Napi idézet

Semmit sem kell birtokolnod ahhoz, hogy bőségben érezhesd magad, ha viszont folyamatosan így érzel, akkor szinte bizonyos, hogy dolgok érkeznek az életedbe. A bőség csak azokhoz áramlik, akiknek az már megvan. Ez szinte igazságtalanságnak hangzik, pedig természetesen nem az, hanem: egyetemes törvény. A bőség és az ínség is belső állapot, ami aztán a valóságodként jelenik meg. Eckhart Tolle

A bűntudat elengedése

''Van egy jó kis trükk, amit az emberek a rossz kapcsolatokban szoktak bevetni - mondta egy gyógyulófélben lévő asszony. - A másik valami helytelen dolgot tesz, aztán addig áll ott azzal a szerencsétlen képével, amíg én érzem magam bűnösnek, és én kérek tőle bocsánatot.''

 

 

El kell engednünk végre a bűntudatot! Legtöbbször nem is a mi problémánk az, ami bűntudatot ébreszt. Valaki más viselkedik helytelenül. Vagy áthágja a határainkat. Megkérdőjelezzük a viselkedését, mire ő dühbe gurul, és védekezni kezd. És már mi érzünk bűntudatot. 

A bűntudat megakadályozhatja, hogy meghúzzuk azokat a határokat, amelyek mi és mások valódi érdekeit képviselnék. A bűntudat meggátolhat abban, hogy megóvjuk integritásunkat. 

Nem szabad, hogy mások arra számítsanak, mi mindig bűntudatot fogunk érezni.

Nem szabad, hogy a bűntudat irányítson minket, akár van rá okunk, akár nincs.

Át kell törnünk a bűntudat korlátain.

Menj ki! Törj át!

Nem vagy hibás, se bolond, és helyesen gondolkozol. Jogod van a határok kijelöléséhez, és ragaszkodhatsz ahhoz, hogy mások tiszteletben tartsák. 

Saját problémáidat különválaszthatod másokétól. Hagyd, hogy a másik megtapasztalja saját viselkedésének következményeit, beleértve a bűntudatot!

 

Ma elengedem kisebb-nagyobb bűntudataimat. A fény és a szeretet az én oldalamon áll.

Melody Beattie

Forrás:

Ezt a cikket eddig 5328 ember olvasta el.

Ajánlott bejegyzések

Amikor az élet taszít egyet...

Uram, nem csodákért és...

Életveszélyes helyzetek,...

„Egyetlen rossz szóval is...

Napi pozitív

Semmit sem kell birtokolnod ahhoz, hogy bőségben érezhesd magad, ha viszont folyamatosan így érzel, akkor szinte bizonyos, hogy dolgok érkeznek az életedbe. A bőség csak azokhoz áramlik, akiknek az már megvan. Ez szinte igazságtalanságnak hangzik, pedig természetesen nem az, hanem: egyetemes törvény. A bőség és az ínség is belső állapot, ami aztán a valóságodként jelenik meg.

Eckhart Tolle

Jó szívvel ajánljuk