a tiszteletet.

Reggeli és esti hálaadás

A hála érzetének megtanulásához, általánossá tételéhez a legegyszerűbb talán a reggeli és esti hálaadás. Amennyiben rendszeresen hálát adunk az elmúlt napért, a velünk történt eseményekért, a helyzetekért és azoknak az embereknek, akik ezen a napon tanítottak minket, akkor legalább a nap nem múlik el a „haragunkkal” vagy köszönet nélkül. A reggeli hálaadás abban segít, hogy jobban fel tudjunk készülni az előttünk álló nap eseményeire, előre köszönjük meg azokat a tanításokat, melyeket a nap során kapunk és arra, hogy az adott napi események bekövetkeztekor rögtön a bosszankodás vagy mérgelődés helyett a hála érzése járjon át minket.

Étkezések előtti hálaadás

Nagyon hatékony az étkezések elején adott hála. Hálát adunk a táplálékérta mindennapi kenyérért és ne feledkezzünk meg hálát adni azoknak az élőlényeknek sem, akik feláldozták fizikai létüket azért, hogy táplálékul szolgálhassanak számunkra. Hiszen a teremtett világ minden nem emberi létezője azért teremtetett, hogy segítsen minket a fejlődésünkben.

A hála legmagasabb foka

A hálaérzet és a tisztelet legmagasabb foka az, amikor folyamatosan átjár minket a hála érzete, minden eseményt, kapcsolatot, élőlényt, találkozást stb. hálával tudunk fogadni. Ehhez azonban már nagyon magas fokú önismerettel, önbecsüléssel és mások iránti tisztelettel kell rendelkezni. A végső célul azonban ezt az állapotot kell kitűzni.

 

 

gyogyitoharcos.hu

Forrás:

Ezt a cikket eddig 22150 ember olvasta el.

Ajánlott bejegyzések

18 év után feleségül vette...

Ma van a csodád napja!

7 alapelv, melyek segítenek a...

Pál Feri Atya - A sebeink...

Napi pozitív

A dolgok elkezdenek tökéletesen elrendeződni, ha arra koncentrálunk, amit akarunk.

Paulo Coelho

Jó szívvel ajánljuk