Napi pozitív

A dolgok elkezdenek tökéletesen elrendeződni, ha arra koncentrálunk, amit akarunk. Paulo Coelho

Ezt tedd 2015-ben, hogy álmaid valósággá váljanak! – Gyakorlatsor a Jóportál olvasóinak

Ez az írás azon Hölgytársaim számára készült, akiknek - velem együtt - elege van az új évi fogadalmakból, amelyekkel nehéz elérni bármit is, mert többnyire február elejére már elfelejtettük őket.

Kedves Hölgytársam,

 

Átgondoltad-e már, hogy milyen álmaid és céljaid vannak a 2015-ös érvre?

Az Új Év kezdete jó alkalom lehet arra, hogy friss terveket készítsünk és friss célokat tűzzünk ki. Nem a jól ismert Újévi Fogadalmakra gondolok, hanem olyan belső vágyaidra és álmaidra, emelyek már a szívedbe kötlöztek, de eddig még nem kaptak teret a megvalósuláshoz.

Bizonyos esetben úgy érezheted, hogy jó úton jársz és egy kis szerencsével talán a céljaid is elrhető közelségbe kerülhetnek.

Bennem nem kelt jó érzést, hogy a számomra fontos dolgok megvalósulását a szerencsére bízzam.

 

Hiszem, hogy a szerencsét mi magunk hozzuk létre!

 

A 2015-ös év sikereinek megalapozása két fontos gondolati sarokkőre épül:

Stratégiai pontossággal fel kell térképezni, hogy mit szeretnél elérni ebben az évben.

A megfogalmazott céljaidat le kell bontanod azokra a lépésekre, amelyek elvezetnek oda.

 

Az üzleti életből származó megközelítés szerint a célok akkor vannak megfelelően összeállítva és definiálva, ha azok mérhetőek, relevánsak, speciálisak, időarányosak és reálisak. Ez nagyon hitelesen hangzik, viszont a mi női, érzelem orientált és érzelmektől vezetett elménket nem stimulálja.

Akkor viszont mi a megoldás?

Inspiráció!

 

A céljainknak vágyainktól és álmainktól átfűtöttnek - azoktól inspiráltnak kell lenniük!

Ha ez hiányzik belőle nehéz lesz elérni őket.

 

Ahhoz, hogy álmaidat tudatosan lehorgonyozd a valóság talajába elősegítve azok fizikai megvalósulását, fontos, hogy feltedd magadnak a következő két kérdést:

 

Miért teszem amit teszek? Hol tartok most?

És onnan ahol most vagyok, hova szeretnék eljutni?

 

A két kérdés arra irányul, hogy tisztán lásd a választ a kérdésedre: ‚Ki vagyok én?’

Te vagy az, aki az igazság, és a bölcsesség birtokában van.

Ha megteremted a szükséges teret és időt, hogy hűen megválaszolhasd ezeket a kérdéseket, a vágyaid és álmaid tisztábban és világosabban kerülnek a látókörödbe, és ezzel megteremted a megvalósulásukhoz szükséges első feltételeket.

 

 

Az alábbiakban szeretnék felajánlani neked egy gyakorlatot, amely lépésről lépésre vezet téged ezen az úton (egy jegyzetfüzetre, írószerre és kb 25 - 3O percre lesz szükséged).

 

1.Lépés: Határozd meg a legfontosabb prioritásaidat!

Ezek azok a területek, amelyek olyan fontossággal bírnak, hogy egyszerűen nem hanyagolhatod el őket. Ez mindenki számára más más lehet. Van aki a szerelmi életét a párkapcsolatát teszi erre a helyre és van aki a karrierjét és az anyagi jólétét. Nincs jó vagy rossz válasz erre a kérdésre. A lefgontosabb kritérium, hogy a válasz hű legyen a saját igazságodhoz.

Ne habozz, kezdj bele a munkába!

Döntsd el, hogy az alábbi 7 terület közül, melyiket tartod a legfontosabbnak életedben, ebben a pillanatban: Egészség, Szerelmi élet, Párkapcsolat, Család & Barátok, Kikapcsolódás, Személyes fejlődésed, Karrier és Pénzügyek, Fizikai környezeted

 

2. Hangolódj rá álmaidra és szíved vágyaira!

Ragnsorold prioritásaidat fontossági sorrendben: Mi az ami leginkább megszólítja a szívedet?

Ha összeállt számodra a sorrend, akkor kezdj el dolgozni egyenként mindegyikkel, de természetesen a lefgontosabbal kezdd.

 

A terület vonatkozásában tedd fel a fent említett kérdést:

Miért teszem amit teszek? Hol tartok most?

És onnan ahol most vagyok, hova szeretnék eljutni?

 

A második kérdés megválaszolásakor hangolódj rá belső inspirációdra és a szíved vágyainak megfelelően fogalmazd meg céjaidat: Mi lenne az az álombeli helyzet amelyet szeretnél megvalósítani ebben az évben?

Végezd el ezt az összes általad kiválasztott fontos prioritásod vonatkozásában.

 

3. Bonts le a terveidet "Kisebb Építőkövekre"!

A tapasztalatok és a kutatások azt mutatják, hogy elménk nehezen kezel olyan célokat, amelyek a jővőben távolabb vannak. Ha például egy adott cél a jővőben csak pár hónap elteltével válik aktuálissá, könnyen belesüppedhetünk a semmittevésbe, gondolván hogy még bőven van időnk a cselekvésre.

 

Ezért szükséges a célokat lebontani könnyebben emészthető kissebb egységekre. Határozd meg, hogy mit szükséges megtenned és elérned a következő 3 hónapban, fő céljaid eléréséhez.

Válassz ki 3 köztes célt.

 

4. Állíts fel  ‚Mérföldköveket’!

Ha megállapítottad a szükséges kisebb köztes célokat, akkor ezek alapján felállíthatod azokat a ‚mérföldköveket’ vagy más megfogalmazásban definálhatod a köztes célok alapján elérhető eredményeket, annak érdekében, hogy biztos lehess benne, hogy jó úton jársz.

 

Tedd fel magadnak a kérdést: Milyen eredmények/teljesítmények jezik nekem, hogy jó úton vagyok a köztes céljaim eléréséhez, amelyek aztán a fő céljaim és vágyaim megvalósulásához vezetnek?

 

5. Határozd meg a ‚Folyamat Céljaidat’!

Most még egy lépéssel mélyebbre megyünk. Határozd meg, hogy napi vagy heti szinten milyen folyamatokat kell végrehajtanod a ‚mérföldkövek’ eléréséhez.

Ezek a Folyamat Célok olyan alaptevékenységek, amelyek teljes mértékig a te ellenőrzésed alatt állnak, pl:

 

Munkakezdés előtt minden nap1O percet szánsz arra, hogy megtervezd aznapi prioritásaidat:

Felhívsz 5 ügyfeledet;

Minden nap szánsz 30 zavartalan pecet arra, hogy a gyermekeiddel együtt légy, úgy hogy figyelmedet csakis rájuk irányítod;

 

Ennek a lépésnek az a lényege, hogy a célkitűzéseinket lebontsuk egyszerűen megvalósítható feladatokra, annak érdekében, hogy rendszeressen megtapasztalhassuk az elért sikerek feletti öröm érzését.

Ezek az érzések táplálják bennünk folyamatosan a motivációt és az inspirációt, ahhoz hogy folytassuk útunkat a céljaink felé.

 

6. Tervezd meg az ‚Idősémát’!

Most, hogy már van egy listád a következő 3 hónapra vonatkozó kisebb Köztes Céljaidról, a Mérföldkövekről és a Folyamat Céljaidról, vedd elő a naptáradat és helyezd el benne az egyes részeket.

Ha követed ezt a 6 lépésből álló sémát, majd a 3 hónap elteltével újra megismétled, akkor jó úton haladsz egy sikeres és eredményes éve megvalósítása felé.

 

Őszinte szeretettel,

 

Mayer Andrea

Életmód tanácsadó, tréner

www.noiesero.hu

www.angyalhid.hu

 

PS : A cikk az Nőies Erő tréning alapelveivel összhangban készült. Ha úgy érzed, hogy segített neked, kérlek oszd meg barátnőiddel és látogass al a www.noiesero.hu honlapra, ahol szeretettel ajánlom figyelmedbe a Nőies Erő tréning anyagát. Ha úgy érzed elnyerte érdeklődésed, szeretettel várlak valamelyik programon.

Forrás:

Ezt a cikket eddig 2517 ember olvasta el.

Ajánlott bejegyzések

A csütörtöki nap Angyal...

Születési hónapod elárulja...

5 lépés álmaid...

A keddi nap Angyal üzenete...

Napi pozitív

A dolgok elkezdenek tökéletesen elrendeződni, ha arra koncentrálunk, amit akarunk.

Paulo Coelho

Jó szívvel ajánljuk