Napi pozitív

A dolgok elkezdenek tökéletesen elrendeződni, ha arra koncentrálunk, amit akarunk. Paulo Coelho

Bibliai üzenet - Te mire fókuszálsz ma?

Te mire fókuszálsz ma? Ami nem sikerült? Ahogy megbántottak? Milyen igazságtalan volt? Vagy álmaidra, céljaidra fókuszálsz tudván, hogy legszebb napjaid még előtted vannak?


Ezek a szerencsétlenségek talán lábadra kötött nehéz köveknek tűnnek, de Isten lépcsőfoknak tudja használni ahhoz, hogy egy magasabb szintre emeljen téged.

 

Mindennel, amin keresztülmentél, minden balszerencsével, minden magányos időszakkal Isten valamit adott neked, felkészít téged. Nem lennél az, aki vagy, ha mindez nem történt volna meg veled.

Lásd más szemszögből az egészet. Nem a múltunk határoz meg, nem a neveltetésünk, nem az, ahogyan valaki bánt velünk, még az elkövetett hibák sem. A múltunk felkészít bennünket.

Arra kérlek ma, rázz le magadról mindenféle önsajnálatot, keserűséget, rázd le a sebzettséget. Az élet túl rövid ahhoz, hogy áldozatként viselkedj.

Talán úgy tűnik meghalt egy álmod, elvesztetted szerettedet, házasságodat, lelkesedésedet, de Isten így dolgozik. Túl vagy a halálon, túl vagy a temetésen és most a 3-dik nap van, a feltámadásod ideje. Talán becsaptak egy üzlettel, de nem vagyok keserű, nem vagyok szomorú, mert tudom, hogy ez nem velem történt meg, hanem értem. Isten azt mondja ő lesz a védelmezőm. Azt mondja, ő duplán fizet vissza minden igazságtalanságot.

Ezért nem fogok letörni, hanem hiszek, mert tudom, hogy dupla jót kapok vissza. Vagy egészségemben. Talán betegséggel találkozol. Az orvosi jelentés nem túl jó. Össze kellene omolnod, de helyette mondd: én tudom, hogy ez nem velem történik, hanem értem. Isten uralja a helyzetet és hiszem, hogy nemcsak jóra fordítja, hanem jobban kerülök ki belőle, mint előtte voltam. Higgyél. Vagy azt mondom, talán rossz döntéseket hoztál, hibákat követtél el, amik problémákra nyitottak ajtót. És most azt mondod magadnak: elpuskáztad, hibáztál, megbuktál, a te hibád, ha semmi jót nem várhatsz már. Rázd le magadról ezt és mondd: Igaz, hogy bajt hoztam magamra, de tudom, hogy Isten kegye nagyobb minden bűnnél, amit valaha is elkövettem. Nem fogom bűnösként élni az életem, nem adom fel álmaimat. Tudom, hogy növekszem, tanulok és Isten a javamra fogja fordítani. Te a leghatalmasabb Isten gyermeke vagy. Semmi sem történhet veled, csak érted történhet. Ez mind Isten tervének egy része. És még ha igazságtalannak is tűnik, a Biblia azt mondja Ézsiás 61.3-ban: … szépséget ad neked a hamvakért és örömet a gyászért.

 

 

Joel Osteen Atya

Forrás:

Ezt a cikket eddig 6975 ember olvasta el.

Ajánlott bejegyzések

Miért fontos, hogy mi nők...

Teljesítették a 101 éves...

Paulo Coelho: A mágikus...

Haszontalan ajándékot kapsz...

Napi pozitív

A dolgok elkezdenek tökéletesen elrendeződni, ha arra koncentrálunk, amit akarunk.

Paulo Coelho

Jó szívvel ajánljuk