Napi pozitív

“Az erő mögötted hatalmasabb, mint az akadály előtted!” dr. Mayer Andrea

J.K. Rowling gondolatai a kudarcról és képzelőerőről

J.K. Rowling a világszerte nagy sikert aratott Harry Potter könyvek szerzője 2008-ban évzáró beszédet tartott a Harvard Egyetemen. 

Arról beszélt, hogy amikor szegény volt, valójában nem is a szegénységtől félt, hanem a kudarcoktól. Az, hogy majd egyszer megváltoztatja az életét, inkább csak remény volt számára.

 

Merítsetek erőt gondolataiból:

1. „A kudarc olyan belső biztonságot adott nekem, amelyet addig nem is éreztem. Olyan dolgot mutatott meg magamról, amelyet addig nem ismertem. Rájöttem, hogy erős akaratom van, és többet tudok, mint amit gyanítottam. Arra is rájöttem, hogy olyan barátok vesznek körül, akik mindennél fontosabbak számomra.”

2. „A kudarc tanított meg arra, hogy a lényegtelen dolgokat kirekesszem az életemből. Felhagytam azzal a szokásommal, hogy magam előtt is megjátsszam magamat és az összes erőmet egy célra összpontosítottam, arra, ami számított. Ha bármi másban sikereket értem volna el, az csak eltérített volna attól az egytől, ami igazán fontos volt számomra. Életben voltam, velem volt a szeretett lányom, volt egy régi írógépem és egy nagy ötletem.”

3. „Sokan egyáltalán nem akarják megmozgatni a képzelőerejüket. Úgy döntenek, hogy a saját kényelmesen berendezett életükben maradnak, és nem gondolkoznak azon, hogy milyen érzés lehet másnak lenni. Úgy döntenek, hogy bezárkóznak és csak a saját félelmeikkel foglalkoznak. De szerintem, aki szándékosan nem akar fantáziálni, még több szörnnyel találkozik. Így még jobban fog félni.”

4. „A képzelet nem csak olyan egyedülállóan emberi képesség, aminek birtokában elképzeljük azt, ami nincs, hanem ez a forrása az újításoknak és a feltalálásoknak. Vitathatatlanul a legnagyobb alakító erő, amely lehetővé teszi számunkra, hogy együtt érezzünk olyan emberekkel, akikkel még soha nem volt kapcsolatunk.”

5. „A szegénység együtt jár a félelemmel és a stresszel és néha a depresszióval is, valamint ezer apró megaláztatással és nehézségekkel jár. Ha valaki a saját erejéből mászik ki a szegénységből, arra valóban büszke lehet.”

6. „A kudarcok által szerzett tudás, amitől bölcsebb és erősebb lettem, azt a biztonságot adta nekem, hogy bármit túlélek. Nem ismerhetjük magunkat, sem barátainkat addig, amíg az élet nem tesz próbára minket.”

7. „Lehetetlen, hogy az életben soha ne hibázzunk. Esetleg úgy, hogy annyira óvatos életet élünk, hogy az már szinte nem is nevezhető életnek.”

 

Fordította: Lehotszky Liliána - Jóportál

 

lifehack.org

Forrás:

Ezt a cikket eddig 4314 ember olvasta el.

Ajánlott bejegyzések

Test-templomunk...

Gazdagabb vagy, mint hiszed...

Bibliai üzenet - Tedd le...

Kakaóval gyűjt adományokat...

Napi pozitív

“Az erő mögötted hatalmasabb, mint az akadály előtted!”

dr. Mayer Andrea

Jó szívvel ajánljuk