Napi pozitív

Ne halogass...! Ne akadékoskodj! Ne kételkedj! Ha ott a lehetőség, az impulzus, az ösztönös késztetés, cselekedj! Ez a feladatod. Joe Vitale

Ha ezeket a dolgokat megteszed, a jövőbeli éned hálás lesz neked!

Az életünk egyetlen embertől függ, mi magunktól. A jövőnk attól függ, hogy mit csinálunk ma, milyen a dolgokhoz való hozzáállásunk.

 

Itt van 12 dolog, amit ha megteszel, jövőbeli éned megköszöni majd.

 

1. Döntsd el, hogy ki vagy!

Túl sokszor megengeded magadnak, hogy a karrier határozzon meg. Ha megismered önmagadat, az stabilitást ad az életedben. Ha jó, becsületes, erős és etikus ember vagy, akkor ne hagyd, hogy ezt „elfelejtsd”. Olyan vagy, ahogyan döntesz!

 

2. Minden nap az légy, aki valójában vagy!

Ha már tudod, hogy ki vagy valójában, törekedj arra, hogy a döntéseid is ehhez igazítsd. Legyél annyira jó, amennyire csak lehet és légy hű önmagadhoz.

 

3. Határozd meg az értékeidet és élj azok szerint!

Az a személy, aki erős hittel és értékrenddel rendelkezik, boldog ember. Az a személy, aki nem rendelkezik ilyennel, az úgy hánykolódik az életben, mint egy kis hajó a dühös óceánon. Semmi sem biztos, kivéve azt a tényt, hogy az ilyen ember kiszolgáltatottá válik a világ és az emberek számára. 

A legtöbb értékek hasonlóak. Egészség, család, élővilág, környezetünk védelme, gondoskodás, törődés másokkal. Amik számodra fontos, ragaszkodj hozzá! 

 

4.  Döntsd el, mit szeretnél!

Sokan elégedetlenek a munkájukkal, mégsem lépnek sehová. „Már annyi ideje itt dolgozom. Őrültség lenne elölről kezdeni. Hová mehetnék?” Nem őrült dolog az is, hogy nap mint nap elégedetlenül mész a munkába? 

Változtass! Döntsd el, hogy mi akarsz lenni és indulás! 

 

5. Határozd meg, hogy mit jelent számodra a siker!

Mindenütt „siker” képekkel bombáznak bennünket. Sikeres vagy ha vékony vagy, sikeres vagy ha gazdag vagy stb. Tudod mit? Sok „sikeres” ember élete szerencsétlen. 

A siker szó jelentését határozd meg magad számára, és attól függjön, amit te fontosnak érzel.

 

6. Győződj meg arról, hogy döntéseid hogyan fogják érinteni és befolyásolni az életedet

Az élet véletlenszerűen történik. Ez olyan, mint egy őrült, vad utazás. Az egyetlen biztos dolog, a választás. Amit választasz, hatással lesz rád nézve. Fontos a tudatos választás. 

Nelson Mandela 27 évet töltött igazságtalanul börtönben. Amikor kiengedték nem a harag és a keserűség mellett döntött, mert tudta, ha így dönt, akkor továbbra is csapdába esik. Ehelyett úgy döntött, hogy elengedi a múltat és szabad lesz. Mindannyiunknak van választása. Nehéz lehet ugyan választani, de mindig van választás…

 

7. Haladj előre az úton!

Talán a célhoz vezető út évekig is eltarthat, sőt vannak, akik egész életükön át barangolnak rajta. Az a fontos, hogy ne engedd magadat letéríteni róla! Csak kövesd céljaidat!

 

8. Soha ne próbáld meg a múltadat megváltoztatni!

Az út, melyet megtettél, akár jó vagy rossz volt, megváltoztatni már nem tudod. Kísérletet se tegyél rá, hiszen ez idő és energiapocsékolás. Viszont a jelenbe és ezáltal a jövőbe érdemes minél több energiát fektetni. 

 

9. Ne hagyd abba a tanulást!

Fejleszd magad! Mindig tanulj valami újat! Ténylegesen értsd meg, sajátítsd el és használd fel a megtanultakat. 

 

10. Ne félj a változástól!

Ahogy haladsz a céljaid felé, szükséged lesz változtatásokra, annak érdekében, hogy elérd, amit szeretnél. Amikor eljutsz ahhoz a ponthoz, ahol a változásnak meg kellene, hogy történjen, ne habozz! Ha megtetted az első lépéseket, már ne fordulj vissza! Menj előre és tedd, amit tenned kell!

 

11. Szabadulj meg a zűrzavartól!

Ez a fajta zűrzavar az élet rendetlensége. Ezek a befejezetlen projektek, állandó rendetlenség stb. Ha van egy csomó befejezetlen dolog az életedben, akkor itt az ideje a lezárásuknak. Adj mindegyiknek egy céldátumot és így könnyebb lesz! Fizesd be a régi számlákat, hívd fel a családot, rakj rendet stb.

 

12. Értsd meg, bárhol is vagy, mindig van új kezdet!

Soha nincs túl késő a változásra! Mindössze annyit kell tenned, hogy cselekedj és indulj el! 

Szerző: Jóportál

Forrás:

Ezt a cikket eddig 4527 ember olvasta el.

Ajánlott bejegyzések

Kamerát erősítettek egy sas...

2017. június 9.: Telihold a...

12 mágikus nap - 12 mágikus...

Angyali útmutatás június...

Napi pozitív

Ne halogass...! Ne akadékoskodj! Ne kételkedj! Ha ott a lehetőség, az impulzus, az ösztönös késztetés, cselekedj! Ez a feladatod.

Joe Vitale

Jó szívvel ajánljuk