Napi pozitív

Ne halogass...! Ne akadékoskodj! Ne kételkedj! Ha ott a lehetőség, az impulzus, az ösztönös késztetés, cselekedj! Ez a feladatod. Joe Vitale

Eckhart Tolle: Megszabadulás a változáson keresztül

A megvilágosodás nem pusztán a folyamatos belső és külső konfliktus végét jelenti, hanem a szüntelen gondolatáramlás borzasztó szolgaságának a végét is. Milyen döbbenetes is a felszabadulásnak ez az élménye!

 

Amikor a kényszeres küzdelem megszűnik, a Létezés öröme áramlik minden tettedbe. Amint figyelmed a Mostra irányul, jelenlétet, nyugalmat, békét fogsz érezni.

Az igaz megváltás megszabadulás a kényszeres gondolkodástól, a negativitástól, s mindenekelőtt a múlttól és a jövőtől mint pszichológiai szükséglettől.

Az igazi változás mindig belül, nem pedig kívül megy végbe. Találd meg belül a Mostot! Bárkivel is kerülsz kapcsolatba, jelenléted megérinti, s hatással lesz rá a belőled sugárzó béke - akár tud róla, akár nem.

Az igazi üdvözülés beteljesülés, béke, az élet megélése a maga teljességében. Nem egy passzív élmény, hanem maradandó jelenlét. Tudod, hogy ki vagy, érzed magadban a jót, amelynek nincs ellentettje. megtapasztalod a Létezés örömét, amely nem függ semmitől.

Bármilyen külső feltétel, amely ellenállást vált ki benned, megváltoztatható vagy feloldható az elfogadáson keresztül. Ez igen jelentős átalakító erő mind a helyzetekre, mind az emberekre nézvést. Ha a körülmények nem változnak meg azonnal, a Most elfogadása képessé tesz, hogy felülemelkedj rajtuk. Így is, úgy is szabad leszel.

Ha olyan helyzet adódik, amellyel meg kell birkóznod, cselekvésed akkor lesz tiszta és mélyreható - és még inkább hatásos - amennyiben a jelen pillanat tudatosságából származik. Nem az elméd múltbeli kondicionálása által meghatározott reakció lesz, hanem a helyzetre adott intuitív válasz.

 

Legyél alkimista! Változtasd az alapfémet arannyá, a szenvedést tudatossággá, a szerencsétlenséget megvilágosodássá.

 

Címkép: edesviz.hu


Forrás: http://onmegvalositas.hu/

Ezt a cikket eddig 2416 ember olvasta el.

Ajánlott bejegyzések

Csillaghullás április...

Ma van életed legszebb napja!

A Szándék és vágy...

Az önelfogadás és...

Napi pozitív

Ne halogass...! Ne akadékoskodj! Ne kételkedj! Ha ott a lehetőség, az impulzus, az ösztönös késztetés, cselekedj! Ez a feladatod.

Joe Vitale

Jó szívvel ajánljuk