Napi idézet

Nem az dönti el, mire viszed, hogy mikor kezded, hanem az, hogy mikor hagyod abba. Richard Bach

„Tanulj meg örvendeni. Annak, hogy élsz. S mert élsz: gazdag lehetsz."

Wass Albert csodálatos idézete a legmélyebb és legegyszerűbb igazságot fogalmazza meg, mely szolgáljon iránymutatásul az év minden napjára:

 

„Gondolj arra, hogy meztelenül jöttél erre a világra és meztelenül térsz belőle vissza. Vendég vagy ezen a Földön. Csak az a Tied, amit a bőröd alatt hoztál és elviszel. 

Gazdag, aki egészséges. Aki erős. Aki nem szorul másra. Aki föl tudja vágni a fáját, meg tudja főzni ételét, meg tudja vetni ágyát és jól alszik benne. Aki dolgozni tud, hogy legyen mit egyék, legyen ruhája, cipője és egy szobája, amit otthonának érez. Fája, amit fölapríthasson. Aki el tudja tartani a családját, étellel, ruhával, cipővel, s mindezt maga szerzi meg: az gazdag.

Örvendhet a napfénynek, a víznek, a szélnek, a virágoknak, örvendhet a családjának, a gyermekeinek és annak, hogy az ember él. Ha van öröme az életben: gazdag. Ha nincsen öröme benne: szegény

 

Kapcsolódó kép

Tanulj meg tehát örvendeni. És ismerd meg a vagyonodat, amit a bőröd alatt hordasz. Élj vele és általa, és főképpen: tanulj meg örvendeni!

Vendég vagy a világban és ez a világ szép vendégfogadó. Van napsugara, vize, pillangója, madara. Van virága, rengeteg sok. Tanulj meg örvendeni nekik. Igyekezz törődni velük. Azzal, ami még a világ szépségéből csodálatosképpen megmaradt, az emberiség minden pusztításai mellett is. 

Nem győzöm eleget mondani: tanulj meg örvendeni. Annak, hogy élsz. S mert élsz: gazdag lehetsz."

 

 

Wass Albert: Így jó élni!

 

Köszönjük az idézetet Csepi Ádámnak <3

Forrás:

Ezt a cikket eddig 30024 ember olvasta el.

Ajánlott bejegyzések

Holdszünetek- 2015. december

Görög mese a barátságról

Albert Einstein levele...

Vacsora közben mind a két...

Napi pozitív

Nem az dönti el, mire viszed, hogy mikor kezded, hanem az, hogy mikor hagyod abba.

Richard Bach

Jó szívvel ajánljuk